"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Μ@λ@κίες συμβαίνουν !

Γράφει ο ΦΑΛΗΡΕΥΣ


Σας αρέσει saignant, rare που λέμε στα ελληνικά;  


Εγώ τρελαίνομαι. Γι’ αυτό εκτίμησα τον τρόπο με τον οποίο μάς το σέρβιρε ο Μάκης Μπαλαούρας του ΣΥΡΙΖΑ: Δώσαμε μια μεγάλη μάχη και χάσαμε. Συμβαίνουν αυτά. Εβίβα! Το «εβίβα» ήταν δικό μου, όλα τα προηγούμενα δικά του. 


Είδατε, όμως, πώς ταιριάζει; 


Γι’ αυτό απέφυγα τα εισαγωγικά.


Η αξία της ομολογίας του Μπαλαούρα έγκειται σε όσα υπονοεί, όχι σε όσα παραδέχεται. 


Υπονοεί ένα «και τι έγινε;»


Υπονοεί, επίσης, ότι η αυταπάτη και το τεράστιο κόστος της (σε χρήμα και, κυρίως, σε χρόνο) είναι ασημαντότητες, γι’ αυτό και το απότομο ύφος, σημασία τώρα έχει η παραμονή στην εξουσία.  


Είναι η λογική του Εμφυλίου, αλλά στα μέτρα του δημοκρατικού συστήματος. Είναι η λογική του παλιού κομμουνιστή, με το μόνιμο κουσούρι στο μυαλό.


Επομένως... 
βάσει της προσέγγισης Μπαλαούρα, η κατάκτηση της εξουσίας τον Ιανουάριο του 2015 δεν ήταν «στρατηγικό λάθος», όπως είπε ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου με τη φυσική για τον ίδιο δόση φανφαρονισμού. 


Η εξουσία δεν είναι ποτέ στρατηγικό λάθος για την Αριστερά, κουτέ.  


Είναι ο στρατηγικός στόχος


Αλλά ο Κούλογλου είναι αριστερός; 


Βασικά είναι ευρωβουλευτής και από εκεί και πέρα αμφιβάλλω αν ξέρει και ο ίδιος τι είναι – με άλλα λόγια, είναι ΠΑΣΟΚ. Επίσης, το πιθανό είναι, επειδή πρόκειται για τον Κούλογλου, να μην καταλαβαίνει πλήρως τι σημαίνει στρατηγικό λάθος· να νομίζει, δηλαδή, ότι η φράση είναι, ας πούμε, κάτι σαν υπερθετικός βαθμός του μεγάλου λάθους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: