"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Μια χώρα πρεζόνι


Μια φορά κι ενα καιρό, ήταν η Δανάη, μια νοστιμούλα κοπέλα, καλοζωισμένη, απο τζάκι με ιστορία, και είχε πάρα πολλά όνειρα. Η Δανάη λοιπόν, επειδή η μητέρα της ήταν πρώην Σταρ Ελλάς,και ένιωθε την υποχρέωση , αποφάσισε να πάει στα καλλιστεία. Μόνο που ήθελε πάση θυσία να βγεί πρώτη... Αυτό βέβαια ήταν αδύνατον με βάσει τα φυσικά της προσόντα καθώς ήταν απλώς νοστιμούλα... Αφού λοιπόν ξόδεψε όλα της τα χρήματα και δανείστηκε απο κανα δυο φιλενάδες, κατάφερε, με τον "ελληνικό" τρόπο, να σαρώσει στα καλλιστεία, και να φανεί αντάξια της μητέρας της.

Η επόμενη μέρα την βρήκε με πολύ γκλάμουρο, πολλές κορδέλες, και καθόλου λεφτά.. Όσο την τραβούσε φωτογραφίες το Hello και τις έπαιρναν συνεντεύξεις καλά ήταν. Σιγά σιγά όμως το γκλάμουρο έφευγε, και τότε αποφάσισε να βρεί ένα γκόμενο. 

Ο Κωστάκης λοιπόν, όπως έλεγε και η ίδια στις φιλενάδες της, ήταν μια λύση ανάγκης, για να την "νοικοκυρέψει". Αυτό το στρουμπουλό αγόρι, την παραμύθιαζε , λέγοντάς της πως όλα πάνε καλά, την ίδια ώρα που έπαιρνε δάνεια στο όνομα της,κι έβαζε υποθήκες στην περιουσία των γονιών της. Η Δανάη, βλέποντας μόνο τα λεφτά, νόμιζε πως πήγαινε καλά. Κάποια στιγμή όμως αντιλήφθηκε οτι ο Κωστάκης και η παρέα του, τριγυρνούσαν με μια Aston Martin, φοράγανε Rolex και Armani, ενώ πριν την σχέση τους , ήταν μικρομεσσαίοι. 

Ενα καλοκαιρινό βράδυ ο Κωστάκης με τους φίλους τους, έκαναν ένα πάρτι στο σπίτι της Δανάης, και απο ένα τσιγάρο πήρε φωτιά.. Και αυτοί το μόνο που έκαναν ήταν να συνεχίσουν το πάρτι στην αυλή. Η Δανάη του έδωσε τότε άλλη μια ευκαιρία, αλλά μόλις είδε και κραγιόν στο γιακά του, τον έστειλε απο ΄κει που ρθε.

Τότε η Δανάη πήγε στην τράπεζα και είδε το χάος με το οποίο ο "υπεύθυνος" Κωστάκης τη φόρτωσε. Απελπισμένη απ'τα χρέη, πήγε σ'ενα μπάρ να τα πιεί, και εκεί γνώρισε το Γιώργο. 

Άρχισε να του διηγείται την ιστορία της, και τότε αυτός για να την παρηγορήσει της είπε: Λεφτά υπάρχουν. Μετά λοιπόν αφου της άρεσε η παρέα του, τα "φτιάξανε"... Αυτό που αγνοούσε η Δανάη ήταν οτι ο Γιώργος ήταν βαποράκι. 

Ο Γιώργος μιλούσε με τον "έμπορο" τον Ντομινίκ, ο οποίος μόλις έμαθε για τη Δανάη καταχάρηκε, γιατί ήθελε να τις φάει τα πανακριβα διατηρητέα σπίτια της, με το αλισβερίσι των ναρκωτικών. Στην αρχή ο Γιώργος το έπαιζε καλός, και προσπαθούσε να φαίνεται οτι ψάχνει λύση, ενώ στην πραγματικότητα τα είχε κάνει πλακάκια με τον Ντομινίκ. Τελικά την έριξε στην πρέζα, και η Δανάη με κλειστά μάτια, έλεγε στον Γιώργο να κάνει οτιδήποτε για τη δόση της. Έτσι ξεκίνησε να ξεπουλάει, ότι δεν είχε ξεπουλήσει ο Κωστάκης στις Τράπεζες

Καμιά φορά όταν η Δανάη ήταν νηφάλια, διαμαρτυρόταν για τη χαμένη της περιουσία. Τότε ο κολλητός του Γιώργου, ο Τεό, είτε την έλεγε "κοπρίτισσα" ή της έλεγε "μαζί τα φάγαμε". Κι έτσι η Δανάη συνέχιζε τις δόσεις και συνέχισε να ξεπουλιέται...

Θα περίμενε κανείς απ'την παρέα της Δανάης να δράσει, αλλα η παρέα της τρώγεται μεταξύ της καθώς επίσης οι περισσότεροι απο αυτούς είναι μουγκοί και ΟΛΟΙ τους ΚΟΥΦΟΙ. Έτσι ακόμη και να τα βρούν μεταξύ τους, πράγμα αδύνατον, ακόμη και να θέλουν να μιλήσουν, δε θα μπορούν, αφού είναι μουγκοι, αλλα και να μπορούσαν, αυτά που θα έλεγαν θα ήταν ανερμάτιστα, καθώς ποτέ δεν μπόρεσαν να αφουγκραστούν τον καιρό τους και να ακούσουν το συνομιλητή τους.

Η Δανάη μπορεί και να αλλάξει γκόμενο... Έμπορο όμως ποτέ.

Και ζήσαν αυτοί καλά, κι η Δανάη χειρότερα....παρακαλόντας για τη δόση της,και περιμένοντας τον ιππότη καβάλα στο άσπρο ελικόπτερο...

1 σχόλιο:

γνωριμίες είπε...

Καταπληκτικό άρθρο, σε ευχαριστώ που το έγραψες, το αναδημοσίευσα και πρόσθεσα δικές μου πινελιές. +1
http://gnorimies.net/id1971-γκόμενες-χώρες-πρεζόνια.html