"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΗΛΙΘΙΟΙ - ΤΟΥΡΚΙΑ: H τουρκολάγνα Μέρκελ συνεχίζει να κάνει τα γλυκά μάτια στον φασίστα Ερντογάν - Μετά το "ναι" σε δίωξη γερμανού κωμικού για σάτιρα κατά του ισλαμοφασίστα, βρέθηκε σε καταυλισμό προσφύγων στο τουρκικό Γκαζιαντέπ -

Με πρόσφυγες στον καταυλισμό της περιοχής του Γκαζιαντέπ συνομίλησε η Άνγκελα Μέρκελ κατά την επίσκεψή της στην τουρκική μεθοριακή πόλη το Σάββατο μαζί με τους Ντόναλντ Τουσκ και Φρανς Τίμερμανς


Η Γερμανίδα καγκελάριος βρέθηκε ξανά στην Τουρκία για συνομιλίες με τον Αχμέτ Νταβούτογλου, επιδιώκοντας να κατευνάσει το κλίμα μεταξύ Άγκυρας-ΕΕ και να προωθήσει την εφαρμογή της συμφωνίας για το προσφυγικό.
 
Κορίτσια που φορούσαν παραδοσιακές συριακές ενδυμασίες υποδέχθηκαν με λουλούδια την Γερμανίδα καγκελάριο, τον πρόεδρο της ΕΕ και τον πρώτο αντιπρόεδρο της Κομισιόν στον καταυλισμό όπου διαμένουν περίπου 5.000 πρόσφυγες.
 
Η καγκελάριος είχε γίνει νωρίτερα δεκτή από τον Αχμέτ Νταβούτογλου στο αεροδρόμιο του Γκαζιαντέπ.
 
Η επίσκεψη πραγματοποιείται κάτω από ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας με αστυνομικούς να περιπολούν στους δρόμους της πόλης, η οποία γίνεται στόχος ρουκετών από συριακές περιοχές που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος.
 
Μέρκελ, Τουσκ και Τίμερμανς αναμένεται να εγκαινιάσουν επίσης συμβολικά ένα κέντρο στήριξης για τα παιδιά όπου μπορούν να παίξουν καθώς και να λάβουν ψυχολογική στήριξη. Το κέντρο χρηματοδοτήθηκε με ευρωπαϊκά κονδύλια.
 
Η συμφωνία έχει αρχίσει να εφαρμόζεται πλήρως εδώ και τρεις εβδομάδες, αλλά είναι πολλές οι δυσκολίες στην υλοποίησή της.
 
Όπως αναφέρει το Reuters, οι αφίξεις στην ελληνική πλευρά έχουν μειωθεί κατακόρυφα αλλά τις τελευταίες ημέρες έχουν αρχίσει να κυμαίνονται σε μερικές δεκάδες καθημερινά, ενώ η Άγκυρα βλέπει να απομακρύνεται η συμφωνία για απελευθέρωση της βίζα τον Ιούνιο -βάσει της οποίας η τουρκική κυβέρνηση είχε «πουλήσει» στο εσωτερικό τη συμφωνία με την ΕΕ.
 
Η γερμανική πλευρά, από την άλλη...

η οποία και πίεσε για τη συμφωνία με την Τουρκία, βρίσκεται και στην πιεστικότερη θέση για να φανούν αποτελέσματα.  

Τα προβλήματα όμως για την Μέρκελ δεν σταματούν εκεί, καθώς στις επιφυλάξεις που εξαρχής εκφράζονταν για το ότι η ΕΕ θα έκανε τα «στραβά μάτια» απέναντι στα ζητήματα ελευθεριών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία προστέθηκε η υπόθεση με τον γερμανό κωμικό Γιαν Μπόμερμαν και το «ναι» της γερμανικής κυβέρνησης στη δίωξή του για προσβολή του Ταγίπ Ερντογάν...


Δεν υπάρχουν σχόλια: