"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Glamorous Θεοφάνεια πάνω στο κότερο «Christina O»

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ
dtheodoro@hotmail.com


Μόνο τρείς στίχοι αρκούσαν στον Ευαγγελιστή Μάρκο να περιγράψει το μέγα γεγονός των Θεοφανείων



Είναι η λιτότητα που πάντα διακρίνει την περιγραφή όλων των μεγάλων γεγονότων 
 

Αυτό από μόνο του είναι ένα ισχυρό μήνυμα τόσο για το νόημα των Θεοφανείων όσο και για τον τελετουργικό του εορτασμού ….



Αλήθεια που κολλάνε όλα αυτά που έγιναν πάνωστην γνωστή θαλαμηγό «ΧΡΙΣΤΙΝΑ» με την ευκαιρία του εορτασμού των Θεοφανείων????



Όλες αυτές οι φιλοφρονήσεις και οι ανταλλαγές δώρων με τον νυν ιδιοκτήτη της θαλαμηγού τι σχέση είχαν με το βαθύτερο νόημα των Θεοφανείων και με την λιτότητα του εορτασμού???



Αν ήταν να γεμίσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με απαστράπτουσες γραβάτες μπορούμε να πούμε ότι η τελετή αυτή όπως έγινε επέτυχε απολύτως του σκοπού της



Αν ήταν όμως να μεταδώσει έστω και κατ ελάχιστο το υψηλό μήνυμα των Θεοφανείων αυτό σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορούσε να γίνει με αυτό περιτύλιγμα.



Ο Σεβασμιότατος θέλω να πιστεύω ότι δεν θα ήξερε από πριν όλη αυτήν την τελετουργία …..



Αν το ήξερε...


 θα πήγαινε με τους ανώνυμους πιστούς να κάνει την κατάδυση του Τίμιου Σταυρού σε κάποια άλλη παραλία πιθανώς από αυτές με τα αυθαίρετα…..


ΥΓ Αν οι πολιτικοί τοπικοί άρχοντες αισθάνονται τόσο πολύ υποχρεωμένοι στον νέο ιδιοκτήτη που έχει αφήσει την «ΧΡΙΣΤΙΝΑ» στην περιοχή μας θα μπορούσαν σε μια κάποια άλλη ευκαιρία να τον τιμήσουν με όποιον τρόπο αυτοί θα έκριναν….



Δεν είναι ανάγκη να διαποτίζουμε τα πάντα με αυτό το πανηγυριώτικο κλίμα με ο οποίον κάποιοι αρέσκονται να διοικούν και να πολιτεύονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: