"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Σαν σήμερα (4/1/ΧΧΧΧ)

1956: Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ιδρύει την ΕΡΕ.
 
 1998: Ένας επιβάτης χάνει τη ζωή του από κρίση άσθματος κατά τη διάρκεια της πτήσης 417 της Ολυμπιακής Αεροπορίας για Νέα Υόρκη, επειδή ο εθνικός μας αερομεταφορέας δεν διέθετε θέσεις μη καπνιζόντων. Η οικογένειά του κερδίζει δικαστικά 1,4 εκ. δολάρια.


1809: Γεννιέται ο Λουί Μπράιγ, γάλλος εκπαιδευτικός που τελειοποίησε το σύστημα γραφής των τυφλών (σύστημα Μπράιγ). 
1901: Πεθαίνει ο ζωγράφος Νικόλαος Γύζης 
1960: Χάνει τη ζωή του σε τροχαίο, ο Γάλλος συγγραφέας Αλμπερ Καμί (Νομπελ λογοτεχνίας 1957) 

2013 Πεθαίνει απο ανεύρισμα ο άσος του Βόλευ ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ 
 
 
 2016: Πεθαίνει στα 100 του χρόνια ο γνωστότερος-άγνωστος επιστήμονας του σύγχρονου Ελληνισμού,  ο άνθρωπος που έσπασε τον μυστικό κώδικα του Πυθαγόρα,  Ιπποκράτης Δάκογλου


2018: Απεβίωσε σε ηλικία 85 ετών ο Άαρον Άπελφελντ, ένας από τους σπουδαιότερους σύγχρονους ισραηλινούς συγγραφείς και επιζήσας του Ολοκαυτώματος, έργα του οποίου αναφέρονταν στους Εβραίους της Ευρώπης, τη ζωή που έχασαν και τη ζωή του αναζήτησαν στο Ισραήλ.
2018: Σε ηλικία 76 ετών έφυγε από τη ζωή ο μουσικός και τραγουδιστής Ρέι Τόμας, ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Moody Blues.

Δεν υπάρχουν σχόλια: