"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΠΟΛΙΤΙΚΩΣ ΟΡΘΑ ΝουΔοΑΡΙΣΤΕΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: H αριστερά χτυπάει το ταμπούρλο και η φοβική δεξιά χορεύει…

Γράφει ο  Γιώργο Σταφυλάς

Η αφίσα που προπαγάνδιζε το δικαίωμα στην ζωή κατέβηκε. Και κατέβηκε αμέσως όχι με εντολή Καραμανλή-όπως περηφανεύεται η κυβέρνηση- αλλά με εντολή της αριστεράς.

Πρόκειται για ακόμη μια φορά που η ΝΔ επιδεικνύει την φοβικότητα και την δουλικότητα που την χαρακτηρίζει απέναντι στην αριστερά, δυσαρεστώντας τον κόσμο που την ψηφίζει.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. 

Η οργάνωση «αφήσετε με να ζήσω» ανάρτησε με την άδεια πάντα της ΣΤΑ.ΣΥ. αφίσα που προπαγάνδιζε το δικαίωμα του εμβρύου στην ζωή ενημερώνοντας τους πολίτες για κάποια στοιχεία που δεν γνωρίζουν. Γιατί οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ότι το έμβρυο είναι ήδη από την 8η εβδομάδα πλήρως σχηματισμένο ενώ η καρδιά του αρχίζει να χτυπά από την 13η ημέρα.

Η αφίσα λοιπόν  πληρώθηκε από την συγκεκριμένη οργάνωση και ανέβηκε με την άδεια της ΣΤΑ.ΣΥ.  και απλώς ενημέρωνε τους πολίτες χωρίς να ζητάει κατάργηση του νόμου του 1986 για τις αμβλώσεις. 

Ωστόσο η αφίσα χτύπησε τις ευαισθησίες των επαγγελματιών του δικαιωματισμού. Ακολούθησε μια συντονισμένη επίθεση από διάφορους αρθρογράφους των social media και από χαρακτηριστικές περσόνες της αριστεράς που άρχισαν να διαμαρτύρονται για την συγκεκριμένη αφίσα.  

Την σκυτάλη πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ που θεώρησε πως βρήκε έδαφος να κατηγορήσει την κυβέρνηση για σκοταδισμό και μεσαίωνα αλλά η κυβέρνηση του πήρε την  «μπουκιά από το στόμα» και με εντολή Καραμανλή η αφίσα κατέβηκε μέσα σε λίγες ώρες.  

Και αυτό παρόλο που η ΣΤΑ.ΣΥ. έδωσε επαρκείς εξηγήσεις σχετικά με το πως ανέβηκε η αφίσα.

Τα αντανακλαστικά του υπουργού και της κυβέρνησης λειτούργησαν άψογα για ακόμη μια φορά όπως πάντα όταν η αριστερά θέτει ζήτημα συντηρητισμού.  

Η αριστερά ξέρει με ποιους έχει να κάνει. Το κόλπο το γνωρίζει καλά. Αρκεί να φωνάξει για «φασισμό», «μεσαίωνα» κλπ και αμέσως η φοβική δεξιά θα σπεύσει να ικανοποιήσει κάθε της απαίτηση.

Έτσι η αφίσα κατέβηκε γιατί πολύ απλά η αριστερά ορίζει τον δημόσιο διάλογο.  

Η αριστερά χτυπάει το ταμπούρλο και η φοβική ΝΔ χορεύει στον ρυθμό του

 Η επίσημη δικαιολογία βεβαίως ήταν άλλη.  Είπαν ότι η αφίσα δίχαζε την κοινή γνώμη και δεν πρέπει διχαστικά μηνύματα να αναρτώνται σε δημόσιους χώρους.

Αλλά ποιος τους πιστεύει; 

Αλλά τότε γιατί επετράπη να ανέβει η αφίσα με το γουρουνάκι που έγραφε « ξέρεις ποιον έφαγες εχθές»; 

Και γιατί επιτρέπεται να ανεβαίνουν αφίσες που διαφημίζουν το gay pride; Δηλαδή η προπαγάνδα των vegan των gay και δεν είναι διχαστική;  

Φυσικά λένε ψέμματα. Η κυβέρνηση λέει ψέμματα

Απλώς έπρεπε να υπάρξει μια εξυπηρετική δικαιολογία και βρήκαν αυτή.  

Η αλήθεια είναι ότι...


 ζούμε την δικτατορία της πολιτικής ορθότητας και αλίμονο σε όποιον θίξει ένα κατοχυρωμένο «δικαίωμα». 

Η ελευθερία του λόγου υπάρχει μόνο για όσους κινούνται εντός του πλαισίου της πολιτικής ορθότητας και το τι είναι πολιτικά ορθό το ορίζει η αριστερά και μόνο.

Και στην σφαίρα του δικαιωματισμού  υπάρχει μόνο το δικαίωμα της γυναίκας να κάνει ότι θέλει στο σώμα της. Το δικαίωμα του παιδιού να ζήσει δεν υπάρχει καθόλου στο μυαλό τους. 

Εμείς θα κλείσουμε το θέμα εδώ γιατί δεν έχουμε πρόθεση να μιλήσουμε για τις εκτρώσεις και τον σχετικό νόμο. 

Απλώς θα επισημάνουμε ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε μια χώρα που αντιμετωπίζει τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα και την οποία κυβερνά μια υποτίθεται δεξιά κυβέρνηση που έχει θέσει στόχο την δημογραφική ανάπτυξη.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: