"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΣΟΥΡΓΕΛΑΡΑΔΙΚΟ: Σε τι κόσμο ζουν οι Συριζαίοι;

Του ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΕΡΡΗ

Το μέλλον σύμφωνα με την ταινία Matrix: Οι μηχανές έχουν υποτάξει τον ανίδεο ανθρώπινο πληθυσμό δημιουργώντας γύρω του μία εικονική πραγματικότητα, όπου όλα είναι κατασκευασμένα, εντελώς ψεύτικα και μοναδικό σκοπό έχουν την διατήρηση της εξουσίας την οποία οι εξουσιαστές δοκίμασαν, τους άρεσε και δεν θέλουν με τίποτα να αφήσουν.

Η ταινία προβλήθηκε πριν από 20 περίπου χρόνια όπερ σημαίνει ότι το δυστοπικό περιβάλλον το οποίο προέβλεπε, μπορεί να έχει εγκατασταθεί στο παρόν. Μία περιήγηση στις διαδικτυακές διευθύνσεις που υποστηρίζουν την πρόσφατη εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ μας βοηθάει να βρούμε την απάντηση.  


Σύμφωνα με πολλές αναρτήσεις του συγκεκριμένου μηχανισμού, στη χώρα έχει προκύψει ένα βολικό καθεστώς που είναι χειρότερο και από χούντα, οπότε ο σ. Τσίπρας πρέπει να ξεκινήσει το πολυπόθητο αντάρτικο, όπως άλλωστε έχει προαναγγείλει η σ. Τάνια Τσανακλίδου.  


Ο κυνηγημένος από τους χουντικούς σ. Νίκος Μωραΐτης (δεν τον άφησαν οι χουντικοί να γίνει κριτής σε talent show του ΑΝΤ1, τον οποίο προηγουμένως έβριζε) δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης: «Διαβάζω όλο και πιο συχνά στα social media ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ‘‘χούντα’’. Μακάρι να ήταν...Όσο ο κ. Τσίπρας αντιμετωπίζει το πολιτικό σύστημα της χώρας σαν δημοκρατία, τόσο δεν θα ακούγεται. Μόλις καταλάβει τι πολίτευμα έχουμε, τότε θα αντιληφθεί πώς πρέπει να δρουν οι πολιτικοί που τα κόμματά τους έχουν κηρυχθεί παράνομα από τα ΜΜΕ».
 

Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά


 

Στον συριζόκοσμο τα κόμματα βρίσκονται σε καθεστώς παρανομίας, αλλά δυστυχώς η φοβέρα και η σκλαβιά δεν πλακώνει μόνο αυτά. Ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού δέχεται καθημερινά διώξεις και ο αρθρογράφος του Al Tsantiri απαγγέλει τον θλιβερό κατάλογο των διωκόμενων: «...Εσύ που δεν έχεις λογαριασμό στο facebook, ούτε και στο instagram. Εσύ που έχεις γένια. Εσύ που κουρεύεσαι περίεργα. Εσύ που βάφεις τα μαλλιά σου περίεργα χρώματα. Εσύ που δεν φοράς γραβάτα ποτέ. Εσύ που δεν έχεις καν κουστούμι. Εσύ που κυκλοφορείς με τσάντα πλάτης...Εσύ που δεν παρακολουθείς αμερικάνικο κινηματογράφο. Εσύ που δεν ψωνίζεις από το mall.Εσύ που δεν αντέχεις άλλο την τηλεόραση. Εσύ που είσαι άθεος. Εσύ που είσαι ανύπαντρος, αλλά συζείς. Εσύ που έκανες πολιτικό γάμο ή σύμφωνο συμβίωσης. Εσύ που δεν βάπτισες τον/την γιο/κόρη σου...Εσύ που δεν έχεις πάει ποτέ στη Μύκονο. Εσύ που σου αρέσει η Ικαρία...Εσύ, λοιπόν, είσαι ένοχος. Γιατί; Γιατί έτσι επιβάλλει η κανονικότητά τους».
 

Τους ξέρουνε τα ελάτια, τα πλατάνια


 

Στο ζοφερό αυτό συριζοπεριβάλλον όπου ο λαός μάχεται για να μπορεί να κάνει διακοπές στην Ικαρία χωρίς Instagram και ζωσμένος με ένα σακίδιο πλάτης που δεν αγόρασε από το Mall, η αχαλίνωτη φαντασία γεννά Ηγέτες που η Ιστορία τους τοποθετεί ως μπροστάρηδες της αντίστασης. Τα σύμβολα του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη εποχή είναι δύο. 


Ο απερχόμενος πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος και ο αψύς κρητικός σ. Παυλής Πολάκης. 


Ο πρώτος, μάλλον εν αγνοία του και σίγουρα σε βάρος της επανεκλογής του, έχει πάρει μυθικές διαστάσεις. Οι αριστεροί αρθρογράφοι και σχολιαστές τον παρουσιάζουν σαν τον Λεοντόκαρδο  που μόλις εγκαταλείψει το Προεδρικό, η Δημοκρατία θα υποστεί ανεπανόρθωτο πλήγμα, η Χώρα θα δυστυχήσει από τον «Μινώταυρο του φιλελευθερισμού» και το Έθνος θα εξαφανιστεί γιατί μόνο Αυτός τραβούσε το αυτί των τούρκων και τους χαστούκιζε με αυστηρά μηνύματα. Όποιος αμφισβητεί αυτές τις ικανότητες του τέως καραμανλικού υπουργού, είναι δεξιός φασίστας και υπηρέτης του παλιού συστήματος. Από τους Ηρακλείς του στέμματος ξεχωρίζει το Documento που έφτασε στο σημείο να αποδίδει ελαφρώς περιπαικτική παράγραφούλα των «Νέων» σε «βρώμικο πόλεμο του Μητσοτάκη κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας»!

Η περίπτωση του σ. Πολάκη έχει περισσότερο γούστο. Από τα δεκάδες φαντασιόπληκτα άρθρα που τον υμνούν, επιλέξαμε αυτό που δημοσιεύτηκε στο «Κουτί της Πανδώρας»: «Ούτε μία φορά δεν έχει καταλογιστεί στα λεγόμενά  (ή στα γραφόμενα) του Πολάκη ψέμα ή έστω παραπλήσιο της αλήθειας αφήγημα». Είναι φανερό ότι ο συγγραφέας απευθύνεται σε αναγνώστες που ζουν σε ένα εικονικό περιβάλλον στο οποίο ποτέ δεν έφτασε η πληροφορία ότι ο σ. Πολάκης μέχρι στιγμής μετράει τέσσερις καταδίκες για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση, μία εκ των οποίων σχετίζεται με εκλιπόντα δημοσιογράφο.

«Ούτε μία φορά δεν του έχουν προσάψει την εκστόμιση ατεκμηρίωτων κατηγοριών», επιμένει ο συγγραφέας, σίγουρος ότι έχει διαγραφεί από τη συριζαϊκή μνήμη η δραστηριότητα του ειδώλου τους. Η πιο πρόσφατη: «ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΣ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ:Σε αυτόν τον αγώνα μπασκετ που παρακολούθησες (προετοιμαζόμενος για τη συνάντηση με τον Τραμπ για να μην ξεχνιόμαστε γιατί πήγες στις ΗΠΑ..) που τα εισιτήρια στις θέσεις που καθήσατε με τη σύζυγο σου κάνουν λέει 2.300 δολλαρια το ένα(!!!!)»... Η καταγγελία του σ.Πολλάκη για τα 5000 δολάρια αποδείχτηκε τζούφια. Τα πανάκριβα εισιτήρια ήταν δωρεάν προσκλήσεις από τον ελληνοαμερικανό ιδιοκτήτη της ομάδας μπάσκετ.

Η αριστερή ψευδαίσθηση προσδίδει και άλλα φανταστικά χαρακτηριστικά στον τέως Υπουργό Υγείας, αδιαφορώντας εντελώς ακόμη και για τις πιο κραυγαλέες πρωτοβουλίες του. Προ ημερών ο αψύς Κρητικός ξεπέρασε τον εαυτό του εκτιμώντας πως ένα κυβερνητικό στέλεχος πάσχει «από βαρειά ψυχωσικη συνδρομή (και όχι απλή νεύρωση) που χρήζει μακράς νοσηλείας σε κλειστό ψυχιατρικό τμήμα .Παιδικα τραύματα,κακοποίηση,στέρηση,ανικανοποίητες επιθυμιες;;;Θα το βρουν οι ειδικοί στο Αιγινητειο η στο Δαφνι που πρεπει να επιληφθούν επειγόντως». Στον κόσμο που περιορίζεται στο «Κουτί της Πανδώρας» πάτησαν ξανά το delete στη μνήμη και έτσι είναι σίγουροι ότι «ο Πολάκης ούτε μία φορά δεν χτύπησε αντίπαλο πισώπλατα ή κάτω από τη μέση»!

 

Οι ξένοι και ντόπιοι λύκοι



 

Το παράλληλο σύμπαν του ΣΥΡΙΖΑ συντηρείται και με την συνεχή εφεύρεση εχθρών. Επειδή υπάρχουν φεμινιστικές ανησυχίες, σταθερό στόχο αποτελεί η σύζυγος του πρωθυπουργού. Οι βουλευτές του την ανακάλυψαν και πίσω από την Λυρική Σκηνή, με τον σ. Μπάρκα να ρωτάει τους συνοδοιπόρους του αν γνωρίζουν πόσα χρήματα θα κοστίσει «η εργολαβία που ανέλαβε η Μαρέβα Μητσοτάκη για τα ρούχα της Λυρικής, αν αυτό έγινε κατόπιν διαγωνισμού και αν θα πάρει εργολαβία κ το Εθνικό Θέατρο»! Ο υπόλοιπος κόσμος γνώριζε ότι επρόκειτο για άνευ χρηματικού αντιτίμου χορηγία που είχε εγκριθεί την εποχή που κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πιο πρόσφατος στόχος είναι ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης, τον οποίο το παράλληλο σύμπαν κατηγόρησε για ένα άρθρο που ποτέ δεν έγραψε! Από ένα αφιέρωμα του στον Θάνο Μικρούτσικο πήραν άσχετες προτάσεις τις οποίες, αφού παραποίησαν, παρουσίασαν σαν προσβολή προς τον εκλιπόντα. Όταν ο πανταχόθεν υβριζόμενος ζήτησε να διαβαστεί το άρθρο του περισσότερο προσεκτικά, οι αριστεροί αρθρογράφοι έγιναν ακόμη πιο επιθετικοί διότι το matrix τους δεν ανέχεται ρωγμές από την πραγματικότητα. Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση του αντισυστημικού δημοσιογράφου σ. Κανελλόπουλου. «Το χειρότερο με τον Χρήστο Χωμενίδη δεν είναι η γελοιότητα και η απρέπεια του κειμένου του. Αλλά η θρασυδειλία του μετά», έγραψε στα μέσα όπου αρθρογραφεί. Αρνείται δηλαδή στον συγγραφέα να επικαλεστεί τα γραπτά του και τον παραδίδει ξανά στη διαπόμπευση με τον χαρακτηρισμό «θρασύδειλος». Για την Ιστορία: ο ίδιος αριστερός και γενναίος αρθρογράφος είχε ζητήσει την αναβολή των χαμένων για τον ΣΥΡΙΖΑ εκλογών λόγω του εξ Ανατολής κινδύνου (!) και όταν τον έκραξε το σύμπαν δικαιολογήθηκε ότι ήταν ένα αστειάκι για να γελάσουμε!

 
Αιώνια η μνήμη σε σας αδελφοί




 

Ώρα να κλείσει το κύκλωμα.  


Εικόνα από τα Εξάρχεια. Ο ανταποκριτής μας από το παράλληλο σύμπαν σ. Νίκος Μωραΐτης, γράφει άρθρο για τις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν στη περιοχή: 


«Ο Χρυσοχοΐδης «καθαρίζει» τα Εξάρχεια από τα παιδάκια με την πάνινη κούκλα». 


Τέλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: