"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΗΛΙΘΙΟΙ - ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΟΤΑΞΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ: Σεξ, με δήλωση του ν. 105

Λόγω των σημαντικών γεγονότων στο εσωτερικό μέτωπο, πέρασε σχεδόν απαρατήρητος και συνεπώς ασχολίαστος ένας νόμος που ψηφίσθηκε πριν από μερικές ημέρες από την ισπανική Βουλή με 205 ψήφους υπέρ, 141 κατά και τρεις απουσίες.  

Ο νόμος αφορά την απαιτούμενη ρητή συναίνεση στο σεξ και αυτό συνοπτικά αποτυπώθηκε στο σύνθημα «μόνο το ναι σημαίνει ναι»

Αφορμή γι’ αυτόν τον νόμο στάθηκε ομαδικός βιασμός μιας έφηβης, τον οποίο οι δράστες δεν παραδέχθηκαν και ισχυρίστηκαν πως επρόκειτο περί συναινετικής πράξεως. Ετσι πλέον ο νέος νόμος προβλέπει πως η συναίνεση θα πρέπει να είναι ρητή και όχι απλώς να τεκμαίρεται. Η σιωπή και η παθητικότητα δεν σημαίνουν συναίνεση.

   Αυτό είναι το γεγονός το οποίο εγώ, ως καλόπιστος σχολιαστής, θα ήθελα να σχολιάσω.  

Υποθέτω πως ο Ισπανός νομοθέτης θα έχει προβλέψει πώς εκφράζεται αυτή η ρητή θέληση και κυρίως πώς καταγράφεται. Δηλαδή, πώς κατοχυρώνεται ο ερωτικός σύντροφος ότι μετά 20 ή 30 χρόνια η παρτενέρ του δεν θα ισχυριστεί πως αυτός την παρενόχλησε σεξουαλικά ή τη βίασε. Γιατί τα τελευταία χρόνια γίναμε μάρτυρες πολλών τέτοιων περιστατικών. 

Εγώ ξέρω πως όταν υπάρχει αμοιβαία ερωτική έλξη, η σχέση ολοκληρώνεται φυσιολογικά και αρμονικά. Τώρα όμως, με βάση τον ισπανικό νόμο, για να μην τρέχει και δεν φτάνει ο ερωτικός σύντροφος στο μέλλον, εγγύτερο ή απώτερο, θα πρέπει λίγο πριν συντελεστεί η σεξουαλική πράξη να διακόπτει το ερωτικό παιχνίδι, να βγάζει από την τσέπη του ένα κινητό ή μια δήλωση του ν. 105 και να ρωτάει τη σύντροφό του: «Συναινείς στη σεξουαλική πράξη που ακολουθεί;» ή κάτι παρόμοιο.  

Και αυτή θα πρέπει να δηλώσει την κατάφασή της στεντορεία τη φωνή για να καταγραφεί ή να υπογράψει την προεκτυπωμένη δήλωση του ν. 105.

Στη συνέχεια ο ερωτικός σύντροφος, όταν πάει στο σπίτι του, θα πρέπει να αρχειοθετήσει τη δήλωση, γιατί μπορεί στο μέλλον να του χρειαστεί

Με άλλα λόγια, ένας σημερινός 20χρονος, στα 70 του χρόνια θα πρέπει...

 να έχει ένα γεμάτο στικάκι ή ένα φάκελο με παρόμοιες δηλώσεις. 

Είμαστε στα καλά μας;



Δεν υπάρχουν σχόλια: