"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΚΟΙΝΩΝΙΑ: Κορονοϊός it is


Αν ρίξει κανείς μια ματιά στο post Ο ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΥΛΟΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ θα δει, κι αυτό δεν είναι “προσωπική άποψη” αλλά σαφέστατη δήλωση Έλληνα επιστήμονα από τηλεοράσεως, ότι ο …Κοροναϊός * δεν διαφέρει από μια συνηθισμένη γρίπη ή ένα κρυολόγημα. Και ότι, ακόμα και τα περί μεταδοτικότητάς του από άνθρωπο σε άνθρωπο που τον καθιστά “ιδιαίτερα απειλητικό”, αποτελούν υπερβολές. 
Εντούτοις, η εκστρατεία τρομοκράτησης του κόσμου εντείνεται, με διαρκή ενημέρωση για τον αριθμό των νεκρών, πηχιαίους τίτλους και τυμπανοκρουσίες από την τηλεόραση.  


Ταυτόχρονα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοινώνει, απολογητικά σχεδόν, ότι “είναι πολύ νωρίς να κηρυχθεί παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για τον Κοροναϊό”!
 
Μιλώντας για Κινέζους, δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι μιλάμε για τους grand masters της χειραγώγησης μαζών, μέσα από τακτικές “επιστημονικά δοκιμασμένες” επί δεκαετίες “κομμουνιστικής” διακυβέρνησης. Κι ότι αυτές οι τακτικές...



 από καταβολής διαδικτύου, έχουν βρεθεί στην πρωτοπορία, αποτελώντας πρότυπο σε θέματα λογοκρισίας / παρακολούθησης για τις χώρες της Δύσης



* Ο νεο-σουσουδισμός που επιτάσσει την “ακριβή” προφορά ξένων λέξεων, αντί για τη μεταφορά τους σε σωστά ελληνικά, γεννά γλωσσικά τέρατα τύπου …Κοροναϊός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: