"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΟΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Υπάρχουν 6 ακόμα άρθρα στην κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Αποστολή άρθρου Προβολή σε μία σελίδα Εκτύπωση άρθρου 12/02/2017 Οι θάνατοι είναι διπλάσιοι από τις γεννήσεις, αλλά η κυβέρνηση ευνοεί τους άγαμους!

Επιτίμου Δικηγόρου - Προέδρου της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος


Μεγάλη συζήτηση γίνεται αυτές τις ημέρες με το λεγόμενο αφορολόγητο στον φόρο εισοδήματος, για το οποίο αναγράφεται ότι η «τρόικα» ή «θεσμοί», με τη νέα ορολογία, πιέζουν να μειωθεί στις 5.000-6.000 ευρώ, από τις 8.636 ευρώ που είναι σήμερα.
 

Η κυβέρνηση, κατά τη συνήθειά της, διατυμπανίζει ότι δήθεν έχει «κόκκινες γραμμές». Η πρόταση, προφανώς, θα είναι να μειωθεί στις 5.000 ευρώ και τελικώς θα συμφωνήσει η κυβέρνηση να γίνει 6.000 ευρώ! Κάτι τέτοιο πρόκειται να συμβεί.
 
Ήδη η ΕΛΣΤΑΤ έχει ορίσει τα νέα όρια της φτώχειας στα 4.512 ευρώ, όριο το οποίο προσαυξάνεται για τον έγγαμο κατά 50% για τη σύζυγο και κατά 30% για κάθε προστατευόμενο τέκνο ηλικίας μέχρι 14 ετών και κατά 50% για κάθε προστατευόμενο τέκνο ηλικίας άνω των 14 ετών (βλ. δελτίου Τύπου ΕΛΣΤΑΤ 23-6-2016). Έτσι ο πολύτεκνος με τέσσερα προστατευόμενα έχει ως όρια φτώχειας: Το παραπάνω ποσό των 4.512 ευρώ για τον εαυτό του, των 2.256 ευρώ για τη σύζυγό του και για κάθε προστατευόμενο τέκνο άνω των 14 ετών και το ποσό των 1.353 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο κάτω των 14 ετών. Όταν, λοιπόν, ο πολύτεκνος έχει δύο τέκνα κάτω των 14 ετών και δύο άνω των 14 ετών το όριο της φτώχειας γι’ αυτόν ανέρχεται σε 13.986 ευρώ (4.512 για τον ίδιο, 2.256 για τη σύζυγο, 1353 x 2 για τα δύο τέκνα του κάτω των 14 ετών και 2.256 x 2 για τα δύο τέκνα του άνω των 14 ετών).
 
Ήδη στην πατρίδα μας οι θάνατοι από 1-1-2017 έως 3-2-2017, δηλαδή για τον πρώτο μήνα του νέους έτους, έχουν ανέλθει στους 15.273 και οι γεννήσεις είναι μόλις 7.261, έχουμε έτσι υπεροχή των θανάτων κατά 8.012. 


 Όταν, λοιπόν, φθάσαμε στο κατάντημα οι θάνατοι να είναι διπλάσιοι των γεννήσεων (από τις οποίες γεννήσεις το 15% είναι από αλλοδαπές μητέρες), αυτό σημαίνει ότι επέρχεται το τέλος της ιστορίας μας με τέτοιους ρυθμούς, που ουδείς έχει προβλέψει. 


Ουδέποτε άλλοτε έχει συμβεί κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, δηλαδή να είναι οι θάνατοι διπλάσιοι από τις γεννήσεις!
 
Η συγκυβέρνηση δεν ανησυχεί αλλά παραμένει εντελώς αδιάφορη και η αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και οι λοιποί, για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι η ώρα των εκλογών, προκειμένου να απολαύσουν τη νομή της εξουσίας. 


Κανέναν δεν απασχολεί το μέλλον της Ελλάδος, οι ΜΚΟ να είναι καλά με τον πακτωλό των εκατομμυρίων, και γι’ αυτό ουδείς από τους πολιτικούς ενδιαφέρεται για τη συντελούμενη γενοκτονία. 


Η κυβέρνηση ακόμη και με τη μείωση του αφορολογήτου εξακολουθεί να ευνοεί προκλητικώς τους αγάμους, αφού ακόμη και εάν το αφορολόγητο κατέλθει στις 5.000 ευρώ, αυτό σημαίνει ότι για τον άγαμο θεσπίζει αφορολόγητο το όριο της φτώχειας (4.512 ευρώ) προσαυξημένο κατά 11%. Αντιθέτως, για τον πολύτεκνο, ενώ θα έπρεπε να ορίσει ως αφορολόγητο το παραπάνω όριο της φτώχειας (13.986 ευρώ) προσαυξημένο κατά 11% (1.537 ευρώ), δηλαδή στα 15.523, αντιμετωπίζοντας αυτόν όπως τον άγαμο, στην κυριολεξία τον σφαγιάζει, αφού του μειώνει το αφορολόγητο κατά 200%! Έτσι εφαρμόζει τη συνταγματική επιταγή για την προστασία της οικογένειας και την ειδική φροντίδα για την πολύτεκνη οικογένεια. 


Τα κράτη που έχουν τη βούληση και τη θέληση να επιζήσουν θέτουν ως προτεραιότητα την επιβίωσή τους.  


Αυτό το είχαν σε πρώτη προτεραιότητα οι αρχαίοι Έλληνες. Είναι χαρακτηριστικά όσα αναφέρει ο Αριστοτέλης («Πολιτεία» 1270 β 1-5) για το πώς πολιτεύονταν και νομοθετούσαν οι Σπαρτιάτες: 
 «Βουλόμενος ο νομοθέτης ως πλείστους είναι τους Σπαρτιάτας, προάγεται τους πολίτας ότι πλείστους ποιείσθαι παίδας, έστι γαρ αυτοίς νόμος τον μεν γεννήσαντα τρεις υιούς άφρουρον είναι, τον δε τέτταρας ατελή πάντων» («θέλοντας ο νομοθέτης να είναι περισσότεροι οι Σπαρτιάτες, παρακινεί τους πολίτες να αποκτήσουν περισσότερα παιδιά, υπάρχει δε σ’ αυτούς νόμος που προβλέπει ότι αυτός μεν που γέννησε τρεις υιούς να μην έχει στρατιωτικές υποχρεώσεις, αυτός δε που γέννησε τέσσερις να απαλλάσσεται από όλους τους φόρους»).
 

Αυτά έπρατταν οι αρχαίοι πρόγονοί μας, ενώ οι σημερινοί κυβερνώντες, αλλά και οι προκάτοχοί τους, έχουν ως μέλημά τους την εξόντωση της ελληνικής οικογένειας και μάλιστα της πολύτεκνης!

Δεν υπάρχουν σχόλια: