"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


NoυΔοΣΟΥΡΓΕΛΑΡΑΔΙΚΟ: Ο μεγάλος θιασάρχης

 


Η ημεδαπή πολιτική σκηνή μετετράπη σε δραματική σχολή, πολύ δραματική… Τυγχάνει δε και κωμική και τραγική συνάμα

    Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης, που εμφανίστηκε στην τηλεοπτική σειρά «Παγιδευμένοι», η οποία πάτωσε στην τηλεθέαση, έκανε την αρχή για να λάβει η κυβέρνηση τη θέση που της αξίζει στα θεατρικά, τηλεοπτικά και κινηματογραφικά δρώμενα.

Όμως θα ήταν μεγάλη παράλειψη της στήλης να μην αποδώσει τα του Καίσαρος τω (κατά Θανάση Μαυρίδη του liberal.gr) Μωυσεί. 

Το βαρύ υποκριτικό πυροβολικό της κυβέρνησης είναι ο αρχηγός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κάνει ήδη διεθνή καριέρα στην κωμωδία δίχως καν να το επιδιώξει. 

Ο γνωστός Αμερικανός κωμικός Τζίμι Φάλον, στη δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή του «The Tonight Show», σχολίασε φωτογραφία του Ελληνα πρωθυπουργού (βλ. φωτό Νο 1) λέγοντας: «Ο τίτλος θα μπορούσε να είναι… Ερχεται το καλοκαίρι, ο Ρότζερ Φέντερερ είναι ο νέος Mr. Bean». Τελικά, την ομοιότητά του με τον Μίστερ Μπιν δεν την είχαμε δει μόνο εμείς οι Ελληνες. Γίνεται αντιληπτή παντού.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να ασχοληθεί πιο ενεργά με την υποκριτική, διότι έχει δίπλα του ταλαντούχους σκηνοθέτες

Τη μια πάει στον Θεσσαλικό Κάμπο και πετυχαίνει καουμπόι οπαδό του (βλ. φωτό 2), 

 



την άλλη πάει στην Ελασσόνα και παραδίδει μαθήματα σε ενηλίκους που κάθονται σε μπάλες σανό (βλ. φωτό 3) 

 

και την παράλλη πάει στη Νέα Υόρκη και συναντά «τυχαία» Ελληνα ταξιτζή (βλ. φωτό 4) –  

 

όπως και...

 

 ο Ερντογάν, στη ίδια πόλη, κάθισε σε παγκάκι κι εκεί, όλως τυχαίως, καθόταν οπαδός του (βλ. φωτό 5)!  

 

Όλος ο κόσμος μια σκηνή…



Δεν υπάρχουν σχόλια: