"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Από την «αποναζιστικοποίηση» στην αποφινλανδοποίηση!

Γράφει ο Ξενοφών Α. Μπρουντζάκης


Πριν από τρεις μήνες περίπου, όταν η Ρωσία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να «αποναζιστικοποιήσει» την Ουκρανία, κανείς δεν πίστευε σε αυτά που θα ακολουθούσαν. Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τις εξελίξεις, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί το μέγεθος της αγριότητας των εγκλημάτων που θα διέπρατταν οι Ρώσοι, κανείς δεν πίστευε ότι αυτή η χώρα (που γοητεύεται από την Δύση εξ ου και το απύθμενο μίσος εναντίον της) θα φανέρωνε τόσο ξεδιάντροπα το βάρβαρο ασιατικό της πρόσωπο. 

Η Ρωσία δεν ανήκει στην Ευρώπη, όση ακαταμάχητη γοητεία κι αν ασκεί πάνω της ο ευρωπαϊκός τρόπος ζωής. Πριν από κάθε λόγο -οικονομικό ή παιχνίδι ποικίλων συμφερόντων- αυτός είναι ο καθοριστικός ψυχολογικός παράγοντας που χωρίζει τη Ρωσία από την Ευρώπη, το βαθύ πολιτισμικό χάσμα που το κίνημα της σλαβοφιλίας το έχει επεξεργαστεί θεωρητικά με βάση το άσβεστο μίσος εναντίον του δυτικού πολιτισμού.

Η Ρωσία είναι μια χώρα που έζησε την απόλυτη μοναρχία του Τσάρου, πέρασε στον απόλυτο ολοκληρωτισμό των μπολσεβίκων και συνέχισε με την απολυταρχία του Πούτιν.  

Η Ρωσία δεν ανήκει στο σύγχρονο κόσμο και κάθε «ανάγνωσή» της που δεν περιλαμβάνει αυτή την θεμελιώδη παράμετρο, οδηγεί σε μοιραία σφάλματα. 

Η λάθος «ανάγνωση» της μετασοβιετικής Ρωσίας από τους Γερμανούς δεν προξενεί εντύπωση, καθώς η γερμανική ιστορία των τελευταίων 120 χρόνων δεν φαίνεται να βελτίωσε τις επιδόσεις τους. Ξεροκέφαλοι, πείσμονες, μικρόνοες, αμετανόητοι, μοιραίοι, επαναλαμβάνουν μεγάλα λάθη, όπως αυτό της «ειρηνικής προσέγγισης» της Ρωσίας μέσα από μιαν αμοιβαιότητα οικονομικών συμφερόντων που οδήγησε στην ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης! Τώρα εκ νέου τρέχουν και δεν φτάνουν για να διορθώσουν την αδιανόητη απερισκεψία τους να εμπιστευτούν έναν Πούτιν, δηλαδή, έναν τύπο κακοχυμένου μίγματος Στάλιν και Χίτλερ. Τεράστια επιτυχία…

Είναι πλέον εμφανές ότι η Ρωσία αποτελεί παγκόσμιο κίνδυνο, ότι είναι ένα αναξιόπιστο κράτος-παρίας.  

Στο μεταξύ, αποδεικνύεται γυμνή στρατιωτικά, πολιτικά, πολιτισμικά, ηθικά.  

Είναι ένα κράτος-δολοφόνος που βασίζεται στον μαφιόζικο τρόπο διακυβέρνησης και εξωτερικής πολιτικής μέσω απειλών, παραλογισμών, διεθνών σαμποτάζ, δηλητηριάσεων και γελοίων προφάσεων.  

Η στρατιωτική της ισχύ βασίζεται σε κάτι ξεχαρβαλωμένα -όπως όλο της το οπλοστάσιο- σοβιετικά πυρηνικά και στην τρομοκρατία. Είναι εμφανές ότι για να καλύψει την ήττα της στο ουκρανικό μέτωπο, ισοπεδώνει πόλεις και δολοφονεί αμάχους.

Αυτό που πέτυχε είναι η απέχθεια του σύγχρονου κόσμου, όχι της Βόρειας Κορέας και ενός πλήθους ανυπόστατων χωρών που μας αραδιάζουν αγράμματα φαιοκόκκινα φασιστοειδή στις τηλεοράσεις, που ερμηνεύουν τις διεθνείς σχέσεις με το σοβιετικό κιλό. 

Αυτό που πέτυχε είναι να επανεπιβεβαιωθεί και επαναδικαιωθεί ο σωτήριος ρόλος του ΝΑΤΟ που οι σημαντικότερες χώρες του κόσμου εκλιπαρούν για να ενταχθούν στις τάξεις του, που αποτελεί την στρατιωτική ασπίδα της δημοκρατίας, της διεθνούς νομιμότητας, της ελευθερίας

Αυτό που πέτυχε, είναι οδηγήσει στην μεγάλη και ασφαλή αγκαλιά του ΝΑΤΟ την Φινλανδία και την Σουηδία, χώρες που μέχρι πριν τρεις μήνες, τηρούσαν με θρησκευτική ευλάβεια την ουδετερότητα του τρόμου που επέβαλε η ρωσική βαρβαρότητα.  

Αυτό που επέτυχε ο Ρώσος τύραννος είναι...

 

 η αποφινλανδοποίηση των σκανδιναβικών χωρών από τον τρόμο της ρώσικης απειλής.  

Πλέον αποσύρεται από την διεθνή ορολογία η λέξη φινλανδοποίση που μπήκε σε χρήση μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και δήλωνε την πειθήνια εξάρτηση της φινλανδικής εξωτερικής πολιτικής από τα συμφέροντα της Ρωσίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: