"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΗΛΙΘΙΟΙ - ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Mπουνταλάδες των λαών Αμερικάνοι

Στη διεθνή σκακιέρα δεν κάνεις κινήσεις όπως τα παιδάκια στο σχολείο: βάρεσες τον αδελφό μου, θα σε βαρέσω κι εγώ. 


Μετράς σε βάθος πολλών κινήσεων τις αντιδράσεις του αντιπάλου - και του ενός και του άλλου και του παράλλου, ειδικά σε μια περιοχή όπου ΟΛΕΣ οι συμμαχίες είναι ευκαιριακές και ο χθεσινός φίλος γίνεται εχθρός για πλάκα. 


Υποτίθεται ότι ο Δονάλδιος Τράμβιος θέλει να προασπίσει τις επενδύσεις των ΗΠΑ στο Ιράκ. Ποιος Αμερικάνος θα μείνει να εργαστεί στην περιοχή όταν ξέρει ότι θα είναι στόχος εκδίκησης; Ποιο θα είναι το μέλλον των αμερικανικών επενδύσεων; - για να αναφερθώ στην πιο χοϊκή παρενέργεια της πρόσφατης απόφασης του Δοναλδίου.  


Τι θα γίνει με την παγκόσμια οικονομία και με το αμερικάνικο χρηματιστήριο (που είναι μια τεράστια φούσκα εδώ και χρόνια) αν η Τεχεράνη προκαλέσει μια νέα πετρελαϊκή κρίση, από αυτές που έχουμε πολύ καιρό να ζήσουμε; 


 Ποιο το μέλλον της στρατηγικής "διαίρει και βασίλευε" μεταξύ των πολυάριθμων στρατιωτικών σιιτικών και σουνιτικών ομάδων της περιοχής, εάν συνασπισθούν ενώπιον του κοινού εχθρού; 


Πόσο κοστίζει στη Δύση και στην ίδια την Αμερική να βρίσκεται διαρκώς σε επιφυλακή για αρκετά χρόνια καθώς η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που σερβίρεται κρύο; 


Πόσες μανούλες θα κλάψουν από τυφλά χτυπήματα αυτόκλητων εκδικητών της δολοφονίας Σουλεϊμανί;  


Στη διεθνή σκακιέρα πρέπει να παίζουν γκραν μετρ. Ο σοφός λαός, εν Βασιγκτώνι και αλλαχού, εκλέγει μαχαλόμαγκες που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το άλογο από τον πύργο. Βοήθειά μας.


Υ.Γ. Το γαϊτανάκι των αμερικανικών ηλιθιοτήτων ξεκίνησε ένας άλλος μαχαλόμαγκας με IQ ραδικιού, ο...


 Γεώργιος Βούσιος ο νεότερος, ανατρέποντας τον σουνίτη αλλά εκκοσμικευμένο (α λα αράμπικα) Σαντάμ Χουσεΐν και ανεβάζοντας στην εξουσία τη σιιτική πλειοψηφία του Ιράκ. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργήσει μια αλυσίδα σιιτικών δυνάμεων που ελέγχονται από την Τεχεράνη από το Ιράν μέχρι τη Μεσόγειο. Ευφυέστατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: