"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΣΟΥΡΓΕΛΑΡΑΔΙΚΟ: Λέσχη καπνιστών στα υπόγεια του Μαξίμου προβλέπει το Πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανακατάληψη της εξουσίας

Του ΜΙΚΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ

Η δημιουργία Λέσχης καπνιστών στο Μαξίμου βρίσκεται ψηλά στο Πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με ανυπολόγιστες και ανυπόστατες πηγές του παραπολιτικού και παραποδοσφαιρικού ρεπορτάζ.

Διότι όταν ωριμάσουν οι συνθήκες και ο Αλέξης της καρδιάς μας επανέλθει στην εξουσία, πρέπει να βρεθεί μια λύση για να απολαμβάνει τα πουράκια του, την ώρα που θα λαμβάνει δύσκολες αποφάσεις για το μέλλον της χώρας.

Έτσι αποφασίστηκε να ιδρυθεί λέσχη στα λεγόμενα “υπόγεια του Μαξίμου” που στην πράξη είναι ημιυπόγεια και καγκελόφρακτα.

Ο καπνός θα τυλίγει το κτήριο (ή κτίριο πιο προοδευτική γραφή) δίνοντας μια αίσθηση ομίχλης κεντροευρωπαϊκής πρωτεύουσας, ενώ θα μπορεί να εξηγηθεί και με όρους γεωθερμίας.

Σε κάθε περίπτωση θα χρειαστεί να αναμένουμε ως το 2023 για να δούμε τη Λέσχη να γίνεται πραγματικότητα, εκτός κι αν...


 επισπευσθεί η εναλλαγή των κομματικών ελίτ στην εξουσία, υπό το νέο πρίσμα του καπιταλιστικού προτσές και υπό την πίεση των μεταβολών στην αγορά εργασίας και της γενικότερης σμίκρυνσης του παραγωγικού ιστού, εις τρόπον ώστε να επείγει ο μετασχηματισμός των δομών εξουσίας.

Αν αυτά συμβούν η βάση θα πιέσει από κάτω το εποικοδόμημα, το οποίο και θα πάει στο plan B για να μετασχηματισθεί και για να μην αλλάξει τίποτα στην τελική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: