"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝουΔοΣΥΡΙΖΑίικο ΛΑΘΡΟΜΑΧΜΟΥΤΑΡΑΔΙΚΟ - ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ: Tρεις μύθοι και μια αλήθεια για τους λαθρομαχμουταράδες



Πολύ να με συγχωρέσετε, αλλά δεν τον λυπήθηκα καθόλου τον Μηταράκη που άκουσε τα εξ αμάξης (και) στη Σάμο από ευλόγως εξαγριωμένους πολίτες, οι οποίοι προς τιμήν τους τήρησαν κόσμιους τόνους.

Τον υπουργό Μηταράκη δεν τον λυπάμαι καθόλου γιατί εγκατέλειψε την όποια επαγγελματική καριέρα του στο Λονδίνο για να γίνει… Μαυρογιαλούρος στην Ελλάδα και να αραδιάζει μπαρούφες σε απελπισμένους Έλληνες.  


Ο ίδιος θα έπρεπε να λυπάται τον εαυτό του.

Προσωπικά, λυπάμαι και συμπαρίσταμαι σε αυτούς τους ανθρώπους που βλέπουν τη ζωή τους να χάνεται, την οικογένειά τους να κινδυνεύει και το μέλλον τους να ναρκοθετείται, έχοντας απέναντι μια κυβέρνηση που τους φλομώνει συνειδητά στα ξεδιάντροπα ψέματα και στις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις


Λέει πολλά ψέματα αυτή η κυβέρνηση για το λαθρομεταναστευτικό και θα το πληρώσει ακριβά.

Γιατί προσπαθεί να κερδίσει πολιτικό χρόνο και να εξωραΐσει εντυπώσεις, κατασκευάζοντας μύθους και αποκρύπτοντας τη ζοφερή πραγματικότητα


Ποιοι είναι, όμως, οι προσφιλείς αυτοί μύθοι που πλασάρει η κυβερνητική προπαγάνδα στους νησιώτες του ανατολικού Αιγαίου και τους υπόλοιπους κατοίκους μιας χώρας υπό εισβολή;

ΜΥΘΟΣ 1: Τα νησιά δεν αδειάζουν γιατί δεν διεκπεραιώνονται ταχέως οι αιτήσεις ασύλου.
 

Καμία σχέση. Με το που καταγράφονται και υποβάλλουν αίτηση ασύλου (όλοι ανεξαιρέτως) οι παράνομα εισερχόμενοι σε ελληνικό έδαφος, έχουν δεν έχουν διαβατήρια ή άλλα έγγραφα πιστοποίησης ταυτότητας, αποκτούν προσωρινή άδεια παραμονής, προϋποθέσεις κοινωνικής ασφάλισης και δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης σε όλη την επικράτεια (!), χάρις σε μία επιεικώς αψυχολόγητη αλλαγή του νόμου τον Απρίλιο του 2018 από το ευαγές ΣτΕ της κυρίας Σακελλαροπούλου.

Αν ήταν επομένως να αδειάσουν οι δομές φιλοξενίας, αυτό θα συνέβαινε πριν φτάσουν οι τελεσίδικες εγκρίσεις ή απορρίψεις των αιτημάτων ασύλου, που πράγματι καθυστερούν έως και δυόμισι χρόνια (έως τον περασμένο Δεκέμβριο εκκρεμούσαν, βάσει επισήμων στοιχείων, 83.683 ατομικές αιτήσεις παροχής διεθνούς προστασίας!).

Οι δομές, λοιπόν, δεν αδειάζουν όχι επειδή απαγορεύεται η αναχώρηση των «φιλοξενουμένων», αλλά επειδή οι περισσότεροι από δαύτους (κυρίως Αφγανοί, Ιρακινοί και μετανάστες από την Υποσαχάρια Αφρική) δεν έχουν πού αλλού να μείνουν.

 
ΜΥΘΟΣ 2: Το γρήγορο ξεκαθάρισμα των αιτήσεων ασύλου θα αυξήσει το ποσοστό απορρίψεων. 


Μέγα ψεύδος. Έτσι όπως είναι διαμορφωμένο το διεθνές νομικό πλαίσιο και ειδικότερα η Ευρωπαϊκή Οδηγία περί Ασύλου, παρέχεται άκρως διασταλτική ερμηνεία στην έννοια του πρόσφυγα, την οποία μπορεί να οικειοποιηθεί οποιοσδήποτε, ζητώντας διεθνή προστασία, ακόμη κι αν τον κυνηγάει… ο σπιτονοικοκύρης του επειδή δεν πληρώνει τα ενοίκια.

Η Ελλάδα εσχάτως έχει ανεβάσει δραματικά το ποσοστό έγκρισης τέτοιων αιτήσεων, γιατί υποδέχεται μετανάστες με λεγόμενα «ευάλωτα χαρακτηριστικά», όπως, π.χ., οι χιλιάδες «ασυνόδευτοι ανήλικοι». Και σε κάθε περίπτωση, υπάρχει δικαίωμα προσφυγής σε δεύτερο βαθμό. Για τον λόγο αυτό ένα μεγάλο ποσοστό των αιτήσεων τελικά εγκρίνεται και οι αιτούντες αποκτούν status ατόμων που χρήζουν «προστασίας». Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζουν δικαίωμα παραμονής στην Ελλάδα, η οποία αναγκάζεται να τους φιλοξενεί εσαεί, επειδή καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν δέχεται να τους φορτωθεί.

ΜΥΘΟΣ 3: Η αποσυμφόρηση των νησιών θα γίνει με την επαναπροώθηση παράνομων μεταναστών στην Τουρκία και τη διασπορά των «νομίμων» στην ενδοχώρα. Ξαναλέμε ότι μέχρι να αποφανθούν οι επιτροπές χορήγησης ασύλου όλοι οι λαθραίοι είναι «νόμιμοι». Ο κ. Μηταράκης έδωσε την υπόσχεση ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα επαναπροωθηθούν στην Τουρκία, βάσει της «άτυπης» συμφωνίας με την Ευρώπη, περί τους 400 επίδοξους μετανάστες που δεν δικαιούνται άσυλο. Εισέπραξε, βεβαίως, καυστικά σχόλια από τους κατοίκους της Σάμου, ένας εκ των οποίων τον ρώτησε αν τα διαβάζει αυτά στο «Μίκυ Μάους», καθόσον το νούμερο (ελέγχεται ως προς την ακρίβειά του) αντιστοιχεί σε μία μόνο ημερήσια δόση απρόσκλητων μουσαφιραίων στη Μυτιλήνη. Με αυτούς τους ρυθμούς επαναπροωθήσεων δεν πρόκειται ποτέ να αποσυμφορηθούν οι δομές στα νησιά.

Γι’ αυτό και επιλέγεται η μεταφορά των εποίκων στην ενδοχώρα, μια μέθοδος που είναι, βεβαίως, εξίσου ατελέσφορη στον βαθμό που εξακολουθούν να καταφθάνουν παράνομα εκατοντάδες νέοι «επισκέπτες» στα νησιά από τα τουρκικά παράλια.

Θα μπορούσα να παραθέσω και πολλά άλλα από τα κυβερνητικά ψεύδη, θεωρώ όμως ότι δεν έχει κανένα νόημα, γιατί η αλήθεια είναι μία και δεν αμφισβητείται: Αν η κυβέρνηση δεν αποφασίσει μονομερώς να απαλλαγεί από τις ευρωπαϊκές δεσμεύσεις για την υποδοχή μεταναστών, ώστε να ασκήσει δική της εθνική πολιτική για προφανείς λόγους ασφάλειας, το πρόβλημα όχι μόνο δεν θα λυθεί, αλλά θα γιγαντώνεται.

Μονομερής εθνική πολιτική σημαίνει: 


Σφράγισμα των συνόρων από τις Ένοπλες Δυνάμεις, άμεση επαναπροώθηση όσων δεν διαθέτουν έγγραφα ταυτοποίησης, φυλασσόμενες κλειστές δομές φιλοξενίας για όλους τους παράνομα εισερχομένους, χωρίς δικαίωμα εξόδου μέχρις ότου τουλάχιστον τελεσιδικήσει θετικά η αίτηση ασύλου, κατάσχεση κινητών τηλεφώνων και επικοινωνία των φιλοξενουμένων μέσω κοινόχρηστων τηλεφωνικών θαλάμων στα hot spots, απομάκρυνση των ΜΚΟ από τα νησιά, θέσπιση ποινής ισόβιας κάθειρξης για όλους τους λαθροδιακινητές και διαχείριση του ζητήματος με εθνικούς πόρους, δεδομένου ότι από την «ευρωπαϊκή οικονομική βοήθεια» που αναλογεί στην Ελλάδα η μερίδα του λέοντος έχει… δοθεί στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, σε ευρωπαϊκές υπηρεσίες προσφυγικής πολιτικής (EASO) και, φυσικά, στις λατρεμένες μη κυβερνητικές οργανώσεις.
 

Είναι προτιμότερο να επιβαρυνθεί με 20 ευρώ κάθε Έλληνας (όσο περίπου θα κληθεί να δώσει για τις ταυτότητες του… μέλλοντος), παρά να εξαρτάται από τα ψίχουλα της ξένης βοήθειας που δίνονται με μοναδικό στόχο τη διαιώνιση του προβλήματος και τη μετατροπή της πατρίδας μας σε απέραντη φαβέλα λαθροεποίκων.

Όποιος επιμένει στα ψέματα και αρνείται να δει κατάματα την αλήθεια θα έρθει γρήγορα προ των ευθυνών του. Και τότε η οργή του λαού θα πάψει να εκδηλώνεται με κόσμιο τρόπο…

Δεν υπάρχουν σχόλια: