"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικο ΣΟΥΡΓΕΛΟ-ΖΥΜΑΡΟΚΩΛΑΔΙΚΟ: Κι όμως ο Κασσελάκης έχει δίκιο


Του Δημήτρη Δανίκα

Γιατί ο Κασσελάκης έχει δίκιο;
 

Επειδή τα 37 δισεκατομμύρια που άφησαν οι ταχαριστεροί στα κρατικά ταμεία ως παρακαταθήκη και ως προίκα στις επόμενες κυβερνήσεις, προήλθαν από τις τσέπες των μικρών και των μεσαίων εισοδημάτων.

Επειδή η λεγόμενη ολιγαρχία στο απυρόβλητο. Και επειδή μια τέτοια οικονομική πολιτική είναι ο πυρήνας μιας εντελώς δεξιάς στροφής. 

Με απλά λόγια οι ταχαριστεροί ξεπέρασαν ακόμα και την πιο γαλάζια φαντασία. Μπροστά σ αυτόν τον λαίλαπα η πορεία του Κυριάκου Μητσοτάκη μοιάζει με παράπτωμα σοσιαλδημοκρατίας.

Αν συμφωνήσουμε με αυτή την διαπίστωση τότε οι απελθόντες, οι εξοργισμένοι, οι ταραγμένοι και οι προδομένοι από τη νέα ηγεσία, έχουν τόσο λερωμένη τη φωλιά τους που τίποτα και κανείς δεν θα μπορέσει να τους σώσει. Το παρελθόν φυγείν αδύνατον.

Με απλά λόγια η δεξιά στροφή του ΣΥΡΙΖΑ δεν προέκυψε, έτσι αιφνιδιαστικά, με την ουρανοκατέβατη εμφάνιση του «αμερικανού» Στέφανου Κασσελάκη. Κάθε σχέση έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον. Οι «νεκροί» και οι «σκελετοί» καθορίζουν την πορεία των ζωντανών.

Η δεξιά στροφή που επιχειρεί, έστω αδέξια έστω αμήχανα και έστω άτσαλα, ο νέος πρόεδρος των ταχαριστερών, φέρει τις τζίφρες και τις σφραγίδες των σημερινών «ομπρελιστών».  

Ο ακλόνητος, στην αριστερή ρητορική, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο πρώτος διδάξας αυτής τα δεξιάς στροφής. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑΝ ψήφιζαν, κατ επανάληψη νομοσχέδια της «επάρατης» Νέας Δημοκρατίας.

Η μεγαλειώδης και αλησμόνητη γιγαντιαία κωλοτούμπα του 2015 το εναρκτήριο λάκτισμα αυτής της μεταστροφής. Από συμβιβασμό σε συμβιβασμό και από υποχώρηση σε υποχώρηση μέχρι τελικής πτώσεως. 

Αυτή η πολιτική καταδικάστηκε από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.  

Αυτές οι παλινδρομήσεις τους ανάγκασαν σε μαζική αποχή

Κάθε κεφάλαιο, κάθε επεισόδιο, κάθε σκηνή και κάθε περιστατικό αυτής της υποχώρησης χωρίς επιστροφή, όλα μα όλα είναι «γραμμένα» δια χειρός Ευκλείδη Τσακαλώτου ακολουθούμενου από τις «ομπρέλες» των συνοδοιπόρων του.

Η αριστερή ρητορική είναι το προσφιλές παίγνιο όλων αυτών

Αγαπητά συντρόφια τα χρυσαφικά και τα ασημικά των αριστερών, επαναστατικών συνθημάτων, τα έχετε εγκαταλείψει, τα έχετε βρομίσει και τα έχετε μολύνει. Πλήθος αντιφάσεων και πλήθος πράξεων που σας εκθέτουν στη συνείδηση κάθε αξιόπιστου και έγκυρου αυριανού Ιστορικού.

Και το ζήτημα επί της ουσίας είναι απλό: κάθε κόμμα που ορέγεται κυβερνητική εξουσία πρέπει να είναι έτοιμο για υποχωρήσεις και συμβιβασμούς. Το αντάλλαγμα προς πραγμάτωση υποκειμενικών και συλλογικών φιλοδοξιών, είναι ακριβό και φυσικά αντιλαικό.

Κάτω από τις παρούσες συνθήκες, καθαρή, αμόλυντη Αριστερά και κυβερνητική εξουσία πράγματα εχθρικά και ασυμβίβαστα

Γι αυτό ...

 

ο Κασσελάκης επιχειρεί δεξιά στροφή. 

 Γι αυτό οι λεγόμενοι προεδρικοί επικαλούνται το Κέντρο. 

Γι αυτό η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι αναγκαία και μοναδική επιλογή.

Θέλεις κυβέρνηση; Κλίνατε επί δεξιά.  

Θέλεις καθαρή αριστερή πολιτική; Εκεί εκεί στα μονοψήφια έδρανα της Ελληνικής Βουλής!



Δεν υπάρχουν σχόλια: