"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Την ημέρα που ο Γκέμπελς θα κοκκίνιζε από ντροπή...



Η ΣΥΡΙΖΑϊκή ΥΕΝΕΔ διαστρέβλωσε με αισχρό τρόπο την πραγματικότητα για άλλη μία φορά. Τα βοθροκάναλα της διαπλοκής έπαιζαν επίσης στη διαπασών «το τέλος της λιτότητας». Κι η εικόνα που επιχείρησαν να περάσουν είναι ότι πέτυχαν έναν ανεπανάληπτο θρίαμβο, ενώ την ίδια ώρα η… «προδοτική αντιπολίτευση» έμεινε και γυμνή από επιχειρήματα. Αθεράπευτοι παθολογικοί ψεύτες!


Θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι επρόκειτο για ένα καλά μελετημένο σχέδιο. Και καλά εκτελεσμένο. Στην κρατική τηλεόραση οι υπότιτλοι έφερναν τους Ευρωπαίους αξιωματούχους να είναι ενθουσιασμένοι με το… τέλος της λιτότητας. Το μόνο που δεν μας είπαν είναι ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναγνώρισαν στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα το νέο Μεσσία. Αλλά και στα ιδιωτικά κανάλια οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι περιδιάβαιναν μόνοι τους και δίχως τον παραμικρό αντίλογο αράδιαζαν ένα σωρό σαχλαμάρες.


Και φυσικά η αντιπολίτευση ήταν απούσα! Όχι γιατί δεν είχε θέσεις, αλλά διότι αυτό έπρεπε να βγει προς τα έξω. Η αντιπολίτευση «εξαφανίστηκε» από τα κανάλια την πρώτη ημέρα με τρόπο αριστοτεχνικό. Ακριβώς για να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι «κρύφθηκαν απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα». Για να υποστηρίξουν στη συνέχεια τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης ότι ο Κυριάκος έμεινε άφωνος, επειδή δήθεν ήθελε την ρήξη με την τρόικα και τις εκλογές.


Η Νέα Δημοκρατία, δηλαδή, που έδωσε μάχες για να παραμείνει η χώρα στην Ευρωζώνη εμφανίζεται τώρα να θέλει την καταστροφή της χώρας από εκείνους που ξήλωναν τα πεζοδρόμια, που τάχατες έσκιζαν τα μνημόνια, που έθρεψαν την ρητορική του μίσους, που χρησιμοποίησαν κάθε μέσο για να ανέλθουν στην εξουσία. Οι προπαγανδιστές έκαναν την δουλειά τους με τρόπο θαυμαστό για άλλη μία φορά. Το πρόβλημα γι' αυτούς είναι ότι τα ψέματά τους είναι πλέον ορατά από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Το μόνο που πραγματικά καταφέρνουν είναι ότι συνεχίζουν να ποτίζουν με δηλητήριο το δένδρο της Δημοκρατίας.


Η αλήθεια αρχίζει να ξετυλίγεται σιγά – σιγά μπροστά μας. Οι οικονομολόγοι της Βουλής είπαν όλα εκείνα που δεν ειπώθηκαν την ημέρα της… δήθεν συμφωνίας! Η καθυστέρηση στην αξιολόγηση έχει ήδη κοστίσει πολλά χρήματα. Η αξιολόγηση θα έπρεπε να έχει κλείσει εδώ και πολύ καιρό. Κι η χώρα θα βρισκότανε σήμερα σε πολύ καλύτερη κατάσταση.


Το πρόβλημα είναι...
 ακριβώς αυτό, ότι προχτές δεν υπήρξε συμφωνία. Και το αμέσως επόμενο πρόβλημα είναι ότι ακόμη κι αν καταφέρουν να πετύχουν μία συμφωνία στο επόμενο διάστημα, αυτή θα είναι τόσο βαριά που θα είναι σχεδόν αδύνατο να εφαρμοστεί. Η ανικανότητά τους και η ιδεοληψία τους μας οδηγεί σε συνεχώς νέα και πιο σκληρά μνημόνια. 


Η Ελλάδα που έχει ήδη θυσιάσει πολλά, έχασε την μεγάλη της ευκαιρία το 2015. Η βιασύνη του Αλέξη Τσίπρα να ανέβει στην εξουσία (όπως άλλωστε ομολόγησε και το ρεπορτάζ χωρίς σύνορα) και τα δύο χαμένα και καταστροφικά χρόνια που ακολούθησαν είχαν ως συνέπεια να βρισκόμαστε σήμερα αντιμέτωποι με ασύμμετρες απειλές.


Τα πράγματα εξελίσσονται ιδιαίτερα άσχημα σε όλα τα επίπεδα. Δεν είναι αυτό που εύχεται κανείς για την πατρίδα του. Δεν υπάρχει «πολιτικό όφελος» που να μπορεί να σταθεί απέναντι σε μία μεγάλη καταστροφή. Όσο για το καθεστώς; 


 Θα συμβεί αυτό που συμβαίνει με όλα τα καθεστώτα: Θα καταρρεύσει ως χάρτινος πύργος και την ίδια ώρα τα θλιβερά ανθρωπάκια που παίζουν σήμερα το ρόλο των πραιτοριανών θα ψάχνουν να αλλάξουν κατοικία προς άλλες πιο «φιλικές» συνοικίες. 


Το θέμα δεν είναι ποια κυβέρνηση θα κυβερνήσει στη συνέχεια. Δεν θα έχει την παραμικρή σημασία. Αλλά αν θα είμαστε τότε σε θέση να μαζέψουμε τα συντρίμμια μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: