"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΕΣ: Ταρτούφοι στο Ευρωκοινοβούλιο


 Toυ Τάκη Θεοδωρόπουλου

Στην κρίσιµη συνεδρίαση της Εθνοσυνέλευσης στη Γαλλία το 1792, όπου και αποφασίσθηκε η καρατόμηση του Λουδοβίκου 16ου, είχε ψηφίσει υπέρ της καρατόμησης και ο Φίλιππος της Ορλεάνης, εξάδελφος του βασιλιά.  

Ο ίδιος ο Ροβεσπιέρος είχε σχολιάσει: «Αυτός τουλάχιστον θα μπορούσε να μην είχε ψηφίσει».  

Αυτοί τουλάχιστον θα μπορούσαν να μην είχαν υπερψηφίσει την καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωκοινοβούλιο, που ζητάει από την Επιτροπή να μειώσει τη χρηματοδότηση της χώρας λόγω περιορισμών της ελευθερίας του Tύπου και εξελίξεων που απειλούν το κράτος δικαίου. Αναφέρομαι στους Eλληνες ευρωβουλευτές της Αριστεράς. Αυτοί τουλάχιστον όφειλαν να γνωρίζουν πως όσα προβλήματα κι αν έχει η δημοκρατία μας, δεν μπορούν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί να την αντιμετωπίζουν όπως την Ουγγαρία του Oρμπαν.  

Δέχομαι ότι η υπόθεση των παρακολουθήσεων είναι ένα βαρύ θέμα και ότι θα έπρεπε να έχει ήδη παρουσιάσει τα πορίσματά της η δικαστική του διερεύνηση. 

Το ψήφισμα αναφέρεται στη «μεροληπτική» αντιμετώπιση της υπόθεσης των Τεμπών. Παραλείπει βέβαια να σημειώσει ότι ένα σοβαρό σύμπτωμα των ελλειμμάτων του κράτους δικαίου είναι ότι η δίκη για το Μάτι σέρνεται έξι χρόνια και έχει ήδη πλησιάσει το όριο της παραγραφής. Αμέλεια; Ή μήπως ένδειξη ότι η συντάκτρια του ψηφίσματος πήρε τις πληροφορίες που της χρειάζονταν από Eλληνες συναδέλφους της που είχαν κάθε πολιτικό λόγο να προβάλλουν τα Τέμπη ή την Πύλο και να καταπιούν το Μάτι;

Δεύτερο κρίσιμο σημείο του ψηφίσματος είναι η ελευθερία του Tύπου. Αγωγές, λέει, πολιτικών εναντίον δημοσιογράφων.  
 
Πόσες αγωγές είχε καταθέσει ο συνεταίρος του Αλέξη Τσίπρα, Πάνος Καμμένος, εναντίον δημοσιογράφων; 
 
Πού ήσαν όλοι αυτοί τότε; 
 
Oταν ο κ. Παππάς αποπειράθηκε με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο να ελέγξει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο; 
 
Και τι έχουν να πουν για τον κατ’ επάγγελμα και καθ’ έξιν μηνυτή, ο οποίος έχει στείλει στο δικαστήριο, εκτός των άλλων, τον Γεωργελέ, τον Παπαχρήστο, τον Μεμή, τον Βασιλάκη και τον υπογράφοντα; Αυτό δεν είναι απόπειρα φίμωσης της ελευθερίας της έκφρασης;  
 
Δεν χρειάζεται να πω ότι τον καλύπτουν τα κόμματα των οποίων οι εκπρόσωποι καταδικάζουν την Ελλάδα για ελλείμματα στην ελευθερία του Tύπου
 
Προσοδοφόρο επάγγελμα ο Ταρτουφισμός. 
 
Κανένα έλλογο ον δεν πιστεύει ότι απειλείται η ελευθερία του Tύπου στη χώρα μας.  
 
Δέχομαι ότι ορισμένοι την ερμηνεύουν ως το δικαίωμα να θρηνείς την ανύπαρκτη μικρή Μαρία χωρίς να σε ελέγχει κανείς. Εκείνο που δεν δέχομαι είναι Eλληνες ευρωβουλευτές να ζητούν την αναθεώρηση των όρων χρηματοδότησης της χώρας μας. 
 
Καλόν θα ήτο...
 
 
 να τους το θυμίσει ο κ. Μητσοτάκης όταν συναντηθεί με τα «Μπλόκα» για να τους τιμήσουν στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: