"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ-ΚΗΦΗΝΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ: Σκαραμαγκάς: η καλύτερη παραλία για μπάνιο στην Αττική! Δεν υπάρχει αυτή η χώρα, αδέρφια!

 Του ΘΑΝΟΥ ΤΖΗΜΕΡΟΥ

Δεν υπάρχει αυτή η χώρα, αδέρφια! Είναι μια μοναδική, ξεχωριστή κι ανεπανάληπτη περίπτωση στην ιστορία του Σύμπαντος.

Πάμε βου και α, βα.  

Τι φτιάχνουν τα ναυπηγεία; 

Πλοία.  

Πού κινούνται τα πλοία; 

Στη θάλασσα

Πώς από το ναυπηγείο το πλοίο φτάνει (καθέλκυση λέγεται αυτό) στη θάλασσα; 

Περνώντας από ένα σημείο που καταχρηστικά στην περίπτωση των ναυπηγικών εγκαταστάσεων ονομάζεται αιγιαλός. Δεν πρόκειται για ακρογιαλιά, αλλά για το όριο της δεξαμενής ναυπήγησης με τη θάλασσα.

Πουλήθηκαν λοιπόν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά στον εφοπλιστή Προκοπίου και πήρε το κράτος μια καραβιά λεφτά: 37,3 εκατομμύρια ευρώ. Αλλά επειδή ο εφοπλιστής είναι εχθρός του λαού και ο Δήμος Χαϊδαρίου είναι Δήμος του λαού με αριστερούς δημάρχους (ο πρώην ΚΚΕ και ο νυν πασοκογενής) έκανε προσφυγή στο ΣτΕ ζητώντας να ακυρωθεί η πώληση!  

Με ποιο σκεπτικό; 

Διότι αν δεσμεύσει το ναυπηγείο τον "αιγιαλό" μπροστά στις δεξαμενές, δεν θα μπορούν τα λαϊκά στρώματα να κάνουν μπάνιο! Ως γνωστόν ο χώρος που καθελκύονται τα πλοία είναι περιζήτητη πλαζ. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση από το να χαλαρώνεις ανάσκελα στο νερό και εκείνη την ώρα να βλέπεις να έρχεται καταπάνω σου ένα τάνκερ - καινούργιο του κουτιού. Άλλωστε, τόσα χρόνια, εκεί δεν πηγαίναμε για μπάνιο όταν θέλαμε καλή θάλασσα; Ή στον Αστέρα της Βουλιαγμένης ή στην προβλήτα 4 των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Κι αντί το ΣτΕ να τηλεφωνήσει επί τόπου στο Δρομοκαΐτειο και να 'ρθουν οι ειδικοί γιατροί με μια ντουζίνα λευκά μακριά πουκάμισα, από αυτά που δένουν πίσω τα μανίκια, να τα φορέσουν στους εκπροσώπους του Δήμου Χαϊδαρίου, βρήκε...

 

 πολύ λογικό το σκεπτικό και έκανε κατ' αρχήν δεκτή την προσφυγή μπλοκάροντας την πώληση μέχρι να συζητηθεί το θέμα στις 18 Ιανουαρίου!

Αυτά ακούν οι επενδυτές και κάνουν ουρά. 

Άδωνι, στο σπίτι όλα καλά;




Δεν υπάρχουν σχόλια: