"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΠΟΛΙΤΙΚΩΣ ΟΡΘΑ ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΟΣ ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Εκτρώσεις και πράσινοι, μπλε και κόκκινοι κατσαπλιάδες της πολιτικά ορθής κορεκτίλας (Δείτε το video -ΑΝ ΑΝΤΕΧΕΤΕ!- και "τα ξαναλέμε"...)

Του ΘΑΝΟΥ ΤΖΗΜΕΡΟΥ

Το μόνο που μπορεί να συζητηθεί γι' αυτή την αφίσα είναι ο όρος "αγέννητο παιδί". Το έμβρυο δεν είναι αγέννητο παιδί, είναι έμβρυο. Όμως ούτε κι αυτός ο όρος είναι απολύτως λάθος. 

Μόνο λειτουργικά αναλφάβητοι δεν κατανοούν ότι η αφίσα δεν ζητάει την απαγόρευση των αμβλώσεων. 


Απλώς ενημερώνει για το τι είναι η άμβλωση. 


Την απόφαση θα την πάρει η κυοφορούσα. Αλλά δεν είναι κακό να ξέρει τι σημαίνει.  


Aς νιώσει ό,τι θέλει κάποια ή κάποιος βλέποντας το video που ακολουθεί και διαβάζοντας το παρακάτω κείμενο γραμμένο από γιατρό. Αλλά ας το διαβάσει πρώτα.

"Αυτός είναι... ένας κρανιοθραύστης, μία μεταλλική λαβίδα από ανοξείδωτο ατσάλι, μήκους 33 εκατοστών. Η άκρη της λαβίδας έχει μήκος περίπου 6,5 εκατοστών και φάρδος 1,5 εκατοστού περίπου και διαθέτει σειρές αιχμηρών δοντιών. Αυτή η λαβίδα σύλληψης όταν πιάσει κάτι δεν το αφήνει να φύγει. Ο εκτελών την έκτρωση χρησιμοποιεί τη λαβίδα για να πιάσει ένα χέρι ή ένα πόδι. Όταν επιτύχει μία σταθερή λαβή, τραβάει με δύναμη προκειμένου να ξεριζώσει το άκρο από το σώμα του μωρού. Ένα - ένα αφαιρεί και τα υπόλοιπα άκρα, την κοιλιά, την σπονδυλική στήλη, την καρδιά και τους πνεύμονες.

Συνήθως το πιο δύσκολο σημείο της διαδικασίας είναι η αφαίρεση του κεφαλιού του μωρού, που στις 20 εβδομάδες κύησης έχει το μέγεθος ενός μεγάλου δαμάσκηνου. 

Το κεφάλι συλλαμβάνεται και συνθλίβεται. Ο εκτελών την έκτρωση καταλαβαίνει ότι συνέθλιψε το κεφάλι όταν δει από τον τράχηλο της γυναίκας να βγαίνει μια λευκωπή ουσία, που είναι το μυαλό του μωρού. Στη συνέχεια απομακρύνει τα κομμάτια του κεφαλιού. Αφαιρεί τον πλακούντα και όσα τμήματα του μωρού απέμειναν στη μήτρα με ένα ξέστρο, ξύνοντας το εσωτερικό της μήτρας για εναπομείναντες ιστούς. Τότε συλλέγονται τα κομμάτια του μωρού και συναρμολογούνται σαν παζλ για να είναι σίγουρο ότι αφαιρέθησαν 2 χέρια , 2 πόδια και όλα τα υπόλοιπα τμήματα. 


Όταν όλα τα κομμάτια μετρηθούν, η έκτρωση θεωρείται επιτυχής.

Για τη γυναίκα αυτή η διαδικασία φέρει σημαντικό κίνδυνο σοβαρών επιπλοκών, όπως διάτρηση μήτρας, ρήξη τραχήλου, βλάβη του εντέρου και της ουροδόχου κύστης. Μπορεί επίσης να προκληθεί φλεγμονή και αιμορραγία, που να οδηγήσουν ακόμα και στο θάνατο της μητέρας. 


Οι επόμενες κυήσεις έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο αποβολής ή πρόωρου τοκετού εξ αιτίας της κάκωσης και βλάβης του τραχήλου που προκάλεσε η έκτρωση."

Ξαναλέω για όποιον δεν κατάλαβε: η κυοφορούσα, και μόνον αυτή έχει το δικαίωμα να αποφασίσει τι θα κάνει με το σώμα της και η Πολιτεία πρέπει να σέβεται αυτό το δικαίωμα.


 Η απαγόρευση των εκτρώσεων δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ' όσα προσπαθεί να λύσει. Όμως, πράσινοι, μπλε και κόκκινοι σκοταδιστές εν αγαστή συμπνοία, δείχνουν ότι προοδευτικότητα την σήμερον ημέραν είναι η φίμωση μιας άποψης που δεν είναι καν αντίθετη στην κορεκτίλα, αλλά θα μπορούσε να εκληφθεί ως τέτοια!


Δεν υπάρχουν σχόλια: