"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΚΟΙΝΩΝΙΑ: Ενεργειακό: Πείραμα χαμηλού ρίσκου

 

Toυ ΣΩΚΡΑΤΗ ΠΑΠΑΧΑΤΖΗ

Τα Χριστούγεννα θα είναι ένα από τα εξιλαστήρια θύματα της ενεργειακής κρίσης [να μη στενοχωράμε και τους μουσουλμάνους μας].

Είναι σαφές, αν και δεν το λένε ακόμα, ότι την ίδια μοίρα θα έχει η εθνική επέτειος – ΟΧΙ φυσικά και το Πολυτεχνείο.  

Και βέβαια οι “άσκοπες” μετακινήσεις – να πας μια βόλτα, σ’ ένα μπαρ ή εστιατόριο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ξανά, για την εστίαση.
 

Μπορεί κανείς να δει ότι οι στόχοι που εξυπηρετούνται από το συνδυασμό πολέμου + κλιματικής αλλαγής, είναι κατά “σατανική σύμπτωση” ίδιοι με εκείνους που εξυπηρετήθηκαν απ’ την fake πανδημία : μένουμε σπίτι, δουλειά εκ αποστάσεως, ακύρωση θρησκευτικών και εθνικών εορτών κοκ.  

Πέρα και πάνω απ’ όλα, εξαθλίωση της μεσαίας τάξης και συνακόλουθα της [οικονομίας της] χώρας.
 

Είναι σαφές ότι στρατιές “υπερεγκέφαλων” δουλεύουν 24/7, επεξεργαζόμενοι σχέδια για τη μετατροπή του “πολίτη” σε άβουλο παρατηρητή της καταστροφής της ζωής του.  

Ακόμα και αν η συγκεκριμένη φάση έχει περισσότερο το στοιχείο του social experiment απ’ ότι οι προηγούμενες [“να δούμε, ΠΟΣΟ μαλάκες είναι τελικά”] πιστεύω ότι...

 

 το πείραμα θα πιάσει.
 

Ιδίως σε μια “χώρα” όπως η Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: