"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Το Υπουργείο Μεταφορών ΞΕΜΕΙΝΕ από ειδικό χαρτί όπου τυπώνονται οι άδειες κυκλοφορίας


Άντε παιδιά και σε χαρτί τουαλέτας με το καλό. Είναι φθηνότερο...


Μια νέα απίστευτη «πράσινη κωμωδία» έρχεται να προστεθεί στην πράσινη οπερέτα της «πράσινης ανάπτυξης» του κράτους των πράσινων αλόγων!

Απίστευτο και όμως αληθινό!. Το κράτος του openGov  και του «χάϊ τεκ»  πρωθυπουργού των πράσινων υποσχέσεων  περι εφαρμογής καινοτόμων τεχνολογιών, ΞΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΧΑΡΤΙ στο οποίο τυπώνονται οι άδειες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων!

Η απίστευτη ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομων Μεταφορών και Δικτύων (Αριθμ. πρωτ.: Α 26895/2503/10.6.2011) αναφέρει:

“1. Δεν θα εκδίδεται έντυπο άδειας κυκλοφορίας καμίας κατηγορία οχημάτων, είτε πρόκειται για οχήματα που τίθενται για πρώτη φορά σε κυκλοφορία στην Ελλάδα, είτε για ήδη κυκλοφορούντα οχήματα στις περιπτώσεις που απαιτείται έκδοση νέας άδειας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία πλην των εξής περιπτώσεων θέσης σε κυκλοφορία :

-Φορτηγών Δημοσίας Χρήσης (ΦΔΧ) Διεθνών Μεταφορών και Φορτηγών Διεθνών Μεταφορών και

-Τουριστικών Λεωφορείων Δημοσίας Χρήσης

2. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις θα χορηγείται φωτοαντίγραφο του «Υπηρεσιακού Αντιγράφου Άδειας Κυκλοφορίας» το οποίο τυπώνεται από το μηχανογραφικό σύστημα κατά τη διαδικασία έκδοσης άδειας κυκλοφορίας. Στο τέλος του εντύπου αυτού θα τίθεται ειδική σφραγίδα με το εξής περιεχόμενο:

«Περιφέρεια..….
Περιφερειακή Ενότητα……
Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών …………..
Το παρόν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας σύμφωνα με την αριθ. .Α 26895/2503/2011 εγκύκλιο του Υπ. ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ».

Οσοι νομίζουν πως η κωμωδία τερματίζεται εδώ είναι γελασμένοι! Ο τραγέλαφος παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις λόγω της ασυνενοησίας των αρμοδίων υπηρεσιών με τα Τελωνεία τα οποία  παρά την ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών ΔΕΝ δέχονται το ως άνω φωτοαντίγραφο ως έγκυρη άδεια με το σκεπτικό οτι δεν τους έχει γίνει αντίστοιχη σχετική κοινοποίηση απ το Υπουργείο Οικονομικών!

Το αποτέλεσμα είναι τα χαρτιά που προσκομίζουν οι εισαγωγεις αυτοκινήτων για τα οχήματα που αγοράστηκαν με απόσυρση, προκειμένου να αφαιρεθεί απ τις εγγυητικές τους επιστολές το αντίστοιχο ποσό που τους δεσμεύει το Ελληνικό Δημόσιο (Ο εισαγωγέας τον οποίον δεν τον εμπιστεύεται το το κράτος-οπερέτα, καταθέτει εγγυητικη επιστολή η οποία καλύπτει τα bonus αποσυρσης ,  και μετά την πώληση παραθέτει την άδεια του αυτοκινήτου με την λοιπή τεκμηρίωση απόσυρσης προκειμένου να «αποδεσμευτεί» απ το κράτος-οπερέτα  το αντίστοιχο ποσό απ την αντίστοιχη εγγυητική)    να μην γίνονται δεκτά! Έτσι αναγκάζονται να καταθέσουν νέες εγγυητικές για να καλύψουν νέες πωλήσεις με bonus απόσυρσης!

Η χαριστική βολή έρχεται  απ την «εκτίμηση» για το πότε θα ξαναπρομηθευτεί ειδικό πράσινο χαρτί το κράτος των πράσινων αλόγων, προκειμένου να πάψει εκδίδει σφραγγισμένα φωτοαντίγραφα αντί γνήσιες άδειες όπως συμβαίνει ακόμα και στις χώρες του 3ου κόσμου...

Αν κρίνουμε απ την μέχρι τώρα κρατική δυσκαμψία σε θέματα διαγωνισμων και προμηθειών, ίσως και ένας χρόνος αναμονής να αποτελεί αισιόδοξη εκτίμηση...

Επενδυτές όλου του κόσμου γρηγορείτε! Η Μπανανία σας περιμένει

1 σχόλιο:

Μεταφορές είπε...

Να ήταν μόνο από το πράσινο χαρτί που ξέμειναν οι μεταφορές!!! Σε λίγο θα ξεμείνουν οι μεταφορές και από πετρέλαιο.