"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΟΞΕΦΤΙΛΑΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Δημοκρατία και τριτοκοσμική φυλαρχία

 


Μπορούμε να γίνουμε ισχυροί σαν τη Μεγάλη Βρετανία αν καταργήσουμε το πρωθυπουργικό ακαταδίωκτο

    Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Ο Μπόρις Τζόνσον διασύρεται καθημερινά από τα ΜΜΕ της Βρετανίας επειδή συμμετείχε σε πάρτι σε περίοδο καραντίνας και εθνικού πένθους, όταν η χώρα του θρηνούσε τον θάνατο του πρίγκιπα Φιλίππου.  

Η κοινωνία είναι έξαλλη εναντίον του και σε σχεδόν καθημερινή βάση γίνονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πολιτών (πολλοί εξ αυτών φορούν μάσκες με το πρόσωπο του Τζόνσον) που φτάνουν μέχρι την πρωθυπουργική κατοικία στο Νο 10 της οδού Ντάουνινγκ.  

Ο ίδιος έχει ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες και, φυσικά, από τη βασίλισσα Ελισάβετ για τη συμπεριφορά του, αλλά οι συγγνώμες στην Αγγλία θεωρούνται ακάλυπτες επιταγές – γι’ αυτό και στο μενού των… πρωθυπουργικών βασάνων περιλαμβάνεται και μια ανακρισάρα πρώτου βαθμού από υφισταμένη του, την κυρία Σου Γκρέι, η οποία είναι αναπληρώτρια μόνιμη γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου. Ο Τζόνσον από ένα απλό πάρτι εν μέσω καραντίνας μπορεί να χάσει τη θέση του και μπορεί και να αντιμετωπίσει και μείζονα προβλήματα, ποινικής φύσεως.

Οι διαδικασίες που προβλέπονται στη Βρετανία για ζητήματα που οι εδώ «φύλαρχοι» θεωρούν αμελητέα είναι αυστηρότατες και τηρούνται σε βαθμό που εντυπωσιάζει τους ατυχείς φορολογούμενους υπηκόους μπανανιών όπως η Ελλάς, η οποία κατέστη τσιφλίκι γόνων κάλπικων «δυναστειών» τύπου Μητσοτάκη.

Κι εδώ ας θυμηθούμε τη βόλτα του Μητσοτάκη στην Πάρνηθα, χωρίς μάσκες, με παρεούλα με μοτοσικλέτες και φωτογραφίες και χαμόγελα. 

Ας θυμηθούμε και το κορονοτσιμπούσι Μητσοτάκη στην Ικαρία με τη μεγάλη παρέα και την ανεμελιά. 

Ας θυμηθούμε και την ανύπαρκτη αντίδραση των κατεστημένων και καλοταϊσμένων με πετσοπακέτα ΜΜΕ σε αυτές τις αθλιότητες, αλλά και του βαθύτατα ακατάλληλου για τη χώρα πολιτικού κόσμου. 

Τα ανοσιουργήματα που διαπράττουν μέρα μεσημέρι οι φύλαρχοι, που καταχρέωσαν την Ελλάδα, σε άλλη χώρα θα τους είχαν οδηγήσει κανονικότατα στην καρμανιόλα, στην ηλεκτρική καρέκλα, στο απόσπασμα ή σε ανήλιαγο μπουντρούμι με τη σιδερένια μπάλα περασμένη με αλυσίδα στο πόδι.

Κι εδώ λένε διάφοροι κορδωμένοι μπαμπουίνοι με ύφος μιλόρδου: 

 

«Τους νυν και πρώην πρωθυπουργούς δεν τους στέλνεις φυλακή»

Και καθόμαστε και τους ακούμε σαν χάννοι.



Δεν υπάρχουν σχόλια: