"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΙ - ΣΥΡΙΖΟΣΟΒΙΕΤΙΣΤΑΝ: Φονιάδες των κεριών, καντηλανάφτες!


 
"Οι ΗΠΑ είναι μία απαραίτητη δύναμη για το καλό!", τάδε έφη ο "σοφός" Αλέξης Τσίπρας κατά την κοινή συνέντευξη τύπου με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. 


Προσπαθώ να φανταστώ τι θα γινόταν στην Ελλάδα αν την ίδια ακριβώς δήλωση είχε κάνει κάποιος άλλος πρωθυπουργός, π.χ. ο Αντώνης Σαμαράς! Θα είχε μείνει η Αθήνα χωρίς πεζοδρόμια. Όταν το είπε ο Αλέξης, ήταν Τετάρτη! 


Μία αυτονόητη φράση είχε πει ο Εθνάρχης Κων. Καραμανλής "Ανήκομεν εις τη Δύση" και σηκώθηκε ο "Τσίπρας volume 1" Ανδρέας Παπανδρέου και απάντησε, έμπλεος ειρωνείας και έπαρσης, ότι "εγώ νόμιζα ότι η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες". 


Αυτήν την αυτονόητη φράση του Κ.Κ. την ειρωνεύτηκαν οι "συριζαίοι no 1" ΠΑΣΟΚΟΙ του ’80 με το αλήστου μνήμης σύνθημα "Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες", λες και ο Κ.Κ. σκόπευε να την πουλήσει στους αμερικανούς! 


Και για να είμαστε και απόλυτα σωστοί ιστορικά, ο Α. Παπανδρέου φώναζε "έξω οι βάσεις του θανάτου" αλλά παρακαλούσε τον εκάστοτε πρόεδρο των ΗΠΑ να τον δεχθεί στο Λευκό Οίκο. 


Και του έκανε τη χάρη τελικά ο Κλίντον και του έφυγε ο καημός... Αλλά από τον ιδεολογικά καθαρό Ρόναλντ Ρέηγκαν "δεν είδε άσπρο δόντι" και _μεταξύ μας_ του άξιζε. Όταν κάποιος με βρίζει όλη μέρα, δεν θα τον καλέσω και για τσάι. 


Το ένιωσε και ο Αλέξης λοιπόν όταν δέχθηκε την _με βεβαιότητα_στημένη και προβοκατόρικη ερώτηση αναφορικά με τις παλιές του δηλώσεις για τον Πρόεδρο Τραμπ, όταν αυτός ήταν υποψήφιος. Από το ύφος του Αλέξη και από τον τρόπο που απάντησε, ακόμα και ο πλέον αδαής και ευκολόπιστος κατάλαβε ότι ήθελε να ανοίξει η γη να τον καταπιεί!


Σήμερα, λοιπόν, η αριστερά και, μαζί με αυτήν η τελευταία αριστεροκρατούμενη χώρα του δυτικού κόσμου, η Ελλάδα, αντιλήφθηκαν πού πραγματικά ανήκει η χώρα. 


Ποιος ήταν πάντα, με τα πάνω και τα κάτω του, ο διαχρονικά συνεπέστερος σύμμαχός μας. 


Ποιος, με τις δικές του κατά καιρούς  αγκυλώσεις και για τα δικά του συμφέροντα, στήριξε και βοήθησε τη συνέχεια της ύπαρξης αυτού του κράτους  που λέγεται Ελλάδα.


Θέλετε να φανταστούμε τι θα μπορούσε να συμβεί αν οι αμερικανοί δεν είχαν παρέμβει στα Ίμια;  


Όποιος νομίζει ότι _το έχω ακούσει κι αυτό_ εκείνες τις μέρες είχαμε τη δυνατότητα να "τσακίσουμε" τους τούρκους στο Αιγαίο μήπως δεν έχει σκεφθεί πως όσο εμείς θα βυθίζαμε το στόλο τους (τον οποίο όντως είχαμε "κλειδώσει"), αυτοί ίσως θα καταλάμβαναν και την υπόλοιπη Κύπρο και με ασύγκριτα υπεράριθμες και καλύτερα εξοπλισμένες δυνάμεις θα μπορούσαν ακόμα και να εισβάλουν στον Έβρο; 


Υπήρχε συνεπώς η σοβαρότατη πιθανότητα, όταν τα πλοία μας θα επέστρεφαν στον ναύσταθμο της Σαλαμίνας, την τελετή υποδοχής να την έκανε ο τούρκος ναύαρχος...


Ακραίο; Μπορεί. Αλλά ακόμα κι αυτό να μην γινόταν, μήπως οι βαρβαρότητες που θα έκαναν οι τούρκοι στα εδάφη της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας θα θύμιζαν Σμύρνη του ’22; (Οι ελληναράδες ας το σκεφθούν αυτό).


Επιπλέον, ο Αλέξης από σήμερα σκοτώνει όλο το αντιαμερικανικό κίνημα. Σπρώχνει, άθελά του φυσικά, τη φύσει και θέσει αριστερή πλειοψηφία των ελλήνων (δυστυχώς, οι έλληνες στην πλειψηφία τους "αριστεροβλεφαρίζουν" μέχρι σήμερα) προς την κεντροδεξιά και την φιλελεύθερη ιδεολογία. 


Μπορεί να σας φαίνεται απίστευτο αυτό, αλλά αναλογιστείτε τα ακόλουθα: 



α. Γιατί να στηρίζει κάποιος τη "kolotoumpa φιλελεύθερη" στροφή του Αλέξη και όχι την original φιλελεύθερη αντίληψη του Μητσοτάκη; 


β. πότε άλλοτε στην ιστορία της χώρας έχετε ακούσει τόσους πολλούς και με τόση ένταση να υπερηφανεύονται δημοσίως ότι είναι δεξιοί; Αφού χρόνια τώρα οι δεξιοί μόνο εκπτώσεις στο λόγο και την ιδεολογία κάνουν για να μπορούν να έχουν τα "πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων" από τους αριστερούς. 


Αυτό το απόστημα πλέον έσπασε. Η συγκεκριμένη ιδεολογία και στην Ελλάδα, όπως και σε ολόκληρο τον ανεπτυγμένο κόσμο, μπορεί να κοινοποιηθεί. Έχουν το δικαίωμα και κάποιοι με στεντόρεια φωνή να χρησιμοποιούν την _ιστορική πια_ φράση του Α. Γεωργιάδη: "Ναι, ρε είμαι δεξιός. Τι να κάνουμε;"


Το μόνο που άφησε πλέον η φιλελεύθερη δεξιά ως αφήγημα στην αριστερά είναι ο ρυθμός των συνθημάτων!


Δεν νοιάζεται όμως η δεξιά μόνο για την αντιπαράθεση, αλλά έχει και προτάσεις: Tι θα λέγατε αν αντί για το ιστορικό "φονιάδες των λαών, αμερικάνοι" να αρχίσει να χρησιμοποιείται το "φονιάδες των κεριών, καντηλανάφτες";

Δεν υπάρχουν σχόλια: