"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΟΥΡΓΕΛΟ-ΨΩΝΑΡΟ-ΞΕΦΤΙΛΑΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Είμαστε όλοι παλαιοχριστιανοί!

 Του ΣΩΚΡΑΤΗ ΠΑΠΑΧΑΤΖΗ

Κατ’ αρχήν να καταθέσω τη βαθειά συγκίνηση μου απ’ το ενδιαφέρον των μίντια για τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών της παλαιοχριστιανικής κοινότητας. Τα οποία ζουν “μέσα σε σπηλιές και λαγούμια” – όχι στο μεστό ευεργετικών παραστάσεων αστικό τοπίο, παίζοντας μπάσκετ, σαβουρώνοντας fast food και περνώντας το 1/3 της μέρας τους μπροστά σ’ ένα κομπιούτερ.

Δεύτερον, ο “ειδικός” δεν εξηγεί παρά την τύφλα του, καθότι πιάνεται ανίδεος και ανεπαρκής για να μιλήσει : οι παλαιόπιστοι είναι, όχι προτεστάντες βέβαια, αλλά φανατικοί ορθόδοξοι, αποσπασμένοι από το πατριαρχείο της Μόσχας από τον 17ο αι.

Για να μη μιλήσουμε για τις γελοιότητες που αραδιάζει περί “ανυπαρξίας δογματικής βάσης που οδηγεί τις ομάδες να συγκρούονται μεταξύ τους” κτλ.

Ο κύριος ψυχίατρος πάλι … είναι σταθερή αξία.

Το timing δε με το οποίο ξεπρόβαλλε, όλος ενδιαφέρον για τα παιδιά όπως πάντα, είναι όλο το χαρτί : αμέσως μετά τον θόρυβο για την τεκνοθεσία των ΛΟΑΤΚΙ, για την οποία ουδείς απ’ το σινάφι του έβγαλε “κιχ”, αυτεπαγγέλτως ή στο πλαίσιο συζητήσεως.

Το ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι προσβλέπουν σε άτομα του “είδους” ως λύση για το υπαρξιακό τους πρόβλημα, είναι κάτι που με ξεπερνάει. Για την ακρίβεια αρκεί από μόνο του ως απόδειξη του ότι δεν υπάρχει ελπίδα για τον κόσμο μας.

Ούτε σε παλαιοχριστιανικό λαγούμι δεν μπορείς πλέον να κρυφτείς. “Ειδικοί”, επιμελητές και λειτουργοί, μπατσάκια της ΕΛΑΣ, “δημοσιογράφοι” και ο …Σούρας, θα’ρθουν για να σε ξετρυπώσουν.

 

 Κάτω, δείγμα...


 εναλλακτικής των “συνθηκών διαβίωσης” των παιδιών στην παλαιοχριστιανική κοινότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: