"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΔΙΕΘΝΗ (και ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ) ΠΟΛΙΤΙΚΩΣ ΟΡΘΑ ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ: Μερικές σκέψεις για τη «νεοφασιστική» επέλαση στην Ιταλία

 

 

Τα ελληνικά ΜΜΕ και ΜΚΔ έχουν από καιρό γεμίσει αναλύσεις του ποδαριού και σχόλια που όχι μόνο βρίσκουν ακροδεξιό και νεοφαστικό τον Συνασπισμό της Μελόνι, αλλά προφητεύουν και μαύρες ημέρες για ολόκληρη την Ευρώπη. 

Έχοντας μελετήσει πολλά κείμενα τελευταία, πρέπει να παρατηρήσω ότι συστηματικά, όλοι αυτοί οι προβληματισμένοι - ούτε καν για τα προσχήματα - δεν κάνουν μια έστω αναφορά στις κομμουνιστικές καταβολές του Partito Democratico (PD) του Ενρίκο Λέτα, που γεννήθηκε μέσα από το Partito Comunista Italiano. Προφανώς δεν ενδιαφέρει κανέναν τους το γεγονός ότι στελέχη του PD είχαν σχέσεις με την τρομοκρατική οργάνωση Ερυθρές Ταξιαρχίες που αιματοκύλισε την Ιταλία για χρόνια. Αφορούν όμως όλους μας οι δεσμοί του κόμματος της Μελόνι με τον Μουσολίνι!!! Τον οποία φυσικά η Μελόνι ουδέποτε επικαλέστηκε ως πρότυπο πολιτικής στον 21ο αιώνα. 

Ο Συνασπισμός της Μελόνι παρουσιάζεται από τους ίδιους «δημοκρατικά ευαίσθητους» ως ρωσόφιλος, ωστόσο την είσοδο στο ΝΑΤΟ της Σουηδίας ήταν ένα κόμμα από τον Συνασπισμό της ιταλικής Κεντροαριστεράς, του Λέτα, που τον καταψήφισε στο Ιταλικό Κοινοβούλιο και όχι ο Συνασπισμός της Μελόνι που αντιθέτως στήριξε την είσοδό της σύσσωμος.

Οι φωστήρες της πολιτικής ανάλυσης δεν μιλούν για την χυδαιότητα της ιταλικής Αριστεράς κατά την προεκλογική περίοδο που μαζί με άλλους τραμπουκισμούς και λασπολογίες, έφτασε σε απόλυτο σημείο δημοσιογραφικής φτήνιας, να φιλοξενήσει, ως πολιτική ηρωίδα, σε γνωστό τηλεοπτικό κανάλι μια υστερική που αποκάλεσε την Μελόνι «πο@τάνα» μπροστά στις κάμερες.  

Αδιαφορούν ακόμη για το γεγονός ότι μόλις 48 ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες στην Ιταλία, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, εκφόβιζε από τις ΗΠΑ τους Ιταλούς ψηφοφόρους, αλλά σχίζουν τα ιμάτιά τους όταν κάνει ακριβώς το ίδιο ο Ερντογάν συμβουλεύοντας τους Έλληνες ποιον πρέπει να ψηφίσουν για το «καλό» τους.

Όλοι αυτοί πρέπει να σκεφτούν ότι η Μελόνι δεν είναι ο Μπερλουσκόνι. 

Όμως πάνω από όλα πρέπει να σκεφτούν ότι: 

α) οι καταγγελτικές προφητείες τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει τόσο γελοίες στα μάτια του κόσμου, που αντί να τον προβληματίσουν ουσιαστικά για το μέλλον της ΕΕ, τον σπρώχνουν στις θεωρίες συνωμοσίας και 

β) όσο χρησιμοποιούν τον Πούτιν ως σκιάχτρο - με μικροπολιτικό τρόπο για πλήξουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους - απλά υποβοηθούν τον Ρώσο να κερδίσει την Ευρώπη χωρίς να χρειαστεί να ρίξει ούτε μια ντουφεκιά.
 

Τόσο φωστήρες, τόσο υποκριτές και τόσο ανίκανοι να παραδεχτούν ότι είναι η αποτυχία τους που κινεί τις πολιτικές μεταβολές στην Ευρώπη. Γιατί...

 

 δεν μπορείς να αδιαφορείς και να μην ακούς τον κόσμο, ενώ ταυτόχρονα του κουνάς το δάκτυλο που δεν συνεχίζει να σε ψηφίζει για τα ψέματα και το κακό σου - οι λογικές ΣΥΡΙΖΑ έχουν ημερομηνία λήξης!



Δεν υπάρχουν σχόλια: