"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Ολλανδικό περιοδικό "τούρκεψε" την Σαντορίνη!

Από το ιστολόγιο  "ΤΑΧALIA" 

Μετά τους Γερμανούς με την Αφροδίτη της Μήλου, σειρά παίρνουν οι Ολλανδοί να μας δείξουν τις ικανότητες τους στο photoshop.. Οι Ολλανδοί όπως βλέπετε και στο εξώφυλλο free-press εφημερίδας, έχουν τοποθετήσει επάνω απο εκκλησία της Σαντορίνης μια τουρκική σημαία.. Ο τίτλος μιλα για τουρκικό ενδιαφέρον, σε περίπτωση... πτώχευσης της χώρας.. Η συγκεκριμένη εφημερίδα είναι ευρείας κυκλοφορίας καθώς μοιράζεται σε τρένα/λεωφορεία.

Ιδου το άρθρο του περιοδικου

"Κάνει αρκετό πόνο. Έλληνες διπλωμάτες στην Άγκυρα σφουγγαρίζουν το πάτωμα της πρεσβείας οι ίδιοι, επειδή δε μπορούν να πληρώσουν το τουρκικό προσωπικό καθαριότητας. Εν τω μεταξύ, Τούρκοι επιχειρηματίες ετοιμάζονται να αγοράσουν τα ελληνικά λιμάνια, τα αεροδρόμια, ακόμα και ολόκληρα νησιά. Είναι ίσως ακόμη πιο επίπονο.

Η ίδια η Ελλάδα είναι για πώληση. Η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί την άμεση αποκρατικοποίηση του Τ.Ταμιευτηρίου, τη συμμετοχή στον τηλεπικοινωνιακό γίγαντα ΟΤΕ, τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, καθώς και σε ορισμένους αερολιμένες. Αυτό το σχέδιο ιδιωτικοποίησης, θα βοηθήσει στη μείωση του τεράστιου ελληνικού χρέους. Η Ελληνική Βουλή θα εγκρίνει το σχέδιο στις αρχές Ιουνίου, αλλά δεν έχει και άλλη επιλογή: Η Ελλάδα είναι σε πτώχευση και δεν μπορεί παρά να κάνει τεράστιες περικοπές για να εχει το δικαίωμα εκχώρησης δανείου απο το ταμείο έκτακτης ανάγκης της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει πει ψέματα δημιουργώντας  στην Ευρωζώνη είναι μεγάλο πρόβλημα.

Στην Ολλανδία, πάρα πολλοί άνθρωποι θυμωμένοι για αυτό. Το Φιλελεύθερο Κόμμα (VVD) πιστεύει ότι οι Έλληνες πρεπει να τεθούν εκτός της ζώνης του ευρώ, όπως αναφέρθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Η Ελλάδα είναι υπό αυστηρή εποπτεία για τους διαγωνισμούς πώλησης των κρατικής περιουσίας  Αυτό σημαίνει ότι και Τούρκοι επιχειρηματίες μπορούν να δείξουν ενδιαφέρον. Οι πιθανότητες για να έχουν επιτυχείς επενδύσεις είναι αρκετά υψηλές. Τουρκικές εταιρείες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, όπως πρόσφατα σημείωσε η τουρκική εφημερίδα Hurriyet... Ο τουρκικός τομέας τουρισμού ζεσταίνεται ήδη ενάμιση χρόνο για να αγοράσει παραλίες και ελληνικά νησιά.

Οι Τούρκοι γελάνε με τα μουστάκια τους. Η ελλάδα πρέπει να πωληθεί για να κρατήσει ακόμη λίγο το πρόσωπό της μέσα στην Ευρώπη. Η Τουρκία δεν μπορεί να ενταχθεί στην Ευρώπη, αλλά η πρόσβαση της μέσω αυτού του δρόμου τη φέρνει με το ένα πόδι στην πόρτα. Και αυτό εις βάρος της Ελλάδας. Για τους Έλληνες, αυτό είναι τεράστιο ψυχολογικό πλήγμα.


Εν μέρει λόγω πολιτικής ευαισθησίας οι Τούρκοι επενδυτές δεν λένε τίποτα για τα σχέδιά τους. «Δεν είναι εύκολο για έναν Τούρκο να επενδύσει στην Ελλάδα», δήλωσε ο Μουσταφά Κουτλάι, οικονομικός αναλυτής του Ουσάκ, Τούρκικο think-tank στην Άγκυρα. "Όλοι οι Τούρκοι επιχειρηματίες παραπονούνται για μυστικούς φραγμους στην Ελλάδα  και για  ανορθόδοξες μεθόδους . 
Οι τουρκικές επιχειρήσεις ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για το χρηματοπιστωτικό και τραπεζικό τομέα. Η Τουρκία είναι μία από τις λίγες χώρες όπου οι τράπεζες πέρασαν την κρίση χωρίς σημαντικό αντίκτυπο.

Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές οι Ziraat Bankasi και Is Bankasi, έχουν τα μάτια τους στραμένα σε επτά από τις ελληνικές τράπεζες των οποίων η αξία τους από την αρχή του τρέχοντος έτους σημείωσε πάνω από 50% μείωση. Οι Ziraat Bankasi Είναι Bankasi είναι μεταξύ των μεγαλύτερων τραπεζών της Τουρκίας και έχουν ήδη κεφάλαια στην Ελλάδα.

Πλήρωσε με Ευρώ σε τουρκικές τράπεζες στην Αθήνα, για να κλείσεις τις διακοπές σου σε ένα τουρκικο ξενοδοχείο στο νησί της Λέρου ή της Σύμης. Ακριβώς αυτή η σκέψη προσφέρει πολλές ανατριχίλες στους Έλληνες. Και να σκεφτεί κανείς ότι η ελληνική οικονομική κρίση προκλήθηκε εν μέρει από ένα αγώνα αγοράς όπλων με την Τουρκία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στοκχόλμης International Peace Research Institute (SIPRI), η Ελλάδα έδωσε την τελευταία δεκαετία περισσότερα χρήματα σε όπλα από κάθε άλλο μέλος της ΕΕ και ο ελληνικός αμυντικός προϋπολογισμός υπερέβαινε ακόμη ότι ορισμένες χώρες της Μέσης Ανατολής. Εν τω μεταξύ, η Άγκυρα ξόδευε λιγότερα χρήματα για την άμυνα. Γιατί πλέον η Ελλάδα δεν είναι μεγάλος εχθρός."

Δεν υπάρχουν σχόλια: