"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΟΗΕ: Εγκαταλείπουν την Ακτή Ελεφαντοστού οι πολίτες

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η HCR "κατέγραψε τη φυγή συνολικά 14.000 κατοίκων της Ακτής Ελεφαντοστού προς τη Λιβερία λόγω της έλλειψης σταθερότητας μετά τις εκλογές στη χώρα τους εδώ και ένα μήνα".

Τονίζει ακόμα πως οι συνθήκες μετάβασης στη Λιβερία μόνο εύκολες δεν είναι καθώς η μετανάστευση εμποδίζεται από στοιχεία των "Νέων Δυνάμεων" (FN), οι οποίες υποστηρίζουν τον εκλεγμένο πρόεδρο Αλασάν Ουατάρα. Έτσι οι πρόσφυγες αναγκάζονται να χρησιμοποιούν παρακαμπτήριους δρόμους και δύσβατα σημεία.

"Οι πρόσφυγες περπατάνε πολλές ώρες ακόμη και ολόκληρες ημέρες προτού διασχίσουν με μαούνες τα πολλά ποτάμια κατά μήκος των συνόρων" τονίζει.

Εν τω μεταξύ, υπουργός του Μπενίν ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της χώρας του, μαζί με τους ομόλογούς του της Σιέρα Λεόνε και του Πράσινου Ακρωτηρίου αναμένονται την Τρίτη στο Αμπιτζάν για να ζητήσουν εκ μέρους του δυτικοαφρικανικού μπλοκ από τον Λοράν Γκμπάγκμπο να εγκαταλείψει την εξουσία. 

EΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: