"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΟΥΡΚΙΑ: Εκθεση - Κόλαφος του State Department για το ΤΡΑΦΙΚΙΝΓΚ

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Καταπέλτης για την Τουρκία είναι η ετήσια έκθεση του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών για το Εμπόριο Ανθρώπων (Τράφικινγκ).

Η τουρκική κυβέρνηση κατηγορείται για μη τήρηση ακόμα και των ελαχίστων προϋποθέσεων για τον περιορισμό αυτής της παράνομης δραστηριότητας.

Οι γυναίκες και τα παιδιά στην Τουρκία πιέζονται για να επιδοθούν στην πορνεία.Θύματα αυτού του απάνθρωπου εμπορίου είναι κυρίως γυναίκες που προέρχονται από τα κράτη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και της Ανατολικής Ευρώπης.

Επίσης, η κυβέρνηση δεν παίρνει μέτρα για να προστατεύσει τα παιδιά από τα ναρκωτικά και την πορνεία. Στο τέλος της έκθεσης συστήνουν στην Άγκυρα τα εξής:

-Να λάβει ριζικά μέτρα για τον περιορισμό της πορνείας των γυναικών και των παιδιών .

-Να δικάζονται και να τιμωρούνται όσοι μετέχουν στην παράνομη μετακίνηση ανθρώπων.

-Να διεξαχθεί μια έρευνα για να διαπιστωθεί ,γιατί οι εμπλεκόμενοι σε θέματα λαθρομετανάστευσης και εκμετάλλευσης ανθρώπων αθωώνονται από τα Δικαστήρια.

-Να διαθέσει κονδύλια για τη φιλοξενία λαθρομεταναστών από εξειδικευμένα μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων.

-Να αυξηθούν οι έλεγχοι για τον περιορισμό της πορνείας, της διακίνησης ναρκωτικών και του λαθρεμπορίου.

-Να ληφθούν μέτρα για την προστασία των παιδιών και των νεαρών ανδρών από την πορνεία.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: