"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικο ΣΟΥΡΓΕΛΟΛΑΜΟΓΙΑΡΑΔΙΚΟ: Δείξτε μας ταυτότητες


Γράφει ο ΜΑΝΟΣ ΒΟΥΛΑΡΙΝΟΣ
 

ψεύτης (ο) =   αυτός που λέει ψέματα, που κρύβει ή παραποιεί την πραγματικότητα «ο Αλέξης είναι τόσο μεγάλος ψεύτης που δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι το πραγματικό του όνομα είναι Αλέξης».
    στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ «είμαι περίεργος να δω αν οι ψεύτες θα στηρίξουν και πάλι τον Τσίπρα μετά τις ήττες που έρχονται ή θα ψάξουν για νέο αρχηγό».


Ολοι ξέρουμε ότι το ψέμα είναι ένα κομμάτι της πολιτικής, όπως άλλωστε και της ζωής. Μπορώ να πω, με ασφάλεια και χωρίς να το πολυσκεφτώ, ότι όλοι οι άνθρωποι που ξέρω (συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου) έχουν πει κάποια στιγμή κάποιο ψέμα στη ζωή τους. Με την ίδια βεβαιότητα μπορώ να πω το ίδιο και για σας.

Αλλά αυτό το πράγμα που συμβαίνει με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι σοκαριστικό. Είναι τέτοια η συχνότητα και η άνεση με την οποία λένε ψέματα για οτιδήποτε, που με κάνει να πιστεύω πως ίσως έχουν πάρει κάποιον όρκο ψεύδους. Αυτό το λέω γιατί δεν λένε μόνο ψέματα που κανείς πρέπει να ερευνήσει για να τα διαπιστώσει, αλλά και ψέματα αυταπόδεικτα.

Ψέματα αντίστοιχα του να σας έλεγα εγώ ότι είμαι ψηλός, ξανθός, γαλανομάτης

Είναι τέτοιο το πάθος τους για ψέμα που νομίζω πως οι δημοσιογράφοι που τους καλούν στις εκπομπές τους θα πρέπει να ξεκινούν ζητώντας τους να δείξουν την ταυτότητά τους στην κάμερα ώστε να είμαστε σίγουροι ότι το όνομα με το οποίο μας έχουν συστηθεί είναι το πραγματικό.

Είναι τέτοιο το πάθος για ψέμα στον ΣΥΡΙΖΑ που...

 

 η συντρόφισσα Τζάκρη ισχυρίστηκε ότι δεν στήριξε τη συγκυβέρνηση με τον Καρατζαφέρη αφού έφυγε από το ΠΑΣΟΚ το 2010, αδιαφορώντας για το ότι ο εκπρόσωπος του παλιού της κόμματος, ο οποίος ήταν στο πάνελ, αναπόφευκτα θα αποκάλυπτε ότι έφυγε το 2013 έχοντας προλάβει να βαρέσει παλαμάκια στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ.

 
Σαπουνόπερα!

«Οι ηθοποιοί ασκούν λειτούργημα με το αίμα της ψυχής τους» απεφάνθη η σεναριογράφος επιτυχημένων σαπουνοπερών και παρουσιάστρια του «Αδύναμου Κρίκου» Ελενα Ακρίτα, επιβεβαιώνοντας, τουλάχιστον σε όσους δεν τα έχουμε καλά με τη μεταφυσική, ότι τελικά οι υπηρέτες της υποκριτικής δεν θυσιάζουν τίποτα που να υπάρχει στ’ αλήθεια.



Δεν υπάρχουν σχόλια: