"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΑΛΒΑΝΙΑ: Εθνικιστική οργάνωση (Ερυθρόμαυρη Συμμαχία) κατά της Ομόνοιας

Η «Aleanca Kuqezi» (Ερυθρόμαυρη Συμμαχία) είναι η νεότερη εθνικιστική οργάνωση στην Αλβανία. Εμφανίστηκαν ως οπαδοί της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, ενώ το ντεμπούτο στα κοινά εκτός «αθλητισμού» το έκαναν στο γραφείο του Αντιπροέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου Kreshnik Spahiu, όταν ανέλαβε τη «σταυρομαχία» κατά της απογραφής στην Αλβανία που θα περιέχει την ελεύθερη δήλωση της εθνικότητας και του θρησκεύματος.

Από τότε ο σύλλογος των «οπαδών» πήρε άλλη διάσταση, με οργανώσεις σε κάθε πόλη της Αλβανίας, με καθημερινή εμφάνιση στα μέσα ενημέρωσης, με νομικούς συμβούλους και σαν ένα κίνημα που φιλοδοξεί να ηγηθεί του αλβανικού εθνικισμού τον οποίο προς το παρόν εκπροσωπεί επάξια το κόμμα των Τσάμηδων PDIU που έχει μάλιστα και δύο βουλευτές στην αλβανική Βουλή.

Η Aleanca, δεν θα άφηνε την ευκαιρία να πέσει κάτω, όταν η Ομόνοια με δελτίο Τύπου, κατήγγειλε την αφαίρεση της εθνικότητας από τα πιστοποιητικά γεννήσεως που χορηγούνται από τους δήμους της χώρας.

Το δελτίο Τύπου της Ομόνοιας προβλήθηκε αρχικά μόνο σε ένα κανάλι παναλβανικής εμβέλειας, το “VISION PLUS”, ενώ μετά την αντίδραση της συγκεκριμένης οργάνωσης το θέμα προβλήθηκε και από τα υπόλοιπα μέσα.

Ο εκπρόσωπος των Kuqezi, θεωρεί ότι τα νέα πιστοποιητικά είναι ακριβώς ίδια με αυτά που χορηγούνται σε όλη την Ευρώπη, η αφαίρεση της εθνικότητας από τα πιστοποιητικά δεν είναι παράνομη, δεν είναι σε καμία περίπτωση γενοκτονία όπως καταγγέλλει η Ομόνοια ενώ γενοκτονία σύμφωνα με αυτούς είναι η πλαστογραφία της εθνικότητας που επιδιώκουν ελληνικοί κύκλοι στην Αλβανία.

Τέλος καταγγέλλει την Ομόνοια ότι απειλεί την σταθερότητα της χώρας και καλεί την κυβέρνηση να προστατέψει την κυριαρχία του αλβανικού κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: