"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝουΔοΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ - ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ: Μια «ελίτ» άσχετη με τη χώρα (μερακλίδικο video)

Αριστεία σημαίνει να έχεις λησμονήσει ότι οι λέξεις τονίζονται και να μη γνωρίζεις πόσα… «λ» έχει ο Αχελώος

    Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Ο Κώστας Καραμανλής ο τζούνιορ είναι ο υπουργός που γλίτωσε την Ελλάδα από μια αφίσα που τοποθετείτο αρνητικά στο ζήτημα των αμβλώσεων. Έχει ευαισθησίες ο άνθρωπος.

Προστατεύει το δικαίωμα του φόνου των αγέννητων παιδιών. Δεν θα μολύνουν οι αφίσες εναντίον των αμβλώσεων τα μάτια των επιβατών του μετρό. Άλλες μολύνσεις επιτρέπονται, όχι αυτή. Πάντως, αν προστάτευε και τους επιβάτες από την μπίχλα των ΜΜΜ και τον αφόρητο συνωστισμό, θα ήταν ακόμα καλύτερο.

Ο Κώστας Καραμανλής, πάντως, δεν έγινε τυχαία υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. Είναι η ενσάρκωση της αριστείας, γαρ. Όπως αποκάλυψε ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός της Θεσσαλίας TV10 (με βίντεο και σχετικό άρθρο), η υπουργάρα δεν ήξερε πώς γράφεται ο ποταμός Αχελώος.


 Στο άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού σταθμού διαβάζουμε:

«Στο ταμπλό, που με ευθύνη των διοργανωτών είχε στηθεί στο φουαγιέ του ξενοδοχείου που φιλοξένησε το συνέδριο, οι υπουργοί που συμμετείχαν σε αυτό καλούνταν να γράψουν τις δεσμεύσεις τους, ώστε να μην ξεχαστούν στο διάβα του χρόνου… ”Δεσμεύομαι να βρούμε την τελική λύση στο αδιέξοδο του Αχε…” γράφει ο υπουργός και σταματάει. ”Δύο λάμδα ή ένα;” ρωτάει τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό… ”Ένα”, του απαντάει ο περιφερειάρχης… ”Ωμέγα ή όμικρον;” ξαναρωτάει… ”Ωμέγα”, του ξαναλέει ο περιφερειάρχης… Οπότε, ενθουσιασμένος που τα κατάφερε, ο υπουργός βάζει τον τόνο στο ”ου” και δίνει μια γαλλική εσάνς στην προφορά του Αχελώου».



 
Έπειτα από τούτα αλλά και τα… κείνα, που κατά καιρούς βλέπουμε από την πολιτική τάξη, δημιουργείται η εύλογη απορία:  


Τι σχέση έχουν όλοι τούτοι με την Ελλάδα, την Ιστορία, τη γλώσσα, τον πολιτισμό της, τις αγωνίες, τους πόθους και τις φιλοδοξίες του λαού; 


Τι σχέση έχουμε εμείς με όλους αυτούς;  


Αφού φαίνεται από… χιλιόμετρα ότι οι «λαοπρόβλητοι» γόνοι μάς αντιμετωπίζουν όπως αντιμετωπίζουν οι Βρετανοί γόνοι της βασιλικής οικογένειας τους Μαορί στις εθιμοτυπικές επισκέψεις. Είμεθα η γραφική νότα (αλλά και οι διά της υπερφορολογήσεως αιμοδότες) της καθημερινότητάς τους…

Δεν υπάρχουν σχόλια: