"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


TOYΡΚΙΑ: Δείχενι να υπαναχωρεί στο θέμα του πυρηνικού σταθμού στο Ακουγιού

Της Ν. ΤΖΑΝΕΤΑΚΟΥ

Η Τουρκία φαίνεται πως υπαναχωρεί στο ζήτημα της κατασκευής του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Ακουγιού, στα παράλια της Μεσογείου.

Ειδικότερα, όπως άφησε με δηλώσεις του να εννοηθεί ο γενικός διευθυντής της εταιρείας ηλεκτροπαραγωγής και διανομής του πυρηνικού σταθμού, Αλεξάντερ Σουπερφίν, εφόσον αποδειχθεί πως η περιοχή δεν είναι ασφαλής, θα γίνει επανασχεδιασμός και επαναξιολόγηση του έργου. Ο ίδιος επισήμανε, ωστόσο, ότι στόχος είναι «το πρώτο λιθαράκι να μπει» έως το 2015. Σημειώνεται ότι Τουρκία και Ρωσία τάσσονται υπέρ της πυρηνικής τεχνολογίας. 

Η Αγκυρα και η Μόσχα υπέγραψαν συμφωνία τον περασμένο Μάιο για την ανέγερση ενός αντιδραστήρα, γεγονός που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων εντός και εκτός Τουρκίας λόγω των κινδύνων που ενέχει η κατασκευή πυρηνικού σταθμού σε σεισμογενή περιοχή. 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: