"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΟΤΑΞΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ - ΔΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΣ ΟΡΘΑ ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ: Η κατάργηση των Χριστουγέννων, ο Αριστοτέλης και κάποιος Περάλτα

 

Γράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης

Ξέρετε γιατί ο Μακρόν θα κερδίσει για δεύτερη φορά την προεδρία της Γαλλίας;  

Διότι έχει το θάρρος να πει τα πράγματα με το όνομα τους χωρίς ενοχές. Όταν η Επίτροπος Ισότητας Έλενα Ντάλι ζήτησε να αντικατασταθεί η ευχή «καλά Χριστούγεννα» με το «καλές γιορτές» για να μην προσβάλλονται οι μη χριστιανοί Ευρωπαίοι, βγήκε ευθαρσώς ο Μακρόν σε ομιλία του και είπε «τι ανοησίες είναι αυτές;» 

Γι αυτό θα ξανακερδίσει. Ας τα βλέπουν κάτι δικοί μας.

Έχουμε παραφρονήσει, το χετε καταλάβει; 

Στην Αμερική γκρεμίζουν τα αγάλματα του Ρούσβελτ (γιατί τον δείχνει καβαλάρη, με έναν μαύρο κι έναν ινδιάνο πεζούς δίπλα του, οπότε συμβολίζει την λευκή υπεροχή), του Κολόμβου (γιατί όταν ανακάλυψε την Αμερική άρχισε η γενοκτονία των αυτοχθόνων) ή του Τζάκσον (που ήταν ήρωας του πολέμου της ανεξαρτησίας, ίδρυσε το Δημοκρατικό κόμμα, είχε όμως δούλους όπως όλοι οι τότε γαιοκτήμονες). Τα ‘χετε διαβάσει, δεν σας λέω κάτι καινούριο. Αλλά φαίνεται ότι η μόδα αυτή αντί να καταλαγιάζει, διογκώνεται.

Οπότε κάτι τύποι σαν τον Μακρόν που δεν κωλώνουν να πουν ευθαρσώς και δίχως να φοβούνται αυτά που σκέπτονται, θα βγουν στο τέλος κερδισμένοι. Διότι απευθύνονται στον κοινό νου του πολίτη που σιχαίνεται τις υπερβολές. Και είναι τεράστια υπερβολή να προτείνει μια Επίτροπος να μην λέμε «καλά Χριστούγεννα» γιατί προσβάλλουμε τους βουδιστές και τους μουσουλμάνους, το ίδιο να ζητά την κατάργηση της προσφώνησης «κυρίες και κύριοι» διότι –λέει- προσβάλλει τις υπόλοιπες κατηγορίες πολιτών που δεν θεωρούν τον εαυτό τους ούτε άνδρα ούτε γυναίκα.

Ως που θα φτάσει αυτή περίφημη «κουλτούρα της ακύρωσης»; 

Κάποιος δεν πρέπει να βγει και να υπερασπιστεί αυτό το έρμο ανθρώπινο παρελθόν, με τα καλά του και τα κακά του;  

Και κάποιος δεν πρέπει να εξηγήσει ότι ο σεβασμός των μειοψηφιών δεν σημαίνει κατάργηση της έκφρασης της πλειοψηφίας;  

Στα αμερικάνικα πανεπιστήμια καταργούν την διδασκαλία των έργων του Αριστοτέλη, γιατί ήταν –λέει- εναντίον της ισότητας, φέξε μου και γλίστρησα.

Στην Ελβετία, η Εθνική Επιτροπή Ηθικής πρότεινε να καταργηθεί ο όρος «μητέρα» ως προβληματικός και να αντικατασταθεί από το «άτομο που έχει γεννήσει το παιδί».  

Μιλάμε για κανονικές ασυναρτησίες, για τρελά πράγματα. Εμείς βέβαια εδώ ασχολούμαστε μόνο με το αν κέρδισε ο Ανδρουλάκης, αλλά στον αναπτυγμένο κόσμο γίνονται πράγματα και θάματα. 

Καταργείται το παρελθόν, καταργείται η έννοια της λογικής στο όνομα των δικαιωμάτων των μειοψηφιών, καταλήγουμε σε μια ισοπέδωση δίχως όρια.

Και μη γελάτε μ’ αυτά που διαβάζετε, διότι...

 

 στον παλαβό κόσμο μας λαμβάνουν δημοσιότητα άνθρωποι που κανονικά θα ‘πρεπε να περάσουν απ’ τον ψυχίατρο για χάπια. Πρόσφατα, κάποιος «καθηγητής» από την Άγιο Δομίνικο που διδάσκει στην Αμερική ονόματι Νταν Ελ Παντίγια Περάλτα, ζήτησε να καταργηθεί από την παγκόσμια εκπαίδευση η διδασκαλία της ελληνικής και ρωμαϊκή αρχαιότητας, διότι είναι –λέει- υπεύθυνες για την δουλεία, την αποικιοκρατία, τον ρατσισμό, τον φασισμό και τον ναζισμό. Ο τύπος δηλαδή είναι για σφαλιάρες, όμως η σαχλαμάρα του έλαβε παγκόσμια δημοσιότητα και εκατομμύρια like στο διαδίκτυο.

Οπότε, μόνο κάτι Μακρόν μπορούν να μας σώσουν απ’ αυτές τις επικίνδυνες ασυναρτησίες. 

Από τους δικούς μας, μην περιμένουμε πολλά, φοβούνται.



Δεν υπάρχουν σχόλια: