"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Ιατρός Νατάσα...

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Η Νατάσα Καραμανλή σκέφτεται να ανοίξει ιατρείο στη Ραφήνα, αλλά έχει αρχίσει συζητήσεις και με ιδιωτικό νοσοκομείο, «Ερρίκος Ντυνάν», για να εργασθεί εκεί... Κατά τη γνώμη μας, δεν υπάρχει πιο ύπουλο πράγμα και δεν υπάρχει πιο προκλητική εξέλιξη. Και είναι από αυτές που μπορούν να προκαλέσουν την έκρηξη μιας οικογένειας που μάτωσε και σπούδασε με χίλιες στερήσεις έναν γιατρό ή μια γιατρίνα και θα της πουν ότι «δεν υπάρχει θέση σε κρατικό νοσοκομείο, ούτε για ειδικότητα στα επόμενα 10 χρόνια, δεν υπάρχει θέση εργασίας σε κρατικό νοσοκομείο και δεν υπάρχει φυσικά δυνατότητα σε ιδιωτικό νοσοκομείο, αφού εκεί επιλέγουν με αυστηρά κριτήρια ελεύθερης αγοράς τους καλύτερους ή εκείνους που έχουν μεγάλη δική τους πελατεία...»

Ποια Νατάσα σε ιδιωτικό ιατρείο δικό της και ποιο ιδιωτικό νοσοκομείο, το «Ερρίκος Ντυνάν», βρε μασκαράδες των Χριστουγέννων; Υπάρχει μία περίπτωση στο δισεκατομμύριο να εννοείται στα σοβαρά ότι η σύζυγος του επί 5,5 χρόνια πρωθυπουργού και επί 12 αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας θα ανοίξει ιατρείο στη Ραφήνα, ανάμεσα στους ψαράδες, τις σαρδέλες και τους μπακαλιάρους για να «γιάνει» τις έχουσες πρόβλημα στο μαστό Ραφηνιώτισσες;

Είναι φως φανάρι ότι εννοείται πως η κ. Καραμανλή θα αποκτήσει σχέση εργασίας με το «Ερρίκος Ντυνάν» και εμάς θα μας βάλετε στον κόπο να τρέχουμε για χρόνια να διαπιστώνουμε, αν εργάζεται πράγματι ή αν κάνει μια αργομισθία, ικανή για να της δώσει πόντους στο κοινωνικό-ιατρικό στάτους της Ελλάδας και μια ασφάλιση για να έχει να πορεύεται στα επόμενα χρόνια, αν και εφόσον....

Πρώτα-πρώτα, το «Ερρίκος Ντυνάν» δεν είναι ιδιωτικό νοσοκομείο. Είναι μια ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΗ. Ο μεν ισόβιος πρόεδρος Μαρτίνης το θεωρεί απλά τσιφλίκι, πότε ιδιωτικό, πότε κοινωφελές, ο δε ελληνικός λαός το πληρώνει, αφού δεν έχει κέρδη αλλά ζημιές και αυτές καλύπτονται από τις επιχορηγήσεις προς τον «Ερυθρό Σταυρό». Επομένως, αντί να προσαχθεί σε δίκη ο Κώστας Καραμανλής για την οικονομική καταστροφή της χώρας, αντί να του αφαιρεθεί κάθε προνόμιο και κάθε μισθός από τα δημόσια ταμεία, θα σιτίζεται και η σύζυγός του από το ιδιωτικό με κρατικές επιχορηγήσεις νοσοκομείο. Εύγε!

Να σφυρίξει κάποιος στον εκτός τόπου και χρόνου, ευτραφή από την καλοέραση, πρώην πρωθυπουργό ότι υπάρχει πέρα από το νόμιμο και το ηθικό. Και την ώρα που νέοι επιστήμονες, που έχουν ματώσει παντελόνια για να πάρουν πτυχία ψάχνουν για δουλειά, δεν είναι ανεκτό να δίδεται μια θέση σε μία κυρία που στην πέμπτη δεκαετία της ζωής της, και μετά το δέσιμο της ζωής της με τον Κ. Καραμανλή, πήρε, λέει, πτυχίο ιατρικής με άριστα. Να σφυρίξει κάποιος στον γαλάζιο Πάγκαλο ότι το «Ερρίκος Ντυνάν» είναι ένα νοσοκομείο σκάνδαλο από τη δημιουργία του... Και ξέρουν όλοι ότι δημιουργήθηκε με τη γνωστή οικονομοτεχνική μελέτη Παλαιοκρασσά το 1992 για να αλωνίζει ο τρίτος πόλος εξουσίας, αφού οι άλλοι δυο αλώνιζαν στο Ωνάσσειο και στο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Ετσι να του πει ότι δεν είναι καθόλου ηθικό να βολευτεί η δική του σύζυγος εκεί. Αν έχει προσόντα, να πάει να εργαστεί στο Λονδίνο και γενικά σε ιδιωτικό νοσοκομείο του εξωτερικού. Γιατί στην Ελλάδα, μετά τα αίσχη που έκανε η Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή στη δημόσια Υγεία και τις ιδιαίτερες φιλίες που ανέπτυξε ο Κ. Καραμανλής με στελέχη από τον χώρο της Υγείας δεν είναι ηθικό να προσληφθεί σε ιδιωτικό νοσκομείο και, μάλιστα, στο «Ερρίκος Ντυνάν» η Νατάσα.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: