"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝουΔοΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ - ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ: Τι μάθαμε χάρη στις κυβερνητικές αποφάσεις για το «ποδόσφαιρο»




Όπως ξέρουμε κάθε διακυβέρνηση έχει και παιδευτικό χαρακτήρα. Οι αποφάσεις και το ύφος της της εξουσίας επηρεάζουν πρακτικά τη ζωή των πολιτών, αλλά ταυτοχρόνως συμβάλουν στη διαμόρφωση του ήθους της κοινωνίας. Εκπαιδεύουν τους πολίτες.

Χάρη στους χειρισμούς της κυβέρνησης στο γνωστό «ποδοσφαιρικό» θέμα (που μόνο με το ποδόσφαιρο δεν έχει σχέση, μην τα ξαναλεμε) πήραμε μερικά μαθήματα τα οποία επιγραμματικώς έχουν ως εξής:
 
1. Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται κυρίως επειδή δεν χρειάζεται να εκβιαστεί. Τα κάνει πάνω της και μόνο στην ιδέα της απόπειρας εκβιασμού και φροντίζει να ικανοποιήσει αυτούς που πιθανόν να ήθελαν να την εκβιάσουν πριν εκείνοι το κάνουν. 
 
2. Οι νόμοι εφαρμόζονται μόνο όταν οι ποινές επιβάλλονται σε αδύναμους. Στις περιπτώσεις που υπάρχει κίνδυνος να τιμωρηθεί κάποιος ισχυρός οι νόμοι αλλάζουν.
 
3. Η κυβέρνηση σέβεται περισσότερο το «θυμικό των ανθρώπων που αγαπούν τις ομάδες τους» (όπως περιέγραψε τους φανατικούς οπαδούς ο κ. Πέτσας) παρά τον νόμο.
 
4. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Αθλητισμού οι «ιστορικές» (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό σε μια χώρα που όλα θεωρούνται ιστορικά) ομάδες πρέπει να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση από τα δικαστήρια. Η ισονομία είναι για τα κορόιδα.
 
5. Όταν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας ο βουλευτής που δεν θα ψηφίσει διαγράφεται εκτός αν είναι ο Αντώνης ο Σαμαράς o οποίος μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Γενικά η υποχρέωση σε πειθαρχία είναι αντιστρόφως ανάλογη της ισχύος που έχεις μέσα στο κόμμα.

 
6. Η σπουδή στην υπεράσπιση της βίας είναι διακομματική. Όπως οι βουλευτές του Αλέκση προστατεύουν τους αναρχοτραμπούκους, έτσι και οι βουλευτές του Κυριάκου προστατεύουν τους ομαδοτραμπούκους. Γενικώς οι τραμπούκοι τελούν υπό την προστασία των Ελλήνων βουλευτών.

 
(Ίσως δεν το γνωρίζετε, αλλά κάποιοι ομαδοτραμπούκοι μπούκαραν στο κτίριο που στεγάζεται το γραφείο του γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, Καλαφάτη και το μπαχάλιασαν. Η ΕΛΑΣ μπαγλάρωσε κάποιους αλλά ο Καλαφάτης ζήτησε να μη διωχθούν.

Δοκιμάστε...


 όπου «ομαδουτραμπούκοι» να βάλετε «Ρουβίκωνες» και όπου Καλαφάτης έναν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, σκεφτείτε τι (δικαίως) θα του έχωναν τα στελέχη της ΝΔ και απολαύστε υποκρισία και ασυνέπεια).

7. Σε αντίθεση με τους ψηφοφόρους της ωραίας παρέας του Αλέκση, ένα πολύ μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος ξέρει καλά πως οι κλανίτσες της κυβέρνησης δεν μυρίζουν γιασεμί. Έχει απαιτήσεις και είναι πολύ αυστηρό όταν αυτές δεν ικανοποιούνται.

Αλλά αυτό δεν ειναι κάτι που η κοινωνία το ήξερε.  

Απλώς τώρα (και με μάλλον οδυνηρό τρόπο) το ανακαλύπτει και η κυβέρνηση. Και ας πρόσεχε.  

Και μπράβο της.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: