"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΑΝΑΡΧΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Η Επανάσταση θα γίνει Τσικνοπέμπτη



Η Επανάσταση θα γίνει μία Τσικονοπέμπτη, όταν λαίμαργοι αστοί θα βυθίζουν τα δόντια τους στα κουφάρια ζώων που πέθαναν από το λεπίδι της βιομηχανίας τροφίμων


H φωτιά που θα ανάψει θα είναι μεγάλη και δεν θα έρθει από τις ψησταριές.


Το Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων (ALF), Αντισπισιστικός Πυρήνας Σφυροφόρων Καταδρομέων, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο κρεοπωλείο «Ο Γιάννης», στην περιοχή των Εξαρχείων. Τη στιγμή που οι πολυεθνικές του κρέατος κουρεύουν τον Αμαζόνιο, δημιουργούν τεράστιες φάρμες εκμετάλλευσης, ρυπαίνουν τον υδροφόρο ορίζοντα, ανοίγουν fast foods, ταϊζουν την εργατική τάξη με φθηνό κρέας μαζικής παραγωγής, ο αγώνας έπρεπε να ξεκινήσει από το κρεοπωλείο του Γιάννη στην Καλλιδρομίου. Αν μη τι άλλο, ο Γιάννης πρέπει να αισθάνεται σπουδαίος.


Είμαι όμως βέβαιος ότι απορείτε για την ερμηνεία του όρου «αντισπισιστικός»


Αντισπισιστικός είναι ο μη σπισιμιστής. Και σπισιμιστής είναι εκείνος που αποδέχεται τον σπισισμό, θεωρεί, δηλαδή, τον άνθρωπο ανώτερο από τα άλλα είδη. 


Οχι, δεν είναι. Εδώ παλεύουμε για μία αταξική κοινωνία ισότητας, θα επιτρέψουμε τις ανισότητες στη φύση;


Επίσης από τον τίτλο της οργάνωσης αντιλαμβανόμαστε ότι οι αντισπισιστές καταδρομείς είναι «Σφυροφόροι». Σωστό και αυτό. Αν ήταν φασίστες τραμπούκοι θα έφεραν γκλομπ και ρόπαλα. Ο αριστερός ακτιβιστής φέρει σφυρί, υπαινισσόμενος ότι λίαν συντόμως έρχεται και το δρεπάνι.


Η βιομηχανία τροφίμων, τα κρεοπωλεία και τα pet shops είναι ο στόχος της οργάνωσης, όχι όμως και οι ψησταριές όπου καταλήγουν τα κουφάρια για να καταναλωθούν. Επίσης δεν γίνεται καμία αναφορά στα ιχθυοπωλεία. 


 Κινδυνεύουν οι φονιάδες της γαρίδας ή επικεντρώνουμε τον αγώνα στα θηλαστικά;


Αν μου επιτρέπουν τα παιδιά, θα τους πω ότι είμαι μαζί τους, σχεδόν για τους ίδιους λόγους. Δεν καταναλώνω κρέας, αρνούμενος να φάω κουφάρια κακόμοιρων ζώων που, εκτός των άλλων, έχουν τραφεί με ορμόνες και φάρμακα. Επίσης προσπαθώ να περιορίσω την κατανάλωση ζωικών προϊόντων. Υποθέτω και τα παιδιά. Δεν γίνεται να είσαι αντισπισιστής και να ρουφάς το πρωί το αβγουλάκι σου. Και μη μου πεις ότι έτσι δεν θανατώνεις την κότα. Διότι θα σου πω ότι την καθιστάς προϊόν βάρβαρης βιομηχανικής εκμετάλλευσης και της στερείς αναπαραγωγικά ωάρια. 


Επίσης δεν γίνεται να σπας κρεοπωλεία, αλλά να μην έχεις πρόβλημα με τα γαλατάδικα. Σκέψου τι υφίσταται η κακομοίρα η αγελάδα για να προσθέσεις εσύ γάλα στο φρέντο.


Και μετά προκύπτουν άλλα θέματα που απαιτούν βαθύτερη ανάλυση


Πώς αντιμετωπίζουμε την πλούσια αστή που εξασφαλίζει στο σκυλάκι της συνθήκες ζωής καλύτερες από εκείνες του μέσου εργάτη; Και τι κάνουμε πρώτα; Επιδοκιμάζουμε το επίπεδο ζωής του σκύλου ή καταδικάζουμε την ανισότητα; 


Είναι σωστό να αποδεχόμαστε για τα ζώα συνθήκες ζωής χειρότερες από του ανθρώπου;  


Ακόμα πιο δύσκολο: 
Πώς στεκόμαστε απέναντι στις φιλοζωικές εταιρείες που συντηρούνται, κυρίως από πλούσιους; 


Yπάρχουν και κάτι λεπτομέρειες για το αν μπορεί να επιβληθεί και να υποστηριχθεί η αλλαγή διατροφικού μοντέλου, αλλά δεν είναι ρομαντικό να στέκεσαι σε κάτι τέτοια.


Αυτά είναι πράγματα που θα ξεκαθαρίσουν στη συνέχεια. Μπορεί, ας πούμε, ο Ρουβίκωνας να δημιουργήσει παράρτημα κτηνιατρείων. Επίσης πρέπει να συζητηθεί με τους συντρόφους που επιτίθενται στα Αστυνομικά Τμήματα η χρήση του «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι» -δεν συμφωνείτε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: