"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Δύο φοιτητές με επαγγελματικά δικαιώματα



Εντάξει! Αφού τα είπαν, τα βρήκαν και τα συμφώνησαν, τι λόγος πέφτει σε εμάς που τα πληρώνουμε;  


Ο λόγος για τη συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Σταύρου Κοντονή με τον υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου και τη δέσμευση του τελευταίου «ότι το ζήτημα της κατοχύρωσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του Τμήματος Τεχνολόγων Περιβάλλοντος - Κατεύθυνση Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς στο Α΄ ΤΕΙ Ιονίων Νήσων θα επιλυθεί οριστικά το αργότερο μέχρι τα τέλη Αυγούστου» («Καθημερινή» 16.02.2017).
 
Τι δουλειά έχει ο υπουργός Δικαιοσύνης να κάνει συναντήσεις για τα ΤΕΙ στη Ζάκυνθο; 


Μα ο υπουργός της Πρώτης Φοράς είναι βουλευτής Ζακύνθου και έχει ρουσφετολογικό ενδιαφέρον για την υπόθεση. Το γεγονός ότι «από τις 80 θέσεις εισακτέων που ορίστηκαν για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος στη Συντήρηση Πολιτισμικής Κληρονομιάς, εισήχθησαν μόλις δύο φοιτητές», είναι ψιλά γράμματα για τη Αριστερά που μας κυβερνά. Τα ψηφαλάκια να μαζεύονται κι ας χρεοκοπήσει η χώρα.
 
Είπαμε πολλά (και από αυτή τη στήλη) για τα καμώματα του παλαιού πολιτικού συστήματος. Τους ελεεινολογήσαμε που φύτεψαν ΑΕΙ σε κάθε πόλη και ΤΕΙ σε κάθε ραχούλα. Καλά κάναμε και τους κράξαμε. Το άξιζαν! Δεν αξίζαμε όμως τους χειρότερους, αυτούς δηλαδή που τώρα μας κυβερνούν. Δηλαδή οι προηγούμενοι, είτε γιατί ντράπηκαν είτε γιατί φοβούνταν ότι θα τους μείνει η χώρα στα χέρια, είτε επειδή υπήρχε πρωθυπουργός έκαναν –έστω με βαριά καρδιά– ένα πρόγραμμα για συγχώνευση και κλείσιμο κάποιων τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ. Κι έρχονται τώρα οι φορείς της Ελπίδας για να τα συντηρήσουν εξόδοις ημών των φορολογουμένων.  


Δηλαδή ποιος θα το περίμενε ότι ο αναντάμ παπαντάμ Αριστερός κ. Κώστας Γαβρόγλου θα αποδεικνυόταν παλαιοκομματικότερος του Δεξιού κ. Κώστα Αρβανιτόπουλου; 


 Ο πρώτος ξανανοίγει τα τμήματα των δύο φοιτητών που ο δεύτερος είχε αποφασίσει να συγχωνεύσει.
 
Ετσι...
 ο υπουργός Δικαιοσύνης διαβεβαίωσε ότι το ΤΕΙ «θα συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του και ήδη έχει ενισχυθεί με εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό, καθώς και με επιχορήγηση 40.000 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη από τους σεισμούς». 


Από πού θα βρεθούν τα λεφτά για να υπάρχει το τμήμα των δύο φοιτητών στην εκλογική περιφέρεια του κ. Σταύρου Κοντονή; 


Ο φόρος εισοδήματος, ο ΕΝΦΙΑ, ο αυξημένος ΦΠΑ, ο ΕΦΚΑ να ’ναι καλά. 


Καλοφάγωτα κ. Γαβρόγλου, καλοφάγωτα κ. Κοντονή...

Δεν υπάρχουν σχόλια: