"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Ας τολμήσουμε για να νικήσουμε



Πάρτε ένα χοντρό βιβλίο με προφητείες. Να τα έχει όμως όλα μέσα για τον Μόσκοβο, το «ξανθό γένος» και τα ρέστα.
Να το ντύσετε με χοντρό δέρμα. Για να γίνει όσο πιο βαρύ γίνεται, ώστε όταν συναντήσετε τον επόμενο που θα σας πουλήσει μούφες για τον Πούτιν και άλλα της καφενόβιας «γεωστρατηγικής» να του το κοπανήσετε με όλη σας τη δύναμη στο κεφάλι. Καλό θα του κάνετε. Αν δεν είναι απατεώνας, υπάρχει μικρή περίπτωση η βίδα που έχει λασκάρει να ‘ρθει στη θέση της.

Λοιπόν σας έχω νέα, σας τα στέλνουν ο Λάμπρος Κατσώνης αλλά και οι Σέρβοι, που μια ζωή τούς περιμένουν και ποτέ δεν έρχονται. Λοιπόν ο Μόσκοβος δεν φέρνει το σεφέρι. Απλά οι Ρώσοι κοιτάνε την πάρτη τους. Όλοι αυτό κάνουν, απλά αυτοί, όπως και οι Γερμανοί, σε αυτό μοιάζουν, το κάνουν πολύ πιο κυνικά, μπρουτάλ.
Στις διεθνείς σχέσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας η Ορθοδοξία είναι απλά ένα εργαλείο. Μια χαρά μπορεί να πουλάει S-400 στον ημίτρελο δουλέμπορο και μέγα κληρονόμο του γενοκτονικού χασαπομάχαιρου των Νεοτούρκων και τώρα να τον σιγοντάρει στη Λιβύη.

Διότι οι Ρώσοι αείποτε έναν εύλογο νταλκά έχουν, να βγουν στη Μεσόγειο, κι έχουν ήδη σκάσει μύτη στα γαλανά νερά της. Έχουν πλέον μόνιμη παρουσία στη Συρία και στρατιωτική βάση στη Λαττάκεια. Βοήθησαν στο κυνήγι των τζιχαντιστών που ήθελαν να ανατρέψουν τον πιστό και εξαρτώμενο σύμμαχό τους, τον Ασάντ, αλλά έβαλαν πλάτη, όπως κι άλλοι, για να προωθηθούν οι Τούρκοι σε αυτή την παράνομη ζώνη, απ’ όπου τρώνε Κούρδους και θέλουν να φέρουν Τουρκομάνους εποίκους. Εθνοκάθαρση δηλαδή.

Και τώρα η Μόσχα, μαζί με τους Φρίτσηδες στο Βερολίνο, που έχουν πλέον «μεραρχίες» με ευρώ και με τα πούρα στο στόμα «πηδάνε» όλα τα κορόιδα στην Ε.Ε., αντί να ψοφολογάνε στα χιόνια του Στάλινγκραντ, κάνει κι άλλο σέρβις στους Τούρκους. Τους βοηθούν στην προσπάθειά τους να εγκατασταθούν μονίμως στρατιωτικά στη Λιβύη, όπου εφευρίσκουν και «τουρκική μειονότητα».

Θυμίζω πως η Τουρκία έχει βάσεις επίσης στην Αλβανία, στη Σομαλία κι αλλού. Επισφαλή όλα αυτά, ένα φύσημα ιστορικής αλλαγής μπορεί να σαρώσει τους Τούρκους, που καταφέρνουν κάτι μοναδικό: να γίνονται στο τέλος μισητοί στους πάντες. Κι ο λόγος απλός, διότι πάνε παντού άτσαλα, με αλαζονεία, τσαμπουκά και απληστία.

Αυτό που συμβαίνει επίσης στο Βερολίνο για άλλη μια φορά είναι απόδειξη ότι η Ε.Ε. είναι ένα μεγάλο μπορντέλο γερμανικής ιδιοκτησίας και διεύθυνσης και εμείς πρέπει να πάψουμε να συμπεριφερόμαστε σαν να είμαστε π@@@νες του Γερμανού νταβατζή. Να σας θυμίσω, επειδή μερικοί έχουν την εικόνα της Γερμανίας πριν από 80 χρόνια, τις σημερινές πραγματικότητες των Γερμανών. Εργάζονται λιγότερο από όλους, οι Έλληνες πρωταθλητές σε εργατικότητα. Οι Γερμανοί είναι οι μεγαλύτεροι απατεώνες. Απλά δεν είναι ψιλικατζήδες, όπως κάτι δικοί μας με καλαμπόκια και σέσκουλα.

Οι Γερμανοί κομπιναδόροι ξηγιούνται «μηχανή» και τα κονομάνε από μαϊμουδιασμένους ρύπους αυτοκινήτων, παγκόσμιες παράνομες τραπεζικές πρακτικές. Οι άλλοι είναι κλεφτοκοτάδες. Οι Φρίτσηδες κάνουν λουφέ king size και κοστουμάτοι. Κλέβουν το ίδιο το καζίνο, δεν παίζουν μπαρμπούτι σε υπόγειο με πειραγμένα «κόκαλα». Οι δε γερμανικές ένοπλες δυνάμεις είναι πλέον λίγο καλύτερα από Αγροφυλακή. Καλά τα λεφτά, αλλά σαν τα όπλα δεν έχει. Όπως είπε κι ο Αλ, «πώς αποκαλείς ένα γορίλα με οπλοπολυβόλο; Σερ»!

Η περιφρονητική και αποικιοκρατική συμπεριφορά του Βερολίνου σε αυτή τη μάζωξη που κάνουν για τη Λιβύη χτυπάει κόκκινο. Μόνο τη Γουινέα Μπισάου και το Τόγκο δεν φώναξαν, αλλά όχι τους άμεσα ενδιαφερόμενους γείτονες, όπως εμάς.

Ας διδαχθούμε από την πολιτική του Ελευθερίου Βενιζέλου στην εποχή της ακμής του, όχι από τον ηττημένο, συντετριμμένο Βενιζέλο μετά το 1922, όπως αρέσκονται οι απόστολοι του μαρασμού. Υπάρχουν περιφερειακές συμμαχίες που μπορούν σε άμεσο χρόνο να υπηρετήσουν πολύ παραγωγικά και πρακτικά τα εθνικά μας συμφέροντα. Ο Βενιζέλος το έκανε σε βάθος χρόνου, με τα βασίλεια της Σερβίας και του Μαυροβουνίου και συγκυριακά με τη Βουλγαρία, και υπερδιπλασίασε την Ελλάδα! Να βαθύνουμε λοιπόν κι άλλο, άμεσα τη σχέση μας με την Αίγυπτο και το Ισραήλ.

Ο στρατηγός Σίσι, που κυριολεκτικά έσωσε την Αίγυπτο από τα νύχια του Μόσι και των καθαρμάτων που αποτελούν τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, έχει και προσωπική βεντέτα με τον Ερντογάν, πάτρωνα του Μόσι. Ας κάνουμε λοιπόν ένα κοινό πρότζεκτ άμεσα και πρακτικά, να βοηθήσουμε την επικράτηση του Χαφτάρ, κι ας φάνε στρούντελ στο Βερολίνο οι Γερμανοί και η παρέα τους. Ελληνοαιγυπτιακή βοήθεια λοιπόν στον Λιβυκό Εθνικό Στρατό και μερικοί Έλληνες σύμβουλοι από τις Ειδικές Δυνάμεις, όπως έγραψε ο Σάββας Βλάσσης, θα ήταν χρήσιμη εμπειρία. Ας τολμήσουμε, για να νικήσουμε.
 

Σημειώστε και την πάγια πλέον ιταμή στάση των Ιταλών, οι οποίοι κινούνται στην ίδια σφαίρα επιρροής, αντίθετοι στα συμφέροντά μας στη Λιβύη, όπως ήταν και το 1922 στη Μ. Ασία και αείποτε στην Αλβανία. Πώς το είπαμε; Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη; Ας πούμε κι ένα με τον Τοτό.

Σημειώστε και δύο θετικά: 


Ο Ερντογάν μπαγλάρωσε άλλους έξι πιλότους F-16, δικούς του, ενώ ο Κλάδος Πληροφοριών («Αμάν») των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στην ετήσια έκθεσή του για πρώτη φορά χαρακτήρισε την Τουρκία «στρατηγικό κίνδυνο» για το Ισραήλ


Δεν θα σας το πει το γνωστό τουρκοκάναλο του μονοπύθμενου…


Δεν υπάρχουν σχόλια: