"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


NoυΔοΣΟΥΡΓΕΛΑΡΑΔΙΚΟ: Τα παραλειπόμενα της... γενναιοδωρίας Βορίδη (Aν ήθελε να πληρώσει την εκδήλωση από την τσέπη του θα μπορούσε να την πληρώσει από την αρχή)

Η κωλοτούμπα του Βορίδη για την κάλυψη του κόστους της πρωτοχρονιάτικης πίτας
Του ΣΠΥΡΟΥ ΒΛΕΤΣΑ

Ήταν απόλυτα δικαιολογημένα τα επικριτικά σχόλια που ακολούθησαν την δημοσίευση της απόφασης του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη να χρεώσει με δώδεκα χιλιάδες ευρώ το δημόσιο για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του υπουργείου του. Ο υπουργός είχε επιλέξει να κάνει δημόσιες σχέσεις με τους υπαλλήλους του υπουργείου του και να στείλει τον λογαριασμό στους φορολογούμενους.

Δεν σκέφτηκε, όμως, ότι μετά την οικονομική κρίση και την αύξηση της φορολογίας τέτοιες ενέργειες αποτελούν πρόκληση στους πολίτες που τα βγάζουν δύσκολα πέρα και είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν τους φόρους τους. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, αποφασίζοντας να ξοδέψει το κρατικό χρήμα για τις δικές του προτεραιότητες, έβαλε τον εαυτό του απέναντι στους πολίτες.

Μετά τα επικριτικά σχόλια ο υπουργός αναγκάστηκε να πάρει πίσω την απόφασή του και δήλωσε ότι θα πληρώσει από την τσέπη του τα έξοδα για την κοπή της πίτας του υπουργείου.  
 
Αλλά δεν σταμάτησε εκεί.  
 
Ανέφερε σε τηλεοπτική του εμφάνιση ότι θα καλύψει το κόστος της εκδήλωσης από τα χρήματα που έλαβε από τον Πάνο Καμμένο μετά από δικαστική απόφαση για συκοφαντική δυσφήμηση.

Τα χρήματα που κέρδισε από τον Καμμένο ο Βορίδης τα κράτησε για τον εαυτό του, όπως είχε κάθε δικαίωμα. Αν δεν ήθελε τα χρήματα, θα μπορούσε να τα δωρίσει για κάποιον κοινωφελή  ή φιλανθρωπικό σκοπό. Επίσης, αν ήθελε να πληρώσει την εκδήλωση από την τσέπη του θα μπορούσε να την πληρώσει από την αρχή. Κανείς δεν θα είχε αντίρρηση. Μόλις, όμως, βρέθηκε εκτεθειμένος για την προκλητική σπάταλη, θυμήθηκε τον Καμμένο και προσπάθησε και να φανεί γενναιόδωρος και να αποκομίσει και πολιτικό όφελος υπενθυμίζοντας ότι είναι θύμα της συκοφαντίας του Καμμένου.

Η κολοτούμπα του Βορίδη για την κάλυψη του κόστους της πρωτοχρονιάτικης πίτας έγινε σε διαδοχικές εμφανίσεις στα τηλεοπτικά πλατό. Οι καθημερινές εμφανίσεις των υπουργών στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα -ειδικά της πρωινές ώρες- είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που έχει ξεκινήσει από προηγούμενες κυβερνήσεις. Χρόνο με το χρόνο το πράγμα γίνεται χειρότερο και φθάσαμε στο σημείο να αναρωτιόμαστε...
 
 αν μένει χρόνος στους υπουργούς να ασκήσουν τα καθήκοντά τους.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που δεν έχει βγει ακόμη από την κρίση και  οι υπουργοί έχουν πολύ σοβαρές υποθέσεις να διαχειριστούν και πολλές εκκρεμότητες να διεκπεραιώσουν. Το κόστος της καθημερινής πολιτικολογίας στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα μπορεί να γίνει ασύγριτα μεγαλύτερο από το κόστος της πιο σπάταλης πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: