"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Οι Τούρκοι μας «ευχήθηκαν» για το νέο έτος

Τον καθιερωμένο πρωτοχρονιάτικο μποναμά έστειλε η Άγκυρα με μια ακόμη προκλητική υπερπτήση πάνω από το Φαρμακονήσι, το Αγαθονήσι, τα Λεβίθια, την Κίναρο, τους Φούρνους και ξανά πάνω από το Αγαθονήσι.

Η υπερπτήση πραγματοποιήθηκε από σχηματισμό έξι μαχητικών αεροσκαφών σε ύψος από 20.000 ως 26.000 πόδια, που παρέμειναν εντός του FIR Αθηνών για είκοσι ολόκληρα λεπτά.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.

Η συγκεκριμένη πρόκληση έρχεται σχεδόν παράλληλα με τις εξελίξεις στις νοτιοανατολικές επαρχίες της Τουρκίας και τη νέα σύγκρουση μεταξύ των στρατηγών και της τουρκικής κυβέρνησης.

Η εξαγωγή έντασης αποτελεί συνηθισμένη πρακτική της γείτονος, αν και οι παραβάσεις και οι παραβιάσεις στο Αιγαίο οφείλονται πάντα στην επιμονή της Άγκυρας να αμφισβητεί τον ελληνικό εναέριο χώρο, υποστηρίζοντας ότι τα αεροπλάνα της πετούν σε διεθνή χώρο.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: