"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


NoυΔοΣΥΡΙΖΑίικο ΛΑΘΡΟΜΑΧΜΟΥΤΑΡΑΔΙΚΟ: Πρωτοχρονιάτικη Αθήνα: H χαρά του λαθρομαχμούτη!!!

Του Γιάννη Σιδέρη

Σοκαρίστηκαν οι ελάχιστοι περίεργοι που βρέθηκαν το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στην πλατεία Συντάγματος, αλλά και οι τηλεθεατές που παρακολούθησαν από τηλοψίας την γιορτή του δήμου Αθηναίων, που είναι μία εμβόλιμη προσπάθεια - κακής - μίμησης της Πρωτοχρονιάς του Big Ben ή της Times Square στο Manhattan. Κακής μίμησης γιατί προφανώς ο παραδοσιακός εορτασμός των Ελλήνων αυτή την ημέρα είναι ο οικογενειακός μετά φίλων, το «χαρτάκι» και τα κέντρα διασκέδασης.

Η γιορτή είχε πρωτοξεκινήσει με στόχο να νιώσουν γιορτινά και οι μοναχικοί της πόλης. Εξελίχτηκε σε μια μάζωξη χιλιάδων, μπορεί και δεκάδων χιλιάδων, μουσουλμάνων μεταναστών, όπου η γυναικεία παρουσία ήταν ανύπαρκτη. Ίσως επειδή στον μουσουλμανικό κόσμο η παρουσία της γυναίκας στον δημόσιο χώρο είναι απαγορευμένη. 


Το πιο πιθανό όμως είναι επειδή ΑΥΤΟΙ είναι ο «πρόσφυγες» στην Ελλάδα. Νέοι άντρες μόνοι, που ξεκίνησαν από τις πατρίδες τους για να βρουν την τύχη τους στη «χρυσοφόρα» Δύση, βρίσκοντας άλλοθι υπό την ομπρέλα του προσφυγικού.ΒΒ

Μετανάστες από χώρες εξωτικές όπου κανένας πόλεμος δεν τους ξεριζώνει από τις πατροπαράδοτες εστίες τους: Μαρόκο, Τυνησία, Γκάνα, Σενεγάλη, Τόγκο, Γκάμπια, Ινδία, Μπαγκλαντές, Πακιστάν, Καμερούν, Νιγηρία, Αιθιοπία, Σιέρα Λεόνε, Αρμενία κλπ, κλπ!
 

Και μόνο τον Δεκέμβριο, μήνα υποτίθεται απαγορευτικό για διακίνηση στη θάλασσα, έφτασαν στα νησιά 5.247 άτομα, και από αυτούς 134 παραμονή Πρωτοχρονιάς, ενώ ανήμερα Πρωτοχρονιάς άλλα 123 άτομα (στοιχεία Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου).

Ήδη τα νησιά στενάζουν απελπιστικά πάλι κάτω από το βάρος του μεταναστευτικού, καθώς οι αριθμοί αυξάνονται τρομακτικά, παρά την επιχείρηση αποσυμφόρησης με τις συνεχείς μεταφορές στην ενδοχώρα (σιγά δηλαδή την ενδοχώρα που έχει η Ελλάδα - ενδοχώρα θα σήμαινε επί της ουσίας αχανείς εκτάσεις για εγκατάσταση).

Η κατάσταση γίνεται δραματική αφού ο αριθμός των εισροών ξεπέρασε τους 45.000 ανθρώπους που μας «κόπιασαν» μέσα στο 2019. 


Δεν παραγνωρίζουμε τις δύσκολες συνθήκες που ζουν οι μετανάστες, σε σκηνές μέσα στον χιονιά. Όμως δεν τους κάλεσε κανείς. Δική τους ήταν η απόφαση και η πλάνη.

Οι κάτοικοι των νησιών στενάζουν κάτω από έναν νέου είδους «ζυγού».  


Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου κάλεσε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο προσφυγικό λιμάνι Μαλαγαρίου, με αφορμή την παρουσία δύο αρματαγωγών στο λιμάνι του νησιού (δηλαδή τέτοιες εποχές με την Τουρκία να βρυχάται ακυρώνουμε αρματαγωγά ως ξενοδοχεία μεταναστών!).

Οι ορδές (γιατί περί ορδώνΒΒ πρόκειται καθώς δεν είναι πρόσφυγες πολέμου από την Συρία) θα συνεχίζουν να κατακλύζουν τη χώρα. Σχεδιασμένα ή μη, θα συνεχίσουν να ελαύνουν (πιστεύουμε ότι πέραν της αυθόρμητης κινητικότητας των φτωχών τριτοκοσμικών να προσεγγίσουν τη Δύση, υπάρχει και σχεδιασμός δυτικού εποικισμού. Δεν μπορούμε να το αποδείξουμε αλλά διερωτώμεθα: Όταν το κάθε «κεφάλι» πληρώνει κάποιες χιλιάδες δολάρια στους κοντραμπατζήδες ανθρώπινων υπάρξεων, που βρίσκουν οι ανήλικοι αυτά τα χρήματα και πληρώνουν; Σίγουρα οι διακινητές δεν είναι φιλανθρωπικές οργανώσεις για να μεταφέρουν τσάμπα ανθρώπους).

Η κυβέρνηση θα πρέπει να κατανοήσει ότι...


 είναι μόνη στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Κατανόηση από την αντιπολίτευση δεν υπάρχει. 


Ο Τσίπρας όταν πρόκειται για την επιθετική πολιτική του Ερντογάν, εδέησε να καταλάβει (έτσι δείχνει τουλάχιστον) ότι οι μακρόχρονες επιδιώξεις των κρατών δεν λύνονται με ένα τηλεφώνημα («θα τον πάρω τηλέφωνο και θα το λύσουμε » είχε πει κάποτε). 

Ομως ακόμη το κόμμα του, το κόμμα που ως κυβέρνηση άφησε ενάμισι εκατομμύριο να περάσουν, δεν έχει καταλάβει το εθνικό πρόβλημα του μεταναστευτικού.
Χθες ένας τομεάρχης λέει, μεταναστευτικής πολιτικής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ονόματι Γιώργος Ψυχογιός, έβγαλε ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλει ότι «Στα κρατητήρια της Πέτρου Ράλλη γυναίκες μετανάστριες καταγγέλλουν ότι υφίστανται σεξουαλικές παρενοχλήσεις, λεκτικές και σωματικές προσβολές, άρνηση νοσηλείας. Δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό, στοιχειώδη τροφή, είδη προσωπικής υγιεινής και φάρμακα. Αυτό αποτελεί βάναυση προσβολή της αξιοπρέπειάς και σοβαρό κίνδυνο για την υγεία, ακόμα και τη ζωή τους».

Ποιος τον «ενημέρωσε» γι'ΒΒ αυτά;  


Προφανώς οι «Αλληλέγγυοι», κάποιοι τύποι παρόμοιοι με αυτούς που διοργάνωσαν συλλαλητήριο μεταναστών επειδή κάποιος Ελληνας - κάπου σε κάποια πάροδο της Ομόνοιας - έβρισε λέει τον Αλλάχ! Και γι αυτό τον λόγο κάποιοι ελληνόφωνοι τους παρακίνησαν να οργανώσουν συλλαλητήριο Μουσουλμάνων και να κλείσουν χριστουγεννιάτικα το κέντρο της Αθήνας. Οσοι εξ ημών «κατεβάζουμε καντήλια» - κακώς μεν αλλά δημοσίως - δεν κινδυνεύουμε να δούμε κάποια διαδήλωση εναντίον μας. Είναι διαφορά πολιτισμού…

Οι τύποι, αν και πέρασαν από την κυβέρνηση δεν κατανόησαν το πρόβλημα που υφίσταται η χώρα, Εξακολουθούν να το αντιμετωπίζουν σαν ανώριμα γκρουπούσκουλα. Και έχουν το θράσος να δηλώνουν « Η αντίδρασή μας θα είναι άμεση, κοινοβουλευτικά, θεσμικά αλλά και κινηματικά».

Το κάνουν επειδή δεν έχουν την αριστερή Παιδεία (μόνο πασαλείμματα έχουν) για να καταλαβαίνουν την σύγχρονη πραγματικότητα. Μήπως να κάνουν τον κόπο να διαβάσουν τι έλεγε ο Μαρξ για τον ρόλο των μεταναστών στη μείωση των εργατικών δικαιωμάτων; Έτσι για να ξεστραβωθούν λιγάκι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: