"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Παιδιά και αποπαίδια στο Εξαρχιστάν



Μόνο την περασμένη εβδομάδα ομάδες κουκουλοφόρων και κρανοφόρων επιτέθηκαν σε λεωφορεία και σταθμούς και κατέστρεψαν πάνω από 100 ακυρωτικά μηχανήματα.
 

Ομάδα 30 ατόμων, έχοντας ως ορμητήριο τα Εξάρχεια, έκανε επιδρομή σε κατάστημα ειδών κάμπινγκ στη Χαριλάου Τρικούπη, ανάμεσα σε Πανεπιστημίου και Ακαδημίας. Ακινητοποίησε τον φύλακα και τον ιδιοκτήτη, αφαίρεσε σλίπινγκ μπαγκ και ρούχα συν τα χρήματα από το ταμείο και επέστρεψε ανενόχλητη στο άβατο της πλατείας. 


Ο καθηγητής του Παντείου Αγγελος Συρίγος είδε κάποιον να βάφει με σπρέι τον τοίχο του κτιρίου. Του είπε ότι αυτό απαγορεύεται. Ο νεαρός σταμάτησε να βάφει τον τοίχο και έστρεψε το σπρέι στον καθηγητή. Μετά τον χτύπησε με μπουκάλι στο πρόσωπο και, όταν έπεσε κάτω, μαζί με άλλους δύο άρχισαν να τον χτυπούσαν με κλωτσιές.

 
Η κυβέρνηση αντέδρασε αστραπιαία. Στην περίπτωση της επίθεσης στον καθηγητή το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδίκασε «με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο» την επίθεση, επισημαίνοντας ότι «οι πράξεις βίας δεν έχουν καμία θέση όχι μόνο στα πανεπιστήμια, αλλά και σε κανέναν άλλο χώρο» και ότι «ο διάλογος δίνει διεξόδους και οδηγεί όλους μας ένα βήμα μπροστά». Πιθανόν επειδή με την παρατήρησή του ο καθηγητής δεν άφησε διέξοδο για διάλογο στερώντας από τους τρεις νεαρούς καλλιτέχνες του γκράφιτι τη δυνατότητα να κάνουν «ένα βήμα μπροστά». Ταυτόχρονα ο υπουργός Μετανάστευσης Γιάννης Μουζάλας μίλησε με σκληρή γλώσσα. Εκτός από το ότι «καταδίκασε απόλυτα» την επίθεση στον καθηγητή, του ευχήθηκε περαστικά για να καταλάβουν οι συμμορίες των πανεπιστημίων με ποιου την πλευρά είναι.

 
Στην περίπτωση της καταστροφής των ακυρωτικών μηχανημάτων, η κυβέρνηση πήρε μέτρα κατά των υπαιτίων. Οταν ο πρόεδρος των τεχνικών της ΟΣΥ Αποστόλης Ραυτόπουλος είπε «ζούμε σε ένα αναρχοκρατούμενο κράτος που δεν υπάρχει καμία ασφάλεια ούτε για τον πολίτη, ούτε τον επιβάτη, ούτε τον οδηγό. Κυρίως οι οδηγοί είναι έρμαια στις ορέξεις του καθενός», ο Νίκος Τόσκας τον έβαλε στην θέση του. Χαρακτήρισε τις καταστροφές των ακυρωτικών «μεμονωμένες περιπτώσεις» εκτιμώντας ότι «δεν υπάρχει ανομία». Αφού 100 μηχανήματα τον μήνα δεν είναι ούτε 2.500 τον χρόνο και δεν υπάρχει νόμος που να λέει ότι η δολοφονία του ακυρωτικού είναι αδίκημα.

 
Στην περίπτωση του ντου στο κατάστημα με τα είδη κάμπινγκ ο Νίκος Τόσκας δεν πήρε θέση. Οπως είναι γνωστό, το Εξαρχιστάν έχει αναγνωριστεί από την κυβέρνηση σαν ανεξάρτητο κράτος. Το υπουργείο Εξωτερικών θα επιδώσει νότα στις συλλογικότητες του Εξαρχιστάν.
 

Από την ημέρα που η Ζωή Κωνσταντοπούλου επέπληξε τον υπεύθυνο αστυνομικό για την ασφάλεια της Βουλής, επειδή δεν άφηνε τους εκπροσώπους του «Ρουβίκωνα» να μπουν στο προαύλιο, η κυβέρνηση έδειξε ποιοι είναι τα παιδιά και ποιοι τα αποπαίδια. 


Παιδιά είναι...
 αυτά που καταστρέφουν τα ακυρωτικά, γράφουν στους τοίχους και «απαλλοτριώνουν» τα εμπορεύματα των μαγαζιών. 


Τα αποπαίδια περιμένουν από το κράτος να τους υπερασπίσει. 


 Ενα κράτος που το σώμα του βρίσκεται στο Μαξίμου, αλλά η ψυχή του στην Κουμουνδούρου και τα Εξάρχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: