"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝουΔοΣΟΥΡΓΕΛΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ - ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: «Failed state» η Ελλάς – Παραδώστε τα κλειδιά στους ξένους…



Failed state η Ελλάς. Να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους.

Δεν είμαστε άξιοι να διοργανώσουμε μόνοι μας ούτε πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.  


Όπως στην οικονομία έτσι και στο ποδόσφαιρο αυτό που μας αξίζει είναι αιώνια επιτροπεία. Ξένοι να κάνουν κουμάντο σε όλα. Ξένοι στην ΤΑΙΠΕΔ, ξένοι στις τράπεζες και στα υπουργεία, ξένοι στην διαιτησία, ξένους να βάλουμε και στην ΕΠΟ.

Μόνοι μας δεν μπορούμε, έχει αποδειχθεί.  

Τι κάνει τώρα η κυβέρνηση;  


Θορυβημένη από τις αντιδράσεις και τις απειλές για εμφύλιο και κόψιμο της Ελλάδας στην μέση παρεμβαίνει στα του ποδοσφαίρου (το οποίο υποτίθεται είναι αυτοδιοίκητο) κατεβάζοντας νομοθετική πρωτοβουλία, ώστε ΠΑΟΚ και Ξάνθη να αποφύγουν τον υποβιβασμό.

Αλλά είναι πολύ γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι έτσι θα σώσει την κατάσταση.  


Ήδη ο Ολυμπιακός αντιδρά. Νέες απειλές. Από τους οπαδούς του Ολυμπιακού αυτή την φορά. Εν μέσω διασταυρωμένων πυρών η κυβέρνηση.

Αν ο ΠΑΟΚ υποβιβαστεί, η Ελλάδα θα κοπεί στην μέση, αν δεν υποβιβαστεί θα χει να κάνει με τον Μαρινάκη. 


Με ποιόν να πάει;  


Με τον Μαρινάκη ή με τον Σαββίδη; 


Το πρωτάθλημα αυτό δεν θα τελειώσει. Θα παίζεται στα δικαστήρια για μήνες. Κανείς δεν θα είναι ευχαριστημένος και η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει τελικά να αποφύγει εκείνο το οποίο φοβάται πιο πολύ: το πολιτικό κόστος.

Στα σοβαρά κράτη δεν υπάρχουν αυτά. Στα σοβαρά κράτη υπάρχουν νόμοι και οι νόμοι εφαρμόζονται το ίδιο απέναντι σε όλους. Αλλά εδώ είμαστε μπανανία. Κολομβία των Βαλκανίων…Και θα πει κανείς ότι αυτά δεν είναι πρωτόγνωρα, έχουν ξαναγίνει στην Ελλάδα.

Βεβαίως και έχουν ξαναγίνει. 


Το 1988 η Λάρισα πήρε τελικά το πρωτάθλημα γιατί το ελληνικό κράτος υποχώρησε στην απαίτηση των Λαρισινών να μην τιμωρηθεί η ομάδα τους. Οι οπαδοί της Λάρισας έκλεισαν την εθνική οδό χωρίζοντας την Ελλάδα στην μέση. Η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δεν επέτρεψε να τιμωρηθεί η ΑΕΛ για το ντοπάρισμα του ποδοσφαιριστή Τσίγγοφ και το πρωτάθλημα εκείνο πήγε στην Λάρισα για πρώτη φορά στην ιστορία.

Ήταν ένα σκάνδαλο. Ένα από τα πολλά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου


Πριν δυο  χρόνια  άλλαξαν τον νόμο για να μην πέσει ο Παναθηναϊκός. 


Αν αναφέρουμε περιπτώσεις το άρθρο θα γίνει δοκίμιο, βιβλίο. Τελειωμό δεν έχουν τα σκάνδαλα και αυτό γιατί στο ελληνικό ποδόσφαιρο κουμάντο κάνουν πρόεδροι «γκάνγκστερς» και οπαδικοί σύνδεσμοι, που λειτουργούν ως ιδιωτικοί στρατοί.
 

Το Ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται...


 επανεκκίνηση


Αποκλεισμός των ομάδων μας από τα κύπελλα Ευρώπης. Μόνοι μας να το εφαρμόσουμε. Μνημόνιο δικό μας μέχρι οι ΠΑΕ που είναι ιδιωτικές εταιρείες να φτιάξουν τα του οίκου τους.

Όσο δε για διαιτητές και παράγοντες… Καλύτερα ξένους


Μέχρι να βάλουμε μυαλό, μέχρι να αποδείξουμε ότι μπορούμε… 

Δεν υπάρχουν σχόλια: