"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΘΝΙΚΟΙ ΣΟΥΡΓΕΛΟΧΟΥΒΑΡΝΤΑΔΕΣ - ΣΥΡΙΖΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΙΚΟ: ΔΕθ, Ισπανία, ΑλέΚσης, η καμπάνα της απόλυσης

 

Γράφει το ΕΜΟ ΤΕΑΜ

Ωραία τα είπε ο Αλέξης.

Κάπου ώπα σου λέει.

Δεν ξέρει μόνο ο Κυριάκος να μοιράζει λεφτά και εμείς γνωρίζουμε καλά πως να τα χώσουμε και μάλιστα γενναία.

Και στη λούμπεν και στην εργατική και στη μεσαία και στη μικροαστική και στην ενδιάμεση, σε όλες τις τάξεις. Και στο Α2 και στο Γ4.

Θέλει να επαναφέρει και τη Δικαιοσύνη στις εργοστασιακές της ρυθμίσεις. Θέλει και κυρίως μπορεί να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία. Να μη στέλνουμε όπλα. Να τους στείλουμε κρασιά, ερυθρό πολυποικιλιακό, σαν το ΣΥΡΙΖΑ. Και με μπιλιετάκι για ευχές: καλά κρασιά.

Ο οποίος έδειξε έτοιμος να αναλάβει.  Έχει παίκτες, έχει οπαδούς, έχει Πρόεδρο, τίποτα δεν του λείπει.

Όπως τίποτα δεν έλειψε και στη μετριότατη κατά τους ειδικούς Ισπανία, που τους ξεπάτωσε όλους στη Mercedes Benz Arena. Με μπασκετάρα. Σκορ, άμυνα, θέαμα.

7/9 τρίποντα σε τελικό είχε ο Ερναγκόμεθ. ποσοστό που όποιος το έχει στην προπόνηση φτιάχνεται με την πάρτη του για κανά μήνα.

Ο χρόνος όμως είναι κάτι σχετικό. Έστω κι αν απολύθηκε ο Κάρλος Κορμπεράν, άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στον Ολυμπιακό. Μισό μηδέν και μετά λήχτο σε μια ομάδα φύσει επιθετική είτε παίζει με τη Λειβαδιά, είτε με τη Λεβάντε.

Στην καρδιά του κάθε αγνού και μακριά από σκοπιμότητες φιλάθλου, θα μείνουν οι δύο επικές προκρίσεις στα πέναλτι στην Ευρώπη και το μπασκετικό κουτσάρισμα που έκανε. Άλλο που στράβωσε η φάση με τους περυσινούς Πρωταθλητές (ήδη έχασαν το φετινό) ο Κάρλος έχει μέλλον. Στον Πειραιά με Μαρσέλο όχι.

Η καμπάνα της απόλυσης όμως χτυπά γενικά.

Στην Ισπανία για να τους θυμίσει πως έδιωξαν τον Σκαριόλο για μια διετία και έμειναν στην απέξω από τα μετάλλια.

Στην Ελλάδα χτυπά για τους μονομάχους της κάλπης. 

Χάνει ο Κυριάκος και ήδη από τα exit polls έχουν βγει οι διεκδικητές και κάνουν δηλώσεις.

Χάνει ο Αλέξης και κάνει μόνο αυτός δηλώσεις. Σιγά που θα τους αφήσει το κόμμα, αν το γυρίσουν στο 3%.

Γιατί, τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τον Τσίπρα;

Μια Ισπανία χωρίς τον Σκαριόλο ή ένας Ολυμπιακός χωρίς τον Κορμπεράν;

Αυτά είναι πραγματικά φιλοσοφικά ερωτήματα, όχι φληναφήματα.

Γιατί ...

 

τα παλιά κρασιά ωριμάζουν κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες. Αν δεν τις έχουν γίνονται ωραιότατα ξίδια, που καλμάρουν και τα νεύρα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: