"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ: Οι σούπερ σταρ που διδάσκουν ήθος

Η οικογένεια του διάσημου μπασκετμπολίστα Βασίλη Σπανούλη είναι μια από τις παραδοσιακότερες της χώρας. Οι αξίες που υπηρετούν ο Βασίλης Σπανούλης και η σύζυγός του Ολυμπία Χοψονίδου δεν είναι λόγια, θεωρητικά σχήματα, κούφια ρητορική αλλά καθημερινό βίωμα.

Ο Βασίλης Σπανούλης και η Ολυμπία Χοψονίδου έχουν δημιουργήσει μια πολύτεκνη οικογένεια. Εχουν πέντε παιδιά και μέσα στον μήνα περιμένουν το έκτο. Η πολυτεκνία τους και η πληθώρα των μεριμνών που συνοδεύει αυτή την επιλογή δεν χρησιμοποιείται από εκείνους ως πρόφαση για να μην εκτελούν τα θρησκευτικά καθήκοντά τους. Είναι αμφότεροι χριστιανοί ορθόδοξοι και ενεργά μέλη της Εκκλησίας μας.

Φέτος, όπως κάθε χρονιά, η Ολυμπία Χοψονίδου πήρε τα πέντε παιδιά της και βούτηξαν στα παγωμένα νερά της Βουλιαγμένης για να πιάσουν τον σταυρό - παρόλο που η κυρία Χοψονίδου είναι εγκυμονούσα και βρίσκεται στον μήνα της!

Το γεγονός ότι η οικογένεια του Βασίλη Σπανούλη έχει ευλογηθεί από τον Κύριο και έχει μεγάλες οικονομικές δυνατότητες δεν διευκολύνει τη διαμόρφωση ευσεβούς χαρακτήρα, ο οποίος είναι εμφανής στις δημόσιες εμφανίσεις τους. Κάθε άλλο! Στη μάλλον πτωτική εποχή μας εκείνοι που έχουν το χρήμα, την αναγνωρισιμότητα, την ισχύ, συνηθίζουν να λησμονούν πόσα χρωστούν στον Κύριο, νομίζουν ότι τα κατάφεραν και τα καταφέρνουν «μόνοι τους» και απομακρύνονται από τον Θεό.

Η κυρίαρχη ιδεολογία, όπως εκείνη προβάλλεται από τα κατεστημένα ΜΜΕ, τις πλειοψηφούσες πολιτικές δυνάμεις, την ενσωματωμένη -στους σχεδιασμούς της Νέας Τάξης- «διανόηση» και την οικονομική ελίτ συνίσταται στο να ζεις χωρίς Χριστό αλλά με πολλή λάμψη, υλικές ανέσεις, ουσίες και ψυχοφάρμακα. Να υπάρχεις για το φθαρτό και το εφήμερο, και να περιφρονείς το άφθαρτο και το αιώνιο μέχρι να είναι πολύ αργά.

Ο «επιτυχημένος» του… συρμού είναι ο απόλυτα απελπισμένος, εκείνος που νιώθει διαρκώς τον τρόμο του κενού και την απουσία νοήματος στη ζωή.

Ωστόσο, υπάρχει και η άλλη οδός. Εκείνη των πραγματικά επιτυχημένων. Αυτών που...


 αγαπούν την πατρίδα, τη θρησκεία και την οικογένεια και ζουν εν Χριστώ. 


Υπάρχουν και αληθινοί σούπερ σταρ που διδάσκουν ήθος.



Editorial της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: