"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικο ΣΟΥΡΓΕΛΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΙΚΟ: Μη σας ξεγελούν τα δράματα του χωρισμού - Tο κόμμα-κωμωδία πάει καλά!!!


Του ΤΑΚΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το χαρίεν ύφος του κ. Κασσελάκη και η χαρακτηριστική άνεση της συμπεριφοράς του αντικατοπτρίζουν την ατμόσφαιρα ευφορίας που επικρατεί στο κόμμα του. 

Μη σας ξεγελούν τα δράματα του χωρισμού. Ο άνθρωπος είναι απολύτως ικανοποιημένος από τον εαυτό του.  

Και γιατί να μην είναι; 

Δεν πρόλαβε να γιορτάσει τα πρώτα του γενέθλια και ήδη κέρδισε τον τίτλο του «φαινομένου» σε εξώφυλλο βιβλίου.  

Παρά τη συστηματική συρρίκνωση του εκλογικού του κοινού, ο ΣΥΡΙΖΑ πάει καλά. Συνωστισμός στην κλειδαρότρυπα. Ολοι απολαμβάνουν την κλωτσοπατινάδα του θιάσου και πάνω απ’ όλους οι πρώτοι ρόλοι, ακόμη κι οι δεύτεροι και οι κομπάρσοι. Γίνεται είδηση τι αποφάσισε να κάνει η τάδε οργάνωση της τάδε πολίχνης. Τέτοια μεγαλεία ούτε στην εποχή του Βαρουφάκη τα περίμεναν.  

Η Αριστερά ξέρει να παράγει θόρυβο. Και θόρυβο παράγει. Μπορεί εμείς οι υπόλοιποι να παρακολουθούμε, με κάποια σαδιστική ηδονή οφείλω να ομολογήσω, την πορνογραφία της αποσύνθεσής του, όμως οι ίδιοι την απολαμβάνουν. Κατάδικοι του μικροκόσμου τους, νομίζουν ότι το πανελλήνιο αναρωτιέται ποια θα είναι η επόμενη κίνηση της Αχτσιόγλου ή του Τσακαλώτου.  

Τους βοηθούν και τα «Μέσα», που λένε. Εύκολη λεία η κλειδαρότρυπα, θα μου πείτε. Ομως, δεν σκέφτονται τις ψυχολογικές επιπτώσεις;  

Τώρα νομίζουν πως υπάρχουν επειδή ακούν τα ονόματά τους στα δελτία και το ψυχοτρόπο δηλητήριο που παράγουν αποτελεί θέαμα και ακρόαμα.  

Τι θα κάνουν όμως όταν έπειτα από δύο μήνες κανείς δεν θα ενδιαφέρεται για τις «εξελίξεις» στον ΣΥΡΙΖΑ; 

Πώς θα αντιμετωπίσουν την κατάθλιψη όταν σβήσουν οι προβολείς, όταν εξαντληθεί το ενδιαφέρον του κοινού;

Η εκδίκηση του Τσίπρα; Ή μήπως το τελευταίο αποτυχημένο σχέδιο ενός πολιτικού, ο οποίος μπορεί να έπιανε πουλιά στον αέρα, όμως απέτυχε και ως πρωθυπουργός και ως ηγέτης της αντιπολίτευσης; 

Χάνει και ξαναχάνει, παραιτείται και τους ρίχνει τον Κασσελάκη. Οπως ο Ιάσων έριξε μια πέτρα ανάμεσα στους Γίγαντες που φυλούσαν το Χρυσόμαλλο Δέρας, με αποτέλεσμα αυτοί να αλληλοσφαγιασθούν. Στη σκιά της σιωπής, όπως κάθε γκουρού που σέβεται τον εαυτό του, περιμένει να τον φωνάξουν για να βάλει μια τάξη στο χάος. 

Δεν υπολόγισε μια λεπτομέρεια. Για να τον φωνάξουν πρέπει...


 να υπάρχουν κάποιοι για να τον φωνάξουν. Ενα κτίριο που δεν έχει γίνει σκορποχώρι. Και ο Ταλλεϋράνδος έκανε λάθη, θα μου πείτε.

Συμπέρασμα: Ο ΣΥΡΙΖΑ πάει καλά. Παράγει θόρυβο, ως οφείλει κάθε Αριστερά, απλώς η κωμωδία έχει κι αυτή τις απαιτήσεις της.  

Κάποια στιγμή κουράζεσαι από τις τούρτες που πετάει ο ένας στον άλλον. Για να μην αδειάσει η αίθουσα οφείλουν να επινοήσουν καινούργια επεισόδια. 

 Φοβάμαι όμως ότι τους λείπει ο κατάλληλος σεναριογράφος.



Δεν υπάρχουν σχόλια: