"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΡΑΓΙΑΔΙΣΤΑΝ: 35 χρόνια εθνική Μαύρη Παρασκευή

Οι εκπτώσεις στα καταστήματα διαρκούν λίγες εβδομάδες κάθε χρόνο. Το ξεπούλημα της πατρίδας θα τελειώσει μόλις τελειώσουν την Ελλάδα.




Με τόσες φορές που έχει προβληθεί στην τηλεόραση, μεταδοθεί από το ραδιόφωνο και γραφτεί σε εφημερίδες, περιοδικά και ίντερνετ, η Μαύρη Παρασκευή που... έρχεται και στην Ελλάδα έχει μαθευτεί ακόμη και από τους ξενιτεμένους αλιγάτορες που πάσχουν από Αλτσχάιμερ. Αν είσαι ασθενής αλιγάτωρ που έζησε εδώ και ξενιτεύτηκε στο Μπέργκεν της Νορβηγίας τότε μπορούμε να υποθέσουμε ότι όχι μόνο γνωρίζεις (παρά τα προβλήματα υγείας) τη Μαύρη Παρασκευή των εκπτώσεων, αλλά σκοπεύεις να στηθείς κιόλας έξω από τα μαγαζιά για να ψωνίσεις!

 
Σε όποιον φανεί παράλογο το σενάριο να είσαι Ελλην αλιγάτωρ, να πας στην κατεψυγμένη Νορβηγία για να ζήσεις και να επιστρέψεις τη Μαύρη Παρασκευή, για να πάρεις αποχυμωτή σε τιμή χαμοσκοτωμού, ας το ξανασκεφτεί. Είναι πιο λογικό να συμβαίνει αυτό παρά να κυβερνούν επί δεκαετίες ανθυποκατιμάδες που ουδέποτε δούλεψαν, ουδέποτε έπαψαν να δουλεύουν τον λαό, ουδέποτε έπαψαν να κλέβουν και ουδέποτε έπαψαν να χαρίζουν κομμάτια ελληνικής γης και κυριαρχίας, για να διασώζουν τις καρέκλες τους.

 
Ο Ελλην αλιγάτωρ που μεταναστεύει στο Μπέργκεν φαίνεται πιο φυσιολογικός από τον κάθε «λαοπρόβλητο», ο οποίος, ενώ παρέλαβε χώρα, παραδίδει χρεοκοπημένο χοτ σποτ και δεν μπορεί να νικήσει διπλωματικά «υπερδυνάμεις», όπως τα Σκόπια και η Αλβανία, και επιτρέπει στην Τουρκία να κάνει ράλι και να μετατραπεί από... Τουρκία σε περιφερειακή υπερδύναμη.
 

Ο φουκαράς ο αλιγάτωρ φαίνεται μακράν πιο Ελληνας από εκείνον που δεν έχει καμία σχέση με την πατρίδα και τον λαό, τον οποίον υποτίθεται ότι θέλει να σώσει. Πολλοί εκ των «εκλεκτών» δεν μπορούσαν να προφέρουν μία ελληνική λέξη δίχως να την τσαλακώσουν και την ίδια στιγμή δίπλα οι «μπουνταλάδες» οι γείτονες μεριμνούσαν για την αυτάρκειά τους αλλά και την επαναφορά των συνόρων τους στο σημείο που βρίσκονταν πριν από το 1912 (τουλάχιστον).

 
Εχουν γεμίσει τις οθόνες των τηλεοράσεών μας με τα μουστάκια τους. Τα βαρ βαρ τους ηχούν στα σπίτια των Ελλήνων. Η κυβέρνηση χάρηκε όταν ήρθαν δικοί τους χωροφύλακες στα νησιά για το... Προσφυγικό.    


Κι η Μαύρη Παρασκευή...
 τελειωμό δεν έχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: