"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΑΛΗΤΑΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Οι κυρ-Παντελήδες και οι επαναστατικοί τσιμεντόλιθοι

Του Δημήτρη Καμπουράκη

Τσάμπα αναρωτιούνται μερικοί γιατί οι λαλίστατοι Συριζαίοι δεν έβγαλαν άχνα για τις εικόνες που είδε το πανελλήνιο από το Κουκάκι.  


Οι άνθρωποι επιλέγουν πότε θα μιλήσουν, δεν είναι κορόιδα ν’ ανοίγουν το στόμα τους όταν δεν τους συμφέρει. Κι αφού αυτή την φορά η αστυνομία έδρασε νομιμότατα, θα περιμένουν την επόμενη που κάποιος τραυματισμένος ή μπογιαντισμένος ένστολος θα παρεκτραπεί πάνω στα νεύρα του. Και τότε θα καταγγείλουν πάλι την αστυνομοκρατία.

Θα μου πείτε πως κανονικά θα έπρεπε να πουν μια κουβέντα και για την βία που ολοφάνερα αυτή την φορά εκδηλώθηκε από τους μπαχαλάκηδες. Λάθος. Τα κόμματα της αριστεράς δεν καταγγέλλουν φρικιά, αντιεξουσιαστές και κουκουλοφόρους, ακόμα κι όταν αυτοί εκδηλώνουν δολοφονικές τάσεις. Η αριστερή αξιολόγηση των πραγμάτων είναι τελείως διαφορετική, ανεστραμμένη απ’ αυτήν της πλειοψηφίας.

Όταν ένας μπαχαλάκιας σηκώσει έναν τσιμεντόλιθο και τον εξακοντίσει πάνω στο κεφάλι αστυνομικού, αυτό είναι μεμονωμένο περιστατικό ατομικής βίας που δεν αφορά ένα πολιτικό φορέα. Τα κόμματα δεν ασχολούνται με τέτοιες εξατομικευμένες λεπτομέρειες. Αντιθέτως, αν ο αστυνομικός σηκώσει το κλομπ του και χτυπήσει αυτόν που εξακοντίζει τον τσιμεντόλιθο, τότε έχουμε κρατική βία και κίνδυνο για την Δημοκρατία. Οπότε το κόμμα όχι μόνο φωνάζει, αλλά κατεβάζει και κόσμο στον δρόμο για να προτάξει τα στήθη του στον φασιστικό κατήφορο της χώρας.

Αυτή είναι η αξιολόγηση όλης της αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ πρωτίστως


Θα πείτε βέβαια πως εδώ έχουμε να κάνουμε με εξόφθαλμο παραλογισμό


Χα… έτσι λέτε εσείς οι μικροαστοί, οι παραπλανημένοι απ’ το σύστημα, οι τυφλωμένοι από την προπαγάνδα των αστικών μέσων ενημέρωσης. Έχετε αυτή την αξιολόγηση διότι είστε «κυρ-Παντελήδες» και «νοικοκυραίοι» και «παροιμιώδεις μέσοι ανθρωπάκοι». Η επαναστατική αξιολόγηση κινείται πέραν της δικής σας μυωπικής και συμβιβασμένης αντίληψης, που αντικειμενικά ρίχνει νερό στον μύλο της αντίδρασης.

Μην γελάτε, διότι...


 τα εννέα δέκατα των τύπων που μπαινοβγαίνουν στην Κουμουνδούρου έτσι σκέφτονται. Βλέπουν τα παλικάρια να πετάνε τσιμεντόλιθους από το μπαλκόνι εναντίον των αστυνομικών και αντί να ανησυχούν για τα παιδιά που είναι από κάτω, δαγκώνονται για την τύχη των παιδιών που είναι στο μπαλκονάκι. Δεν σκέφτονται «πόσο κινδυνεύουν αυτοί που δέχονται τα πυρά», ανατριχιάζουν μ’ αυτά που θα πάθουν όταν συλληφθούν αυτοί που πετραδίζουν.

Εξ ου και η καταγγελία του φιλοσυριζαϊκού τύπου προς την αστυνομία, επειδή τράβηξε βίντεο την έφοδο στο Κουκάκι. 


«Χολυγουντιανή ταινία γύρισε η ΕΛΑΣ» έγραφε μια εφημερίδα κι αυτό κατά την γνώμη της ήταν κατακριτέο. Φυσικά ήταν, αφού σ’ αυτή την μάχη, κατά την αριστερή λογική επιτρέπονται μόνο κρυφές λήψεις που φανερώνουν τις αστυνομικές αυθαιρεσίες. Οι φανερές λήψεις είναι αστική προπαγάνδα που πρέπει να απαγορεύεται. Άλλη αξιολόγηση σας λέω, μην προσπαθείτε να την καταλάβετε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: