"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικο ΣΟΥΡΓΕΛΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Το «μαξιλάρι» της υποτέλειας

Του Χάρη Παυλίδη

 Για τον «νεωτεριστή» και όψιμο «αντισυστημικό»
(παραπονιέται ότι δέχεται «ανελέητη» επίθεση γιατί «δεν με έχει», είπε, το σύστημα!) πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ως... φαινόμενο βρέθηκε στην παρουσίαση του ομώνυμου βιβλίου, ισχύει το ερώτημα: «Δεν ήξερες, δεν ρώταγες;».

Διότι προφανώς δεν γνώριζε πως ξεπουπούλιασε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους... προοδευτικούς ΑΝΕΛ τη μεσαία τάξη για να γεμίσουν το «μαξιλάρι», αλλά τουλάχιστον δεν ρώταγε σε ποιο κόμμα τον έστειλαν να υποδυθεί τον πρόεδρο;

Προφανώς ο Στέφανος Κασσελάκης ούτε ήξερε ούτε ρώτησε και έχει λόγο: Ενας σωστός επαγγελματίας τηρεί στο ακέραιο τις συμβατικές του υποχρεώσεις χωρίς περιττές ερωτήσεις.

Στην προκειμένη περίπτωση, το πρόβλημα δεν το έχει ο Στέφανος Κασσελάκης, ούτε αυτοί που μεσολάβησαν για να έρθει και οι άλλοι που τον εμφανίζουν ως «φαινόμενο», αλλά ο πολιτικός χώρος που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να υπάρχουν κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και σαν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Διότι μπορεί σήμερα εύστοχα να χαρακτηρίζεται από τον Ανδρέα Δρυμιώτη «ΣΥΡΙΖάκι», αλλά όταν ήταν... ΣΥΡΙΖΑ ενωμένος και δυνατός (όπως πάλαι ποτέ το ΠΑΣΟΚ), στο «μαξιλάρι» του Αλέξη Τσίπρα και της παρέας του... αποκοιμήθηκαν όλοι οι Ελληνες: Αφού βέβαια το πλήρωσαν ακριβά.


Διότι ...

 

το «μαξιλάρι» που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε φτερά και πούπουλα, αλλά άδικους φόρους και φαρδιά πλατιά την υπογραφή της Αριστεράς στην ούγια της υποτέλειας έναντι των δανειστών.





Δεν υπάρχουν σχόλια: